Moorddossier op Net5 kijken: true crime uit Nederland

Goed nieuws voor de liefhebbers van true crime-series en podcasts. Je kunt vanaf vanavond – woensdag 19 oktober 2022 – om 20.30 uur kijken naar Net5 Moorddossier. De afleveringen zijn ook online terug te kijken; daarover lees je onderaan dit artikel meer. In true crime serie Net5 Moorddossier starten we met de zaak van Melissa Ulrich, die op gruwelijke wijze is vermoord.

True Crime uit Nederland

Het navertellen van waargebeurde moordzaken is een populair fenomeen. De meeste serie- en podcastmakers richten zich met hun true crime reeksen vooral op Amerikaanse en Scandinavische verhalen. En ook in België zijn er al tal van true crime verhalen verfilmd (voor Streamz en Play4). Een voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld De Sneeuwman, die ook op Videoland staat. Wat Nederlandse true crime betreft, konden we eerder ook al kijken naar Crimedocs, maar nu pakt ook Net5 uit met dit genre. Zij brengen de tiendelige true crime serie Net5 Moorddossier.

Leestip: De volksjury.

Net5 Moorddossier

Het nieuwe programma Net5 Moorddossier brengt spraakmakende Nederlandse moordzaken aan het licht. De dossiernamen liegen er niet om: de paskamermoord, de Koninginnedagmoord, de moordzussen en de parachutemoord. Verschillende advocaten, journalisten en podcastmakers pluizen deze dossiers uit tot de laatste pagina. Ook komen familieleden en andere betrokkenen aan het woord. De reconstructies, interviews en het archiefmateriaal zorgen voor een compleet beeld van de tragedies die zich op Nederlandse bodem hebben afgespeeld. 

Melissa Ulrich

In de tiendelige true crime-serie Net5 Moorddossier staat elke aflevering een spraakmakende moordzaak uit de Nederlandse geschiedenis centraal. In de eerste uitzending duiken de deskundigen in de zaak van Melissa Ulrich. Op 23 mei 2006 komt de 19-jarige Melissa in een Arnhemse flat op gruwelijke wijze door een brand om het leven.

Moord op Melissa Ulrich

Als blijkt dat de brand is aangestoken – en het dus gaat om een moord op Melissa Ulrich – gaat een grootschalig politieteam op jacht naar de dader. Wie is in staat om een weerloze vrouw vast te binden en te overgieten met spiritus? Waarom is haar vriend een tijdje verdacht en wie uit zijn vriendenkring blijkt er meer van te weten? Wat heeft zich afgespeeld die dinsdagochtend van de moord op Melissa Ulrich.

Net5 Moorddossier kijken

Net5 Moorddossier wordt geproduceerd door Het Volk en is te kijken vanaf woensdag 19 oktober om 20.30 uur op Net5. Een uurtje later is Net5 Moorddossier terug te kijken via Kijk.nl. Vanuit Nederland is dit eenvoudig; wil je vanuit het buitenland dit true crime programma zien, maak dan gebruik van een VPN Verbinding die je op Nederland zet.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 oktober 2022 /