Premier League Darts gratis kijken: deelnemers 2023 en meer…

De wedstrijden in de Premier League Darts gratis kijken in Nederland en België? Dat kant! Ontdek in dit artikel waar je de wedstrijden van de Premier League Darts deelnemers Michael van Gerwen en Dimitri Van den Bergh kunt kijken. Op donderdag 25 mei kun je gratis, live naar de play-offs van de Premier League Darts kijken. Michael van Gerwen neemt het in de halve finale op tegen Michael Smith.

Premier League Darts kijken

Donderdag = donderdarts! Vanaf donderdag 2 februari om 20.00 uur tot en met donderdag 25 mei staan de donderdagen bij VTM 2 weer helemaal in het teken van de Premier League Darts. Dit doen ze inmiddels voor het derde jaar op rij. Rudy Lanssens, Erik Clarys, Mathias De Vliegher, Kim Huybrechts, Jan Suykens en Brian Raman zijn de vertrouwde commentatoren en brengen ook regelmatig verslag ter plaatse uit. 

Premier League Darts gratis kijken (Nederland)

Wil je de Premier League Darts gratis kijken in Nederland, dan kun je hiervoor gebruik maken van VTM GO. Deze gratis Vlaamse streamingdienst heeft namelijk ook een live-tv optie. Lukt het niet meteen om te kijken? Geen probleem: zorg dan voor een VPN Verbinding en zet die op België. Op die manier omzeil je de landbeperking. In Nederland wordt de Premier League Darts namelijk alleen nog via het betaalde ViaPlay aangeboden, net zoals de Formule 1. Gelukkig is er dan VPN Nederland, die zowel voor F1 als dartsliefhebbers een hele scherpe aanbieding hebben. Je kijkt nu namelijk de eerste vijftien maanden voor 23,88 euro (of te wel 1,59 euro per maand en ook nog eens 3 maand gratis). Lees hier meer over gratis Formule 1 kijken.

Nog vragen over darten vanuit Nederland via VTM Go kijken, lees dan hier het uitgebreide artikel over VTM GO in Nederland kijken.

Dimitri Van den Bergh

Aan het prestigieuze Premier League Darts toernooi mogen slechts acht topspelers deelnemen, waaronder dit jaar opnieuw ook de Belg Dimitri Van den Bergh. Het is de tweede keer dat Dimitri Van den Bergh deelneemt aan het toernooi. Tot zijn eigen verrassing kreeg hij van de PDC een wildcard in de bus. Die heeft Dancing Dimi te danken aan zijn halve finale op het WK, een glansprestatie tijdens de World Matchplay en winst op twee World Series-toernooien.

Premier League Darts deelnemers

Wie de andere Premier League Darts deelnemers – naast Dimitri Van den Bergh – zijn? Dat is de Nederlandse Michael Van Gerwen, die – dankzij zijn top 4 PDC-ranking – net als wereldkampioen Michael Smit, Peter Wright en Gerwyn Price traditioneel startrecht heeft. Verder mogen ook Jonny Clayton, Nathan Aspinall en Chris Dobey meedoen. Die laatste won verrassend de Masters.

Wedstrijdverloop

De acht wereldtoppers strijden in een competitieformule met 16 mini-toernooien en play-offs voor een prijzenpot van zo’n 1,14 miljoen euro, waarvan ruim 310 000 euro voor de winnaar is weggelegd. Daar komt nog een wekelijkse winnaarsbonus van zo’n 11 000 euro bovenop. De vier darters die na de 16 speeldagen de meeste punten verzamelen, plaatsen zich op donderdag 25 mei voor de play-offs (halve finales en finale) in Londen.

Michael van Gerwen vs Dimitri Van den Bergh kijken

Tijdens de Premier League Darts worden er mini-toernooitjes gespeeld. Dat betekent dat we zo regelmatig een wedstrijd kunnen kijken, waarbij Michael van Gerwen en Dimitri Van den Bergh het tegen elkaar opnemen. Michael van Gerwen is er op gebrand o de Premier League te winnen, zodat al het harde werk van de afgelopen zestien weken niet voor niets is geweest. Hij neemt het op de slotdag, in de halve finale van de play-offs van de Premier League Darts op tegen Michael Smith.

Programma Premier League Darts

Nieuwsgierig naar het programma van de Premier League Darts? Hier reist het dartscircus de aankomende tijd naar toe.

 • 2 februari: Belfast
 • 9 februari: Cardiff
 • 16 februari: Glasgow
 • 23 februari: Dublin
 • 2 maart: Exeter
 • 9 maart: Liverpool
 • 16 maart: Nottingham
 • 23 maart: Newcastle
 • 30 maart: Berlijn
 • 6 april: Birmingham
 • 13 april: Brighton
 • 20 april: Rotterdam
 • 27 april: Leeds
 • 4 mei: Manchester
 • 11 mei: Sheffield
 • 18 mei: Aberdeen
 • 25 mei: Londen (play-offs)

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

25 mei 2023 /