VTM 2 Darts Academy zoekt Belgisch dartstalent; nu inschrijven

VTM 2 opent de Darts Academy en is op zoek naar Belgisch dartstalent. Belgen die professioneel darter willen worden, kunnen zich via de website van VTM nu inschrijven. De eerste lichting darters mag dan in januari 2024 deelnemen aan de Q-School; het officiële kwalificatietoernooi waarin spelers strijden om een tourkaart. Lees hier alles over de VTM 2 Darts Academy en de zoektocht naar nieuwe, talentvolle darters uit België.

VTM 2 Darts Academy

VTM 2 lanceert de Darts Academy en gaat op zoek naar talentvolle darters uit België. Ze hebben één doel voor ogen: méér Belgisch Talent in topwedstrijden (want op de zender kun je altijd darten kijken). Erik Clarys – ook wel The Sheriff genoemd – gaat het talent begeleiden en evalueren. Hij speurde de afgelopen maanden al heel Vlaanderen af naar nieuwe talentvolle darters met de ambitie en wilskracht om naar het allerhoogste te reiken. De Vlaamse darters die selectie van Erik Clarys halen, krijgen in de darts academie van VTM de kans om te groeien. En misschien nog wel belangrijker: ze maken kans op één van de 128 felbegeerde tour cards te bemachtigen. Wie zo’n tour card op zak heeft, speelt de komende twee seizoenen alle internationale dartwedstrijden die ertoe doen. 

Erik Clarys: The Sheriff

Erik Clarys noemt de academie voor darters van VTM een ‘enorme meerwaarde voor de sport’. Hij legt uit: “We maken goede spelers niet alleen beter, door ze tegen elkaar te laten trainen, we focussen ook op het mentale aspect van darts. Tijdens de sessies zal ik vooral letten op potentieel en groeimarge. Wat ik verwacht van de spelers? Volledige overgave en inspanning om het tot professionele darter te willen schoppen. Met die ingrediënten vinden we de komende maanden misschien wel de nieuwe Kim (Huybrechts, red.) of Dimitri (Van Den Bergh, red.).”

Q-School: kwalificatietoernooi

De Darts Academy-sessies gaan deze zomer van start aan de Medialaan in Vilvoorde, dé thuishaven van Darts bij VTM 2. In januari levert de Academy haar eerste lichting Vlaamse darters (en misschien wel Waalse darters) af. Vervolgens dekt VTM 2 ook hun kosten om te kunnen deelnemen aan de Q-School, het officiële kwalificatietoernooi waarin spelers strijden om een tourkaart. Darters met zo’n tour card op zak, mogen twee jaar lang deelnemen aan alle Professional Darts Corporation-toernooien. 

VTM 2 Darts Academy inschrijven

Vind jij makkelijk de dubbels? Gooi je weleens een bulls eye? Of zit er al een 180 in je arm? Dan behoorde jij tot de deelnemers die zich kon inschrijven voor de VTM 2 Darts Academy in 2023. De aanmelding is nu gesloten; als deze weer wordt geopend, werken we dit artikel bij.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

15 juni 2023 /