Ewout aan de grens: over de Koninklijke Marechaussee

Ewout aan de grens is een programma van RTL 5 en Videoland. Ewout Genemans laat je hierin kennismaken met de mensen van de Koninklijke Marechaussee en toont de diversiteit van hun werk. Deze reeks is vanaf donderdag 13 juli 2023 om 20.35 uur in herhaling te kijken bij RTL5. Alle afleveringen staan daarnaast op Videoland.

Dit bericht publiceerde ik voor het eerst op VlaamsKijken op 26 april 2021; het is bijgewerkt op 13 juli 2023, nu Ewout aan de grens in de herhaling te kijken is.

Ewout aan de grens

In Ewout aan de grens zie je alles wat het werk van de Koninklijke Marechaussee betreft. Van spectaculaire drugsvangsten op vliegveld Maastricht tot aan angstaanjagende momenten met de politie op Curaçao. Maar ook drugscontroles op de onstuimige zee bij Bonaire, inklimmers bij Hoek van Holland en zwaarbeveiligde waardetransporten.

Ewout Genemans

Ewout Genemans begon zijn carrière als acteur, zoals in Zoop. Maar al snel ging hij ook achter de schermen aan de slag. Inmiddels is hij een vaste waarde als presentator bij RTL 5. Zo zag je hem recent als presentator van Verslaafd, maar ook bij Bureau 040. Daarnaast maakte hij de documentaire over Nicky Verstappen.

Foto: RTL / Videoland.

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

13 juli 2023 /