Verslaafd! met Ewout Genemans en Maarten Dammers

Ewout Genemans presenteert het nieuwe seizoen van Verslaafd! Hij neemt het stokje defintief over van Peter van der Vorst met zes nieuwe afleveringen, die vanaf vanavond – 2 maart – om 20.30 uur bij RTL4 te zien zijn. Ewout Genemans krijgt hierbij de hulp van ervaringsdeskundige en interventionist Maarten Dammers.

Verslaafd!

In Verslaafd! zien we dat familieleden en partners de hulp ingeroepen hebben van ervaringsdeskundige en interventionist Maarten Dammers en presentator Ewout Genemans. Door middel van een goed voorbereide interventie stappen zij onverwachts in het leven van verslaafden. Bij het zien van het verdriet van geliefden en familieleden, waarvoor deze interventie meestal een laatste strohalm is, kiezen zij hopelijk voor die acute opname in een verslavingskliniek.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Reactie van de verslaafde

De reactie van de verslaafde is iedere keer weer heel spannend voor de familie. Het is en blijft een overval. De familie zet alles op het spel, want gaat de verslaafde niet mee, dan zal al het contact worden verbroken. Uit liefde, want zij zullen dan stoppen met het onbedoeld faciliteren van de verslaving, door de verslaafde steeds maar weer op te vangen.

Afkicken

Pakken de verslaafden deze kans op een beter leven aan? Of zijn ze er nog niet klaar voor en voelen ze zich voor het blok gezet en belazerd? ‘Ja’ zeggen betekent dat ze per onmiddellijk hun leven moeten loslaten en letterlijk bij Maarten Dammers moeten instappen op weg naar de SolutionS kliniek waar het afkicken begint.

Focus op eigen leven

Terwijl de verslaafden een intensieve behandeling volgen in de kliniek, begeleidt Maarten Dammers de familieleden die jarenlang in angst en spanning hebben geleefd en helpt ze om zich weer te focussen op hun eigen leven. Hij houdt ze een spiegel voor en maakt duidelijk hoe ook zij moeten veranderen, willen ze een kans maken op een beter leven.

Levens veranderen

Maarten Dammers: “In deze tijd is zorg voor iedereen een punt van aandacht, ook voor de mensen die met een verslaving te maken hebben. Dit programma doet er toe. Het geeft hoop aan de hopeloze mensen die nog altijd gegijzeld zijn in de familie-ziekte van verslaving. Met de juiste hulp en zorg kunnen we levens veranderen.”

Ewout Genemans

Ewout Genemans bezoekt de verslaafden tijdens hun opname in de kliniek en komt later in hun herstel onverwachts langs voor een drugstest. Clean worden is vaak niet het probleem. Clean blíjven is de grootste uitdaging.

Zes weken op tv

Verslaafd! vanaf 2 maart, zes weken lang diverse, persoonlijke verhalen over de grote impact die verslaving op alle betrokkenen heeft. Dit is een productie van ITV Studios Netherlands.

Foto: RTL

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 maart 2021 /