Muziek op tv zomer 2023: dit zie je op VRT1, Canvas en VRT MAX

De maanden juli en augustus staan in het teken van muziek bij VRT1, Canvas en VRT MAX. Op de Vlaamse tv-zenders kun je tijdens zomer 2023 genieten van allerlei soorten muziek en optredens van zowel nationale als internationale artiesten. We zetten voor jou op een rijtje wat je kunt verwachten tijdens de muziek zomer 2023.

Zomerhit 2023

Geen zomer zonder Zomerhit. Ook in 2023 slaan VRT 1 en Radio2 de handen in elkaar voor dit grootse muziekfeest. Gaststad voor deze muzikale zomer is Blankenberge. Van maandag 10 juli tot en met zaterdag 19 augustus strijden twintig artiesten er om de felbegeerde trofee. Het publiek bepaalt wie die mee naar huis mag nemen door te stemmen via de VRT MAX-app. Siska Schoeters en Niels Destadsbader* presenteren de show én maken ook een speciale videoreeks die alleen te zien zal zijn op VRT MAX: Zomerhit confessions. In een kampeerwagen proberen ze bekentenissen van bekende gasten te ontfutselen.

Blijf ons volgen, zodat je snel meer ontdekt over de genomineerden en optredens tijdens zomerhit 2023. Dat doe je via InstagramFacebook en de nieuwsbrief.

Vlaanderen Feest

Naast de zes televisieshows van Zomerhit aan de vuurtoren in Blankenberge, zorgt VRT 1 traditiegetrouw ook voor de nodige sfeer tijdens de Vlaamse feestdag. Op 11 juli palmt Peter Van de Veire weer de Grote Markt van Antwerpen in met Vlaanderen feest en brengt een scala aan Vlaamse topartiesten mee. Onder andere Bazart, Camille, Metejoor, XINK, Dana Winner, Gustaph, Aaron Blommaert, Pommelien Thijs, De Romeo’s en vele anderen zijn van de partij. Op initiatief van VRT 1 en Radio2 zingt Stan Van Samang het Vlaanderen feestlied: Feest. Speciaal voor deze gelegenheid geschreven én in het Nederlands gezongen.

En wist je dat je op VTM zomer 2023 weer kunt genieten van Tien om te zien?

Festivals op Canvas

Canvas brengt je de hoogtepunten van Studio Brussel op Rock Werchter en Pukkelpop met live-uitzendingen vanop de festivalterreinen. Er is rock, indie, pop, soul, hiphop en nog veel meer. Gevestigde waarden en nieuw talent. Michèle Cuvelier dompelt je onder in de bruisende sfeer, artiesten komen langs voor een babbel en je krijgt vooral veel muziek. Je mag mee backstage en staat op de eerste rij tijdens de optredens.

Zita Wauters backstage

Deze zomer stuurt VRT Zita Wauters op pad achter de schermen, onder andere van Zomerhit en Vlaanderen feest. Op allerlei socialemediaplatformen brengt ze verslag uit, zodat jij niets moet missen. De publieke omroep is al jaren een kweekvijver voor jong en creatief talent. Zita was al te zien in de Ketnet-musical Kadanza Together, presenteerde Ketnet Musical en de rodelopershow van Het gala van de gouden K’s, ging op onderzoek in Dierendetectives en acteerde in de film Niet schieten.

VRT MAX

En niet alleen bij de reguliere tv-zenders van de VRT ben je aan het juiste adres; ook VRT MAX zorgt voor een onvergetelijke muziekzomer 2023. Je kunt er kijken, luisteren en vindt er heel wat extra aanbod. Wist je dat je VRT MAX ook buiten België kunt gebruiken, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op België zet, voordat je naar VRT MAX gaat.

VRT NWS

Wil je weten wanneer je ergens live kunt gaan genieten van optredens? Kijk dan in de handige kalender van VRT NWS, je gids door de Muziekzomer. Je krijgt er natuurlijk ook heel wat informatie over en duiding bij de grootste muziekevenementen en -gebeurtenissen.

Foto: VRT / Damon De Backer

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

29 juni 2023 /