Miljoenenhuizen: makelaars tonen duurste panden van Vlaanderen

Miljoenenhuizen is het nieuwste tv-programma van VTM, dat – sinds 18 mei 2023 – elke donderdag om 20.35 uur op tv te kijken is. Van riante villa’s tot authentieke kastelen; het komt allemaal voorbij. Lees in dit artikel meer over Miljoenenhuizen, makelaars en de vastgoedparels van Vlaanderen.

Miljoenenhuizen VTM

Luxevastgoed is booming business. Van riante villa’s tot authentieke kastelen, elke dag worden er in ons land panden verkocht aan maar liefst één miljoen euro of zelfs meer. Wat speelt er zich af achter de schermen van de high end immowereld? Hoe sluit je de perfecte deal met een veeleisende klant? Wat maakt de luxepanden uniek? De VTM-kijker ontdekt het in het nieuwe realityprogramma Miljoenenhuizen. Van het populaire Knokke tot het chique Brasschaat, de makelaars van drie Vlaamse vastgoedkantoren geven een unieke kijk in de duurste panden van Vlaanderen. 

Miljoenenhuizen makelaars

De vastgoedmakelaars gaan tot het uiterste om de klanten te betoveren met hét pand van hun dromen. Van kastelen tot architecturale parels en van moderne villa’s tot luxeappartementen. Geen idee is te gek of te groot en ook het kostenplaatje mag er wezen. Elk pand kost maar liefst ettelijke miljoenen. In het VTM-programma Miljoenenhuizen volgen we drie Vlaamse vastgoedkantoren en hun makelaars, namelijk Stephanie, Maxime en Jan van Cambier De Nil, David van Food & Baker en makelaar Arthur Rodenburgh.

Cambier De Nil in Knokke

Wie luxevastgoed zegt, zegt Knokke. Aan de Vlaamse kust ligt het vastgoedkantoor Cambier De Nil van Stephanie Cambier (33). Haar ouders hebben het kantoor opgericht, maar zij is nu the leading lady samen met haar man Maxime Van Bockrijck (31). Topverkoper Jan Tricot (27) vervolledigde het team op z’n eenentwintigste. Met een grote passie voor vastgoed en een vlotte tong zoeken ze naar unieke miljoenenpanden voor hun klanten met of zonder uitzicht op zee. Daarbij is samenwerken dé sleutel tot succes.

Maxime Van Bockrijck

Maxime Van Bockrijck vertelt: “We weten waarvoor we werken en ik denk dat we daarom zo’n sterk team zijn. We zien de mooiste panden van Knokke en ook aan de firma’s die de renovatiewerken doen, zie je dat het hoge standaarden zijn. Je hoort en ziet hoge bedragen, maar je moet jezelf daar niet aan spiegelen.”

Found & Baker in Brugge, Sint-Martens-Latem en Brussel

De intelligente David Fonteyne (33) groeide op in het kunstenaarsmilieu en heeft een voorliefde voor alles wat níet standaard is. Zo begon hij zes jaar geleden het verhaal van Found & Baker, werkzaam in Brugge, Sint-Martens-Latem (wat we natuurlijk kennen uit de VTM2 reeks Latem Leven) en Brussel. De makelaars beperken zich niet alleen tot luxevilla’s, maar verkopen ook bijzondere kastelen gelegen in gigantische bossen. 

David Fonteyne

David Fonteyne vertelt: “Toen ik begon, was het eigenlijk een verhaal dat in Vlaanderen nog niet bestond. Er waren nog geen kantoren die uitsluitend aan bijzonder vastgoed deden. We verkopen kastelen, conceptuele panden, architecturaal vastgoed… Kortom, alles wat níet standaard is. Een goed intake gesprek is daarom belangrijk, want zo leer je de klant kennen. Een goede verkoper is een luisteraar, géén babbelaar.”

Immobiliën Rodenburgh in Hoog Antwerpen

De regio rond Brasschaat is één grote villawijk waar de Nederlandse vastgoedmakelaar, Arthur Rodenburgh (42) al meer dan 20 jaar goed z’n werk heeft. Het kleine bedrijf runt hij samen met zijn vrouw Susanne Rodenburg en allround medewerkster Karen van Hooydonk. Initieel was het niet de bedoeling om peperdure panden te verkopen, maar hun aanbod werd steeds exclusiever. 

Arthur Rodenburgh

Arthur Rodenburgh vertelt: “Toen ik het bedrijf oprichtte, was mijn doel om huizen te verkopen boven de 500.000 euro. We zijn steeds exclusiever geworden en hebben nu amper nog aanbod onder een miljoen euro. Het is een unieke biotoop, een soort microklimaat. Het is niet dat de zon er altijd schijnt, maar ‘t is wel altijd mooi weer.”

Kanye West in Wijnegem

Hoe is het om te wonen naast de bekende rapper Kanye West*? In de eerste aflevering van Miljoenenhuizen krijgen we een kijkje in de loft van de buurman van de Amerikaanse rapper, gelegen aan het kanaal in Wijnegem. Makelaar Arthur Rodenburgh is er op prospectie samen met een investeerder. “Als je van rust houdt, is dit de uitgelezen plek. Als je wil, hoor je hier niets”, vertelt de buurman. “Er zijn gemeenschappelijke ruimtes voorzien waar je elkaar kan treffen, maar Kanye West kiest ervoor om teruggetrokken te leven”, vult makelaar Arthur Rodenburgh aan. “Hij komt hier echt voor zijn rust en privacy.”

An-Katrien Casselman: woning

Wat als je niet toekomt met één dressing room? Influencer An-Katrien Casselman gaat in de tweede aflevering Miljoneenhuizen op zoek naar een nieuwe woonst voor haar gezin. Al snel blijkt dat geen makkelijke opdracht te worden voor makelaar Arthur Rodenburgh. Met haar 186.000 volgers op Instagram en jarenlange ervaring als influencer, weet An-Katrien maar al te goed wat ze wil. En dat is: een woning met méér dan één kledingruimte. “Voor Dries is dit groot genoeg, maar voor mij niet. Ik heb zeker het dubbele nodig”, klinkt het. “Dat is mijn werk en mijn privékleren moeten er ook nog bij, maar ik moet wel het overzicht kunnen bewaren natuurlijk. Ik denk ook dat het handig zou zijn als mijn bureau in de dressing staat.”

Vriendin Michael Jackson

Wie dure panden verkoopt, krijgt af en toe ook bijzondere klanten over de vloer. In een nieuwe aflevering van Miljoenenhuizen gaat verkoper Jan Tricot van het vastgoedkantoor Cambier De Nil op zoek naar een luxepand voor Christine, een jeugdvriendin van Michael Jackson. Ze schreef ooit nog een Franse versie voor hem van het nummer ‘I Just Can’t Stop Loving You’. Onlangs verkocht ze haar huis in Los Angeles en ze zoekt nu een nieuw stekje in Knokke. “Enkele jaren geleden kocht ze al een appartement bij mij. We hebben daar een leuke zoektocht aan overgehouden en gaan nu weer op zoek”, vertelt Jan Tricot. “Ik ben heel fier dat iemand zoals Christine mij de kans geeft om een pand voor haar te zoeken en dat ze het idee heeft dat iemand zoals ik haar financiën kan behartigen en mag beleggen.”

Appartement Cadzand: 3 miljoen

In de vierde aflevering van Miljoenenhuizen wordt de kijker mee over de grens genomen naar Cadzand. (Voor mij extra leuk, want ik ben een Zeeuws-Vlaamse van origine en kwam vroeger regelmatig in Cadzand en omstreken – de regio die we ook zien in Knokke-Off). In Cadzand vinden we een luxe appartement in de duinen mét zeezicht voor bijna 3 miljoen euro. De woning telt twee slaapkamers, twee badkamers en ruime terrassen (zowel voor- als achteraan). Extra troef: bij aankoop van het appartement koop je er ook een hotelservice bij. Er is een ondergrondse tunnel die naar het luxehotel ernaast leidt, de Blanke Top, waar je dan ook gebruik kan maken van de spa. Je krijgt daarbij ook een bekende bovenbuurman: Marc Coucke. Hem zag je recent op VTM als Kolonel Mops in The Masked Singer.

Woning van 1,5 miljoen cadeau

Mama Isabelle geeft in aflevering 5 van Miljoenenhuizen haar zoon een wel heel bijzonder cadeau. Hij krijgt een woning van 1,5 miljoen in Knokke. Daarvoor krijg je 210 vierkante meter oppervlakte, vier slaapkamers en drie badkamers. En laten we de wijnkelder niet vergeten; die is zichtbaar door een glazen vloer. Voor de prijs van 1.485.000 wil mama Isabelle er wel de meubels bij.

Luxe details in miljoenenvilla’s

Wie luxepanden wil verkopen, moet er blijkbaar wel wat voor over hebben. Dat bewijst vastgoedmakelaar Arthur Rodenburg. De Nederlandse Arthur begeeft zich steeds meer in een rol als acteur. Aan de hand van filmpjes probeert hij de dure panden op een hippe manier in de markt te zetten. Een luxe home cinema, verfijnde paardenstallen, een grote televisie die uit de grond komt… Arthur focust in de promofilmpjes op de details die de miljoenenvilla uniek maken. “Twintig jaar geleden was het al heel gaaf als je een kast aan het voeteinde van je bed had staan en je televisie omhoog kwam”, legt hij uit. “Dat ding maakte wel zoveel herrie dat je het komende uur toch niet ging slapen, maar tegenwoordig zijn die technieken meer verfijnd.” En dat mag wel voor een villa van zo’n 5,9 miljoen euro.

Twee afleveringen deze week

Was het jullie opgevallen dat er deze week twee afleveringen van Miljoenenhuizen zijn? Op maandag 26 juni 2023 werd aflevering 7 uitgezonden en op donderdag 29 juni 2023 is het tijd voor de laatste aflevering van Miljoenenhuizen. Wat je kunt verwachten? Maandag zag je bijvoorbeeld een uitzonderlijk domein in Puurs met een grote vijver, paardenstallen, zwembad, twee guesthouses, een thuisbioscoop, helikopterlandplaats… Daarbovenop staat er ook gewoon een echte helikopter in de tuin en staan de garages vol met luxewagens.

Miljoenenhuizen

Het nieuwe realityprogramma Miljoenenhuizen vanaf 18 mei elke donderdag om 20.35uur te kijken bij VTM. Je kunt het programma ook terugkijken via VTM GO. Wist je dat je VTM GO ook in Nederland kijken kunt? Zelfs als er bij programma’s een wereldbolletje staat. Hier lees je meer uitleg over VTM GO kijken in Nederland.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

29 juni 2023 /