De Slechtste Chauffeur van Nederland: seizoen 10 (dit zijn de deelnemers)

De Slechtste Chauffeur van Nederland is inmiddels toe aan seizoen 10! Vanaf woensdag 6 januari 20.30 uur gaat presentator John Willliams weer op zoek naar de meest rampzalige bestuurder van Nederland. Maak kennis met de deelnemers en wat zij voor hun kiezen krijgen in dit jubileum seizoen. Natuurlijk mag een terugblik daarbij niet ontbreken.

Update: dit zijn de deelnemers van De Slechtste Chauffeur van Nederland 2022 (seizoen 11).

De Slechtste Chauffeur van Nederland – tiende seizoen

Voor het tiende seizoen op rij zijn de zes slechtste chauffeurs van Nederland van de weg geplukt. De rijskills van deze bange, gevaarlijke of roekeloze rijders zijn ver onder de maat en daar moet verandering in komen. Presentator John Williams doet er samen met coaches Tim en Tom Coronel en rijschoolhouder Patricia Nijman alles aan om deze brokkenpiloten weer veilig de weg op te sturen.

Wist je dat Tim en Tom Coronel ook meedoen aan de Code van Coppens – Wraak van de Belgen?

Jubileumseizoen

Met nieuwe oefeningen voor de chauffeurs en hilarische fragmenten uit voorgaande seizoenen wordt dit jubileumseizoen heftiger, uitdagender en verrassender dan ooit tevoren. Welke chauffeurs verbeteren hun rijvaardigheden en wie wint de niet zo felbegeerde bokaal én de titel die al tien seizoenen door niemand gewonnen wil worden?

Terugblik met o.a. Rowan en Louisa

Al tien seizoenen lang wordt er alles uit de kast getrokken om de chauffeurs te helpen bij het onder de knie krijgen van de auto, hun angsten en de verkeersregels. Van slalommen tussen piepschuim blokken tot stoelendansen met auto’s; alles komt voorbij. In dit jubileumseizoen wordt meerdere keren kort teruggeblikt op voorgaande jaren en komen oud-deelnemers Rowan en Louisa in de eerste aflevering langs.

Is dit niets voor jou? Geen probleem: deze programma’s zijn ook weer terug…

John Williams

Presentator John Williams: “Zelf mag ik alweer voor de zevende keer ‘De Slechtste Chauffeur van Nederland’ presenteren. Een eer, want al tien jaar op rij wordt Nederland veiliger gemaakt door onze chauffeurs te helpen met het verbeteren van hun rijgedrag. Samen met Patricia Nijman, Tim en Tom Coronel doen we er alles aan om dit in goede banen te leiden, met heftige momenten tot gevolg.” De eerste seizoenen van De Slechtste Chauffeur van Nederland werden gepresenteerd door Ruben Nicolai. Acteur Cees Geel is de voice-over van De Slechtste Chauffeur van Nederland.

Jury Slechtste Chauffeur

De jury van De Slechtste Chauffeur van Nederland bestaat op dit moment uit Patricia Nijman, Tim Coronel en Tom Coronel. Tom Coronel is al sinds het tweede seizoen betrokken bij het programma. De jury bestond in seizoen 1 uit Fraukje Dekker, Michael van der Maas en Karin Elshout. Verder namen ook Matthieu Stam en Barbara Nanninga plaats in de jury van De Slechtste Chauffeur. Inmiddels is Patricia Nijman er vanaf seizoen zes bij. Tim Coronel doet vanaf seizoen zeven mee.

Deelnemers Slechtste Chauffeur van Nederland (seizoen 10): Reiki, Myrthe, Bradley, Danicia, Marjolein en Arne.
Deelnemers Slechtste Chauffeur van Nederland (seizoen 10)

Deelnemers Slechtste Chauffeur van Nederland (seizoen 10)

Het tiende seizoen van De Slechtste Chauffeur van Nederland kent weer zes deelnemers, die samen met hun bijrijder het avontuur aangaan. Qua type-bestuurders zie je er wel een lijn in. We hebben een angstige oudere, een chaotische rijder, een onzeker bestuurder, iemand die alle verkeersregels aan haar laars lapt en twee hardrijders. Dit zijn de kandidaten: Reiki, Myrthe, Bradley, Danicia, Marjolein en Arne. Wie denk jij dat er met de titel De Slechtste Chauffeur van Nederland naar uis gaat?

Danicia (en Iris)

Danicia kijkt niet naar de omgeving en lapt de verkeersregels aan haar laars. Toen vriendin Iris voor het eerst bij de 30-jarige bestuurder in de auto stapte, wist ze niet hoe snel ze haar moest opgeven voor ‘De Slechtste Chauffeur van Nederland.’ En denk je nu: die Iris ken ik toch wel ergens van… Dat klopt inderdaad. Iris uit De Slechtste Chauffeur van Nederland kun je kennen als IrisQueen (van TikTok, Instagram en ze doet ook een YouTube-poging).

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer kijktips op Guidinc.

Riekie (en Shelly)

De 66-jarige Riekie is na een auto-ongeluk erg angstig geworden en is tot haar grote verdriet al 38 jaar niet zelf de weg op geweest. Nichtje Shelly wil haar graag van die angst afhelpen om weer veilig het wegennet van Nederland te betreden.

Myrthe (en Petra)

Chaotische rijder Myrthe is opgegeven door vriendin Petra. De 24-jarige Myrthe ziet niet wat er om haar heen gebeurt, snijdt mensen af en tikt regelmatig de stoeprand aan. Graag zien ze de rust in de auto terugkeren om overzicht op de weg te behouden.

Bradley (en Michael)

Het rijbewijs van de 19-jarige Bradley kostte hem €8.000,- met in totaal 70 rijlessen, maar dat betekent niet dat hij goed kan rijden. Vriend Michael vindt het de hoogste tijd dat zijn onzekerheid afneemt, hij volwassen op de weg wordt én leert inparkeren.

Marjolein (en Esmiralde)

Marjolein, 47 jaar en een asociaal (hard) rijdende bestuurder. Met vriendin Esmiralde vormt ze een hysterisch duo en kunnen ze het niet laten om mensen, vanuit de auto, na te roepen. 

Arne (en Tara)

Met 200 km/u rijdt de 35-jarige Arne over de snelweg en haalt hij in over de vluchtstrook. Vriendin Tara kan het niet langer aanzien. Zij vindt het de hoogste tijd om Arne eens flink aan te pakken.

Foto John Williams: William Rutten // Foto kandidaten De Slechtste Chauffeur van Nederland: RTL

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

5 januari 2021 /