Documentaire VeeKay: Rinus van Kalmthout in Indy 500

Nu de Formule 1 weer van start gaat, hebben we het natuurlijk allemaal over Max Verstappen en Nyck de Vries. Maar we hebben in Nederland meer talentvolle autocoureurs. Denk bijvoorbeeld aan Rinus van Kalmthout. Op Prime Video kun je nu kijken naar de documentaire VeeKay, waarbij de Nederlandse autocoureur Rinus van Kalmthout gevolgd wordt in de aanloop naar de Indy 500.

Documentaire Veekay

VeeKay is een driedelige serie over de Nederlandse coureur Rinus ‘VeeKay’ van Kalmthout. De racer uit Hoofddorp heeft één droom: het winnen van de Indianapolis 500. De Indy500 is één van de meest prestigieuze races ter wereld. Rinus van Kalmthout wordt gezien als één van de grote talenten in de Amerikaanse racewereld. Dit seizoen kan hij geschiedenis schrijven door de jongste winnaar van de Indy 500 ooit te worden. In de documentaire VeeKay worden hij, zijn familie en zijn mentor Arie Luyendyk, die zelf in de negentiger jaren de Indy 500 tweemaal won, gevolgd. Kan Rinus Veekay zich staande houden in het bloedstollende IndyCar racecircus? Lukt het hem om de verwachtingen waar te maken en zijn droom te verwezenlijken? 

Kijk nu 30 dagen gratis naar Prime Video en ontdek meer sportdocumentaires.

Rinus van Kalmthout

De 22-jarige Rinus van Kalmthout is sinds 2017 al actief in de Verenigde Staten als autocoureur. In 2018 won hij het Pro Mazda Championship. Sinds seizoen 2020 rijdt hij in de IndyCar Series voor het team van Ed Carpenter Racing. In zijn eerste jaar won hij het Rookie of the Year klassement. Rinus van Kalmthout is de zoon van Marijn van Kalmthout, die ook al heel wat races heeft gereden (destijds in de Formule Ford en zelfs een keertje in ‘een’ oude’ Formule 1 wagen van Benetton op Spa-Francorchamps).

Sportdocumentaires op Prime Video

Deze driedelige Prime Video documentaire over Rinus van Kalmthout is sinds medio februari exclusief beschikbaar op Prime Video. VeeKay is een productie van Villain Studios. Rinus van Kalmthout is niet de enige sporter, die de Prime Video-camera’s volger… Eerder kon je bijvoorbeeld al kijken naar Rico: Dream Big en deze maand (maart 2023) komen er verschillende documentaires over wielerploegen op de streamingdienst.

Slluiten we af met een algemene tip voor raceliefhebbers:

Gratis kijken via VPN

Voor race liefhebbers die graag zoveel mogelijk (internationale) races volgen – zoals de F1, maar ook de Indy500 – heeft VPN Nederland nu een hele scherpe aanbieding hebben. Je kijkt nu namelijk de eerste vijftien maanden voor 23,88 euro (of te wel 1,59 euro per maand en ook nog eens 3 maand gratis).

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 maart 2023 /