Kiespijn 2023 voor verkiezing Provinciale Staten en Waterschappen

Diederik Ebbinge heeft weer een nieuw seizoen van Kiespijn gemaakt. Dit programma sleurt je weer door de verkiezingscampagnes. Kiespijn 2023 is jouw voorbereiding op de verkiezingen voor Provinciale Staten en de Waterschappen. Sinds 19 februari iedere zondag te kijken om 20.30 uur bij NTR op NPO3.

Je zag Diederik Ebbinge recent in de hoofdrol in de tv-serie Jos.

Kiespijn 2023 met Diederik Ebbinge

Kiespijn 2023 sleurt je weer door de verkiezingscampagnes. Op vier zondagen voor de verkiezingen en op de zondag erna, loodst Diederik Ebbinge* de zoekende en zwevende kiezer langs de afgronden van het politieke landschap: “Ik hoop dat de kijkers, maar ik zelf ook, na 5 afleveringen Kiespijn snappen wat de verantwoordelijkheden en het belang van de Provinciale Staten en de Waterschappen zijn.” De politieke panelquiz wordt weer gespeeld met zijn twee (uiteraard geheel objectieve) teams ‘links’ en ‘rechts’, wederom onder leiding van captains Rutger Castricum en Hanneke Groenteman. Vorig jaar kon je Kiespijn kijken in voorbereiding op de gemeenteraadsverkiezingen.

Wist je dat Rutger Castricum te zien was in de remake van een Vlaams programma? Lees: Rutger Castricum en Chatilla van Grinsven: De Tijd van Ons Leven.

Kiespijn 2023 gasten

In verschillende rondes worden de captains en vier wekelijks wisselende gasten als Jort Kelder, Mona Keijzer, Johan Fretz*, Mei Li Vos, Henk Krol, Milouska Meulens, Sander Lantinga, Hannah Prins, Sieger Sloot* getest op hun (mensen)kennis en improvisatievermogen rond het verkiezingscircus van 2023. De actualiteit wordt vergeleken met de politieke geschiedenis, de waanzin van de politiek wordt gecheckt via social media en vooroordelen worden onder de loep genomen. Kun je bijvoorbeeld aan iemand zien van welke partij hij of zij is?

Kiespijn

Kiespijn draait dus niet alleen om kennis, maar ook om inschatting. Wat is typisch links en wat is typisch rechts? Is kernenergie typisch rechts en zijn kattenliefhebbers meestal links? Kan je een voorstander van de wolf zijn maar wel veganistisch eten? En kan je voor de verbreding van de A27 zijn als je groen stemt?

Gijs Rademaker

Dat en meer wordt ook dit seizoen weer onderzocht en geanalyseerd door niemand minder dan mister opiniepanel van RTL Nieuws Gijs Rademaker. Hij komt iedere aflevering verschillende kwesties komt peilen en duiden. Wist je trouwens dat Gijs Rademaker ook een razend interessante Videoland-serie heeft gemaakt. Lees: Maarten van Rossem en Gijs Rademaker op Dinojacht.

Kiespijn kijken

Sinds 19 februari iedere zondag te kijken om 20.30 uur bij NTR op NPO3. Je kunt dit programma ook terug kijken via NPO Plus en NPO Start. Wist je dat je NPO Start ook kunt gebruiken in combinatie met een VPN Verbinding, die je op Nederland zet? Zo kun je ook kijken als je niet in Nederland woont/bent.

Foto: Amy van Leiden

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

11 maart 2023 /