Maarten van Rossem en Gijs Rademaker op Dinojacht

Maarten van Rossem en Gijs Rademaker gaan op Dinojacht. De vierdelige documentaire Maarten en Gijs op Dinojacht is vanaf woensdag 21 december op Videoland te kijken. Ontdek nu alles over het programma, waarbij de twee op roadtrip gaan door Noord-Amerika en zelfs meelopen bij het team dat een langnekdino aan het opgraven is in Wyoming.

Maarten van Rossem en Gijs Rademaker

Dat je nooit moet stoppen met dromen, bewijzen presentatoren / journalisten Gijs Rademaker en Maarten van Rossem in Maarten en Gijs op Dinojacht. De twee zijn van kinds af aan al fan van dino’s en gaan nu samen op een onvergetelijke roadtrip door Noord-Amerika, het walhalla voor dinosaurusfans. Ze gaan miljoenen jaren terug in de tijd en treden in de voetsporen van Tyrannosaurus rex en andere giganten, de meest bekende en beroemde dino’s uit de geschiedenis.

Wist je dat Maarten van Rossem zijn eigen scheurkalender heeft? Toch op zoek naar iets anders, doe dan inspiratie op in mijn artikel over scheurkalenders.

Maarten en Gijs op Dinojacht

Het einddoel van de roadtrip is een gezamenlijke droom: meelopen met het team dat bezig is met de opgraving een échte langnekdino, in de barre woestenij van Wyoming. Tijdens deze reis laten de grootste dino-experts hun laatste ontdekkingen zien en nemen schatzoekers het duo mee de wildernis in om dinobotten te vinden en op te graven. Dat Maarten van Rossem en Gijs Rademaker het zelden ergens over eens zijn én dat er ook nog eens ratelslangen zijn, maakt hun trip niet altijd makkelijk. Ze beginnen hun trip in Hollywood, waar de dinogekte ooit begon met Jurassic Park.

Maarten van Rossem

Maarten van Rossem vertelt: “Het was voor mij een bijzondere reis, je komt op plekken waar je anders nooit zou komen. Het is een interessante serie geworden, niet alleen voor mensen met een specifieke interesse in dino’s en in het bijzonder geïnteresseerde kinderen, maar ook voor mensen met een bredere interesse dan dat. Bijvoorbeeld in de geschiedenis van de planeet of bijzondere aspecten van de evolutie.”

Vanaf aanstaande maandag 26 december 2022 is Maarten van Rossem tevens te zien in een nieuw seizoen van De Slimste Mens. Blijf ons volgen (via onderstaande social media) en mis niks.

Gijs Rademaker

Gijs Rademaker: “Voor mij is deze trip werkelijk een jongensdroom die uitkomt. Niet alleen omdat we al die prachtige dinoplekken bezoeken en dinogravers en -kenners spreken, maar óók omdat we een programma maken – de eerste Nederlandse tv-serie over dinosauriërs ooit – waarin we kinderen én volwassen meenemen naar miljoenen jaren geleden. We ontdekken hoe je dino’s vindt in de barre woestenij van Amerika – en we vinden ze zelf ook. En we zien ook hoe je die botten vervolgens opgraaft, in elkaar zet, en verhandelt. Met als klap op de vuurpijl een bezoek aan het Nederlandse opgravingsteam van Naturalis.”

Documentaire Maarten en Gijs op Dinojacht kijken

De vierdelige documentaire Maarten en Gijs op Dinojacht is vanaf woensdag 21 december bij Videoland te kijken. Wist je dat er door sommige lezers van dit blog ook in België Videoland wordt gekeken? Natuurlijk kun je ook wachten, want de kans is zeker aanwezig dat dit programma ook op Streamz te zien zal zijn. Zij delen tenslotte vaker content van Videoland.

Foto: Videoland

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

20 december 2022 /