Lady Truckers seizoen 3 (2022) met deze deelnemers

Lady Truckers seizoen 3 (2022) is sinds maandag 4 april weer op tv; iedere maandag om 21.55 uur bij VTM 2. Maak in dit artikel kennis met de deelnemers aan Lady Truckers seizoen 3. Daar zitten enkele oude bekende bij, maar zeker ook nieuwe, opvallende gezichten. De vrouwelijke truckchauffeurs vertellen over hun liefde voor de job, tonen hoe het is om vrouw te zijn in een mannenbastion en geven een inkijk in het leven onderweg, dat niet altijd op wieltjes loopt.

Lady Truckers seizoen 3

De Lady Truckers kruipen weer met veel goesting achter het stuur van hun tientonner. In het derde seizoen van de succesvolle realityreeks bewijzen oude bekenden meer dan ooit dat ze niet moeten onderdoen voor hun mannelijke collega’s en nemen opvallende nieuwe gezichten de kijker mee on the road. En die is doorspekt met hindernissen en uitdagingen.

Lady Truckers deelnemers 2022

De Lady Truckers deelnemers kegelen echter elk obstakel elegant en met een ongeziene cool uit hun weg. Gigantische trucks onder tijdsdruk door smalle dorpsstraatjes manoeuvreren, tientonners laden en lossen, overnachten in de cabine of een gezin vanop honderden kilometers afstand managen: ze doen het allemaal zonder een kick te geven. Ontdek hier welke Lady Truckers deelnemers we in 2022 zien in het derde seizoen van de reeks.

Brenda Goethals

Brenda Goethals – De Lara Croft – 11 jaar Lady Trucker uit Boekhoute. Ze runt samen met haar man een transportbedrijf. Je herkent haar meteen aan haar Lara Croft-truck. “Lara lost elk probleem op, gaat geen uitdaging uit de weg en brengt alles tot een goed einde. Zo ben ik ook”, aldus Brenda Goethals. Haar dochtertje heet niet toevallig Lara. In de eerste aflevering is ze getuigde van mannelijk haantjes gedrag wanneer ze een lading bier moet lossen. In de truckerswereld geldt de wet der sterksten en worden vetes blijkbaar uitgevochten door… elkaars zijspiegel eraf te rijden.

Saidja Marvellie

Saidja Marvellie – De Genieter – 24 jaar Lady Trucker uit Pittem is een oude rot in het vak. Al sinds haar 15de droomde de West-Vlaamse Saidja ervan lady trucker te worden, intussen kruipt ze al 24 jaar achter het stuur om internationale snelwegen te doorkruisen. Saidja Marvelli zag de truckerswereld veranderen: “Vroeger werden we als vrouwelijke truckers gediscrimineerd. Ik was als vrouw een uitzondering, nu zijn we dagelijkse kost.”

Linda Seigers

Linda Seigers – De Positivo – 1 jaar Lady Trucker uit Lommel. De truck van deze vrolijke Limburgse lachebek is steeds gevuld met diepvriesfrieten. En laat aardappelen nu net één van de lievelingsproducten van Linda Seigers zijn. Elke middag schilt ze haar patatjes in de truck en bereidt ze deze in de microgolf. Wist je dat Linda tot voor kort werkzaam was als maatschappelijk werkster.

Evelyn Schwagten

Evelyn Schwagten uit Wilrijk – De Doorzetter – 1,5 jaar Lady Trucker. We zagen al hoe Evelyne met vlag en wimpel haar CE-rijbewijs haalde. Onder het motto bigger, better, bolder ziet ze het veel grootser en droomt ze ervan om met uitzonderlijk vervoer te rijden. “Het kan me niet schelen wat anderen denken, dat is mijn droomjob. Iedereen die mij ooit onderschat heeft, zal op zijn woorden moeten terugkomen”, aldus Evelyn Schwagten, die eerst juf was.

In de eerste aflevering van Lady Truckers zien we dat Evelyn Schwagten tijdens de eerste dag van haar opleiding meteen zwaar op proef wordt gesteld. Ze moet een container lossen in hartje Mechelen. Dat is een waar paradijs voor fietsers en wandelaars, maar een nachtmerrie voor vrachtwagenchauffeurs. Een ongeduldige klant voert de druk verder op.

Chiara Van de Putte

Chiara Van de Putte – De Junior – 1,5 jaar Lady Trucker uit Wichelen. We leerden Chiara Van de Putte kennen als een kleine maar pittige dame voor wie geen machine te groot en geen weg te gevaarlijk is. Haar droom om het bedrijf van haar vader over te nemen spatte uit elkaar na een faillissement. Ze bleef niet bij de pakken zitten en nam het stuur letterlijk en figuurlijk weer in handen: samen met haar papa richtte ze een nieuwe zaak in grond- en asfaltwerken op. In de eerste aflevering zien we hoe ze de baan op gaat als medezaakvoerder van het nieuwe bedrijf.

Alexia Houttave

Alexia Houttave, oftewel De perfectionist, uit Lichtervelde is al 17 jaar Lady Trucker en runt samen met haar man een transportbedrijf. Haar specialiteit? Vloeibare mest! Een vuil werkje, maar Alexia ziet er wel altijd pico bello uit. Make-up, nagellak, parfum, een haarborstel… je vindt het allemaal in haar cabine. De West-Vlaamse, die naast haar bedrijf ook een gezin van vier runt, geniet iedere dag met volle teugen van haar job: “Al die idyllische plekken waar je komt, dat is toch leuk? Maar de liefde voor de camion kan niet tippen aan de liefde voor mijn kinderen”. Al geeft Alexia ook toe dat ze soms met bedenkelijke blikken en commentaar van mannen geconfronteerd wordt: “Ik ben precies het zevende wereldwonder”. Daar rekent ze vakkundig mee af door te tonen wat ze in haar mars heeft.

Kiliana

Kiliana is met haar 23 jaar de jongste Lady Trucker uit de reeks. Als 11-jarig meisje reed ze tijdens een vakantiedag mee in de truck van haar stiefvader. Ze was meteen verkocht. Op haar 18de behaalde ze haar CE-rijbewijs en werd haar cabine haar tweede thuis. Haar bijnaam De Fanatiekeling heeft ze niet gestolen. Kiliana weet wat ze wil en is erg gedreven in wat ze doet: containers vervoeren die gevuld zijn met allerlei zaken, van zonnepanelen tot Amerikaanse wagens. In de tweede aflevering van het nieuwe Lady Truckers seizoen ruilt ze het stuur van haar truck voor dat van een Amerikaanse sportwagen.

Bianca Vermeeren

Bianca Vermeeren (43 uit Ravels) is De Rookie van dit seizoen. Door een routineoperatie raakte Bianca 3 jaar geleden doof aan haar rechteroor, maar dat houdt haar niet tegen haar droomjob perfect uit te oefenen. Als kind had ze de droom vrachtwagenchauffeur te worden, maar die schoof ze in de koelkast voor haar gezin van vier. Nu haar kinderen wat ouder zijn trok het programma Lady Truckers Bianca over de streep om haar meisjesdroom eindelijk waar te maken.

“Ik wil dit al 26 jaar lang, maar het is er nooit van gekomen. Nu is het moment daar. Door het programma Lady Truckers is het echt beginnen kriebelen. Zo van: ja, dat wil ik!” Ze trok haar stoute schoenen aan en behaalde haar CE-rijbewijs. Al snel mocht ze achter het stuur van een tankwagen kruipen, waar ze inmiddels al 2 maanden als fiere lady trucker vertoeft. In de nieuwe aflevering zien we dat Bianca Vermeeren een gloednieuwe truck van haar werkgever krijgt.

Anuschka

Anuschka is een Limburgse lady trucker, die al vijf jaar op de vrachtwagen zit. Ze heeft haar bijnaam “De Avonturier” niet gestolen. Elke dag rijdt Anuschka naar Duitsland om een lading bomen op te halen in het bos. Ze moet de juiste locatie zoeken aan de hand van coördinaten en haar rijkunsten bovenhalen op smalle, onverharde en soms steile wegen. De job is niet zonder risico’s: “Als we bruusk moeten remmen, kan het zijn dat de bomen door de container in onze cabine vliegen. Dat is het gevaarlijke aan het ‘bomenrijden’. Dat je omkantelt en een boom in je nek krijgt.” Maar schrik heeft ze nooit. Integendeel, ze geniet met volle teugen van het truckersleven én het goede leven. Ze is een echte ‘zoetekont’ en de koekjestrommel in haar cabine is altijd rijkelijk gevuld. Ook kampeerstoeltjes en een minibarbecue reizen altijd met Anuschka mee. Toch zag haar leven er voorheen niet altijd even rooskleurig uit. Ze getuigt over armoede in de aflevering van maandag 25 april.

Pech voor Anuschka in de aflevering van maandag 2 mei. ​Wie zich ooit met de auto in een modderplas vastreed herinnert zich waarschijnlijk het gevoel van frustratie en lichte paniek. Maar wat als je met een tientonner vastzit in het slijk? Die pech overvalt lady trucker Anuschka. Wanneer ze een lading bomen in een Duits bos moet ophalen veranderen de weergoden haar route in een modderpoel. Ze slaagt er nipt in om met haar tientonner naar de laadplaats te ploeteren, maar op de terugweg loopt het helemaal mis…

Tineke Lagrou

Tineke Lagrou gaat in de laatste aflevering van Lady Truckers seizoen 3 voor een allerlaatste keer de baan op als vrachtwagenchauffeur. In het vorige seizoen van Lady Truckers leerden kijkers de West-Vlaamse kennen als een echte plantrekker en vrolijke flapuit. Toen ze te horen kreeg dat ze aan de ziekte MS lijdt, klonk ze vastberaden: ze zou zo lang mogelijk achter het stuur van haar tientonner blijven zitten.

De ziekte valt Tineke nu echter te zwaar. Ze neemt met spijt in het hart, maar met een flinke dosis positivisme, afscheid van het truckersbestaan: “Het is een hoofdstuk van mijn leven dat ik nooit zal vergeten. Mijn liefde voor de camions zal blijven bestaan. Maar het mooiste dat ik aan mijn job heb overgehouden is Diego, mijn vriend, die ook vrachtwagenchauffeur is.” De truckerswereld neemt een passend afscheid van Tineke en dat laat haar niet onberoerd.

Meiden Die Rijden

Vanaf maandag 16 mei 2022 nemen Nederlandse lady truckers het stuur over van onze Vlaamse dames. In Lady Truckers NL: Meiden Die Rijden kun je om 21.50 uur op VTM2 kijken naar de stoere Nederlandse meiden die als vrachtwagenchauffeur hun mannetje staan in een wereld gedomineerd door mannen. 

En zo zijn er natuurlijk nog meer deelnemers te zien in Lady Truckers seizoen 3. We vullen dit bericht aan als we meer informatie hebben en delen het dan nogmaals in onze Facebook-groep.

 Lady Truckers / Meiden Die Rijden kijken

Van de Nederlandse variant van Lady Truckers: Meiden Die Rijden zijn twee seizoenen gemaakt. Beide seizoenen van Meiden Die Rijden zijn terug te kijken op NPO Start. Heb je NPO Plus dan het eerste seizoen van Vlaamse Meiden Die Rijden (of te wel Lady Truckers) ook kijken. Zowel het eerste als tweede seizoen van Lady Truckers staat ook op VTM GO. Wil je vanuit België de Nederlandse afleveringen kijken op NPO Start, dan is dit mogelijk via een VPN Verbinding.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

4 april 2022 /