Jaaroverzicht NOS Journaal 2022 op NPO1 en bij BVN kijken

Het Jaaroverzicht 2022 van het NOS Journaal is vanavond – woensdag 28 december – om 21.20 uur te kijken bij NPO2 en op BVN. Winfried Baijens presenteert dit jaaroverzicht.

De VRT zendt donderdag 29 december hun jaaroverzicht uit: 2022 In Oorlog. Daar lees je morgen meer over. Het sportjaaroverzicht deel 1 is wel al uitgezonden.

Jaaroverzicht NOS Journaal 2022

Het jaar 2022 werd gedomineerd door de oorlog in Oekraïne, de stikstofcrisis en de ongekend grote inflatie. Presentator Winfried Baijens reist door de geschiedenis van dit jaar en bezoekt locaties waar het nieuws vandaan kwam. Met betrokkenen, zoals boeren en gezinnen die krap bij kas zijn komen te zitten, blikt hij terug ​op het afgelopen jaar én vooruit naar het nieuwe jaar.

Oorlog in Oekraïne

Ook heeft de NOS enkele Oekraïners gevolgd sinds het begin van de Russische inval. Zoals een Oekraïense vrouw uit de buurt van Kiev, die – nadat de Russen haar man hadden vermoord – het leven met haar kinderen weer probeert op te bouwen. Of de Oekraïners die destijds naar Nederland vluchtten: hoe zijn ze opgevangen en hoe vergaat het hen sindsdien?

Lees ook het nieuwe boek van Rudi Vranckx In Oekraïne – Dreigt de Derde Wereldoorlog of Alle Oekraïners die ik ken van Olaf Koens.

Jaaroverzicht NOS 2022 kijken

Het Jaaroverzicht NOS Journaal 2022 is te kijken op woensdag 28 december om 21.20 uur bij NPO1 en BVN. Daarnaast kun je de aflevering ook terug kijken via NPO Start (en natuurlijk ook NPO PLUS). Je vindt hier zelfs alle NOS Jaaroverzichten, zoals ook Het Wetenschappelijk Jaaroverzicht 2022 dat je eerder deze week al op tv zag. Wist je dat je zelfs oudere jaaroverzichten kunt bekijken? Het oudste is dat van 1973. NPO Start kun je ook vanuit het buitenland kijken. Zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op Nederland zet, voordat je de site bezoekt.

Wil je op luchtige wijze terugkijken op 2022, dan kun je dit doen via de quiz-programma’s Dé TV-kijker Van Het Jaar 2022 en De Quiz van het Jaar 2022.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

28 december 2022 /