Pedro Elias in Het Huis (2022) met Eric Goens

Pedro Elias is de tweede gast in Het Huis (2022). De grappigste Catalaan van Vlaanderen toont zijn ware, kwetsbare innerlijk. En kwetsbaar durft deze presentator te zijn; hij is tenslotte op maandagavond ook op tv te zien met zijn programma Patiënt Pedro.

Ontdek hier alle gasten uit Het Huis 2022, seizoen 8.

Pedro Elias in Het Huis

Eric Goens pikt Pedro Elias op met zijn oldtimerbusje in Antwerpen. Bij aankomst doet een opgewekte Bonnie, Pedro’s dochter, de voordeur open. Niet veel later komt ook de rest van de uitbundige kroost erbij. “Uw mama had me gewaarschuwd dat dit geen normale familie is”, zegt de presentator als hij Pedro Elias ziet. “Disfunctioneel, maar sociaal aanvaardbaar, hoop ik,” antwoordt die. 

Larousse Médical

Voor het eerst in de geschiedenis van Het huis is het niet Eric Goens die de gast rondrijdt, want Pedro Elias wil zelf het oldtimerbusje besturen. Met volle snelheid vertrekken de twee uit Antwerpen. Al moeten ze toch nog even terugkeren, omdat het warhoofd zijn portefeuille en gsm is vergeten.

Opmerkelijke neuroses

Bij aankomst in Het huis komen Pedro’s eerste opmerkelijke neuroses naar boven. Hij spuit zijn parfum in de slaapkamer, rangschikt al zijn verzorgingsproducten in de badkamer en poetst uitgebreid zijn tanden. Nadat zijn ritueel voltooid is, trekt hij naar de woonkamer, waar hij de gezondheidsencyclopedie Larousse Médical vindt. “Mijn papa was een notoire hypochonder en las dit elke ochtend om te zien welke kwaaltjes hij die die dag had”, verduidelijkt een verbaasde Pedro Elias. “Het gaat hier een emotionele rollercoaster worden.”

Familie Elias: familiegraf in de Pyreneeën

In de fotokamer hangt de stamboom van de familie Elias. Pedro breekt voor het eerst als hij de foto van het familiegraf in de Pyreneeën ziet, waar ook zijn papa ligt. Raar maar waar: Pedro Elias is er na de begrafenis nooit meer geweest. “Ik kan het niet”, vertelt hij geëmotioneerd. “Als ik ernaartoe ga, besef ik dat hij echt dood is. En ik heb zijn overlijden nog niet aanvaard.”

Vader Pedro Elias

Pedro Elias lijkt hard op zijn vader. Alles wat hij zelf is, vond hij ooit niet leuk bij zijn vader. “Als kind heb je structuur nodig. En ik zeker. Papa gaf me alles, veel liefde vooral, maar geen structuur”, zegt Pedro. “Ik heb altijd alles anders willen doen dan mijn papa, maar ik deed het uiteindelijk op dezelfde manier.”

Wereldreizen

​Tijdens het middageten vertelt de presentator, van o.a. de Container Cup, over de vele wereldreizen die hij op jonge leeftijd heeft gemaakt, toen het leven nog een groot doolhof was. “Ongetwijfeld zijn er mensen die hun leven hebben uitgestippeld. En dat werkt voor hen. Bij mij is dat niet zo, maar het werkt óók”, zegt hij. “Ik ken geen rust. Ik ga op alles in, zolang het maar avontuurlijk is. En toch ben ik een broekschijter.”

Pedro Elias hypochonder

Het middagmaal is nog niet verteerd of Pedro Elias moet al de bevreesde sporttest ondergaan. Een uurtje later geeft Eric Goens zijn rapport af. Net als zijn vader is Pedro een hypochonder, zoals we weten dankzij zijn programma Patiënt Pedro. Hoe gaat hij om met de resultaten? Die hypochondrie zorgt vaak voor onrust. Niet alleen bij hem, maar ook bij zijn vrouw Evelien. 

Zoon Rover genezen van leukemie

“Soms was het niet meer leefbaar. Ze moest me constant geruststellen. Toen onze zoon Rover leukemie had, moest ze voor twee patiënten zorgen. Ik heb heel veel bewondering voor haar.” In de kinderkamer gaat Pedro Elias dieper in op de vreselijke ziekte van Rover, die ondertussen gelukkig genezen is. 

Rik Verheyen in frituur

Na de kinderkamer volgt het avondmaal. Maar aangezien Pedro Elias zin heeft in iets vettigs, trekken hij en Eric Goens vanuit Het Huis naar de frituur. Tot Pedro’s grote verrassing staat acteur en boezemvriend Rik Verheye (die eerder al te gast was in Het Huis) de frieten te bakken. Het is het begin van een bonte avond waarin onder andere het hilarische verhaal over de besnijdenis van de wordt besproken. 

Levensverhaal Pedro Elias

Waarom durfde Pedro soms niet buitenkomen toen hij nog columnist was? Door welk misverstand won Pedro een jaar lang gratis frieten en kwam hij voor het eerst op televisie? Wat neemt hij altijd mee op reis? En wat heeft hij nog nooit tegen iemand gezegd? Pedro Elias doet als gast in Het huis zijn opmerkelijke levensverhaal uit de doeken en laat geen enkele anekdote onbesproken. En dat zijn er veel.

Het Huis kijken

Het Huis is iedere maandagavond – vanaf maandag 12 december – om 20.40 uur te kijken op Eén. Wil je de afleveringen terug kijken, dan kan dit via VRT MAX. Sterker: de nieuwste aflevering van Wim Lybaert staat zelfs al online. Daarnaast kun je ooit Het Huis seizoen 7 terug kijken. Wil je vanuit Nederland de afleveringen terug kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding en zet de server op België, voordat je naar de VRT MAX site gaat.

Foto: VRT

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 december 2022 /