Hypochonder Pedro Elias maakt documentaire reeks Patiënt Pedro

TV-maker en presentator Pedro Elias gaat in de vierdelige documentaire reeks Patiënt Pedro op zoek naar de bron van zijn angsten. Pedro Elias is hypochonder en dus constant bang om ernstig ziek te worden. Ten tijde van Topdokters liet hij zijn hele lijf al checken; nu neemt hij – met de hulp van professor Damiaan Denys zijn geest onder de loep. Patiënt Pedro is vanaf vanavond – maandag 12 december – om 22.00 uur te kijken bij Play4 en GoPlay.

Pedro Elias hypochonder

De podcast Patiënt Pedro ontstond twee jaar geleden bij het tv-programma Topdokters. Pedro Elias is een hypochonder, hij heeft constant angst om ernstig ziek te worden. Daarom liet hij voor de podcast zijn hele lijf en al zijn organen uitgebreid checken. Het resultaat was vooral een grote opluchting: hij was kerngezond. Maar de angsten kwamen- uiteraard- terug. 

Patiënt Pedro op tv

In de tv-reeks Patiënt Pedro besluit Pedro Elias dat zijn hypochondrie niet meer leefbaar is en dat het deze keer tijd is om zijn geest onder de loep te nemen in plaats van zijn lijf. Hij zoekt de hulp van professor Damiaan Denys, wereldautoriteit op het vlak van angst en dwangstoornissen en diensthoofd van de psychiatrische afdeling van het Amsterdam UMC. Anderhalf jaar laat Pedro zich volgen in zijn therapeutisch traject, zijn zoektocht naar een beter leven, een leven zonder angsten. 

Angst

Pedro Elias praat met bekende en minder bekende lotgenoten, geeft ons inzichten in hoe angst werkt en- wat deze reeks uniek maakt- hij laat zijn therapiesessies filmen. Een emotionele roetsjbaan waar we een dappere, eerlijke Pedro Elias op z’n kwetsbaarst zien. Nu zegt hij daarover: “Ik wist anderhalf jaar geleden nog niet waar ik aan begon.”

Documentaire Pedro Elias

Patiënt Pedro is zo een intieme en aangrijpende documentaire reeks geworden. De persoonlijke zoektocht van Pedro Elias naar de oorzaak van zijn vele angsten centraal staat. En tegelijk geeft de reeks ook een unieke kijk op een thema dat velen van ons aanbelangt.

Pedro Elias

Pedro Elias ken je als presentator van het succesvolle De Container Cup en Opvoeden Doe Je Zo. We leren hem dit najaar ook beter kennen als gast in Het Huis 2022. En we zien hem op donderdag 22 en 29 december op Play4 met de quiz Voordat De Bom Valt (maar daarover lees je later meer – wil je dat niet missen volg ons dan op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief).

Damiaan Denys

Professor Damiaan Denys is psychiater en filosoof en denkt over angst en vrijheid, (ab)normaliteit, geest en hersenen, dood en leven op het kruispunt van de disciplines psychiatrie, filosofie en neurowetenschap. Hij staat bekend om zijn eerlijke vragen en moedige standpunten in complexe maatschappelijke debatten. Een paar jaar geleden schreef hij het boek Het tekort van het teveel; De paradox van de mentale zorg.

Patiënt Pedro kijken

De documentaire reeks Patiënt Pedro kent vier afleveringen. De reeks is vanaf maandag 12 december te kijken om 22.00 uur bij Play4 en GoPlay. Als je een VPN Verbinding gebruikt, die je op België zet, kun je dit programma ook vanuit Nederland (of een ander land) kijken via de GoPlay website.

// Foto: Play4 //

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

12 december 2022 /