Alles over #LikeMe stripboeken | Er zijn nu vier strips

Ontdek in dit artikel alles over de stripboeken van #LikeMe. Wist je dat er al vier strips verkrijgbaar zijn? En dat je de vijfde kunt reserveren, zodat je die begin volgend jaar kunt lezen? Ontdek in dit overzicht alles over de LikeMe-stripboeken met De verdwijning van Botty, Een onvergetelijke date, Het schoolreglement, Wie speelt er vals? en Vrienden in gevaar.

We gaan ervan uit dat er nog meer stripboeken gaan verschijnen, want ook de leesboeken van #LikeMe zijn een groot succes.

Stripboeken Like Me

We weten dus dat er sowieso al vier strips van LikeMe zijn en dat de vijfde al te reserveren is. We zetten ze voor je op een rijtje. Klik op de titel om ze meteen te bestellen of lees verder en ontdek het verhaal.

  1. De verdwijning van Botty
  2. Een onvergetelijke date
  3. Het Schoolreglement
  4. Wie speelt er vals
  5. Vrienden in gevaar

#LikeMe strip 1: De verdwijning van Botty

In de eerste uit de reeks stripboeken van de populaire Ketnet-reeks #LikeMe proberen Caro, Maria, Yemi, Vince en co een groot mysterie op te lossen. Hun leerkracht Nederlands, meneer Botty, komt plots niet opdagen en lijkt van de aardbol verdwenen. Dat is helemaal niets voor hem. De vrienden zijn daarom al snel ongerust, zeker wanneer meneer Wolfs hen niet verder wil helpen. Ze besluiten het heft in eigen handen te nemen en op onderzoek uit te gaan. Beetje bij beetje vinden ze aanwijzingen die hen naar een mysterieuze locatie leiden. Wat ze daar zien, overtreft hun gekste dromen. Slagen de vrienden erin om meneer Botty terug te vinden?

Bestel De verdwijning van Botty op Bol.com of bij Amazon.

Meneer Botty

Nieuwsgierig naar wie de rol van Meneer Botty eigenlijk in de tv-serie speelt? Dat is acteur Vincent Banic. Hij is bij het grote publiek – in Nederland én Vlaanderen – bekend geworden door zijn rol van Mick Zeelenberg in de jongerenserie Het Huis Anubis. Vincent Banic speelt sinds september 2016 de rol van Guido Van den Bossche in Familie. Recent zagen we hem in de Nederlandse film Meskina, die ook op Netflix te zien is.

Stripboek Like Me 2: Een onvergetelijke date

Een onvergetelijke date is de tweede Like Me strip. Wat je kunt verwachten van dit stripboek? Dit is het verhaal: In de tweede strip van #LikeMe heeft Vince een prachtige verrassing voor Caro: hij neemt haar mee op een romantisch weekendje. De tortelduifjes vertrekken vrijdag na school, maar al snel loopt er van alles verkeerd…  Zo worden ze tijdens een picknick onder de sterrenhemel aangevallen door wilde zwanen en loopt een gezellig uitje naar de kermis al snel uit de hand. En dan is er nog Yemi, die zo graag mee wil, maar door Maria tot de orde wordt geroepen. Gelukkig zijn de vrienden niet ver uit de buurt, want Vince heeft hun hulp nodig wanneer Caro te pletter dreigt te storten… Verre van een perfecte date… of uiteindelijk toch wel? 

Bestel Een onvergetelijke date op Bol.com of bij Amazon.

#LikeMe strip 3: Het Schoolreglement

In het derde stripverhaal van #LikeMe komen Caro, Vince, Yemi, Emma en co in opstand tegen het schoolreglement. Wanneer iedereen op een warme dag met een short, kort rokje of zomerkleedje op school aankomt, spreekt meneer Wolfs hen streng toe dat het schoolreglement dit niet toelaat. Emma vindt dit niet eerlijk. Waarom zouden jongens wel in short naar school mogen komen, maar meisjes niet? Al snel brengt dat de vrienden op een idee: waarom wisselen de jongens en meisjes niet van kleding? Iedereen mag tenslotte dragen wat hij of zij wil! Meneer Wolfs denkt daar uiteraard anders over. De schooldirecteur haalt nog andere regeltjes aan: geen gsm’s in de klas, koppeltjes moeten een tegel tussen laten… Creatief als ze zijn, bedenkt de bende telkens een grappig alternatief, zodat ze die regels niet moeten naleven. En uiteraard loopt het al snel uit de hand. Lukt het meneer Wolfs om de orde te herstellen? Of zal het schoolreglement dan toch worden aangepast?

Bestel Het Schoolreglement op Bol.com of bij Amazon.

Vierde stripboek Like me: Wie speelt er vals?

In het vierde stripboek van #LikeMe dompelen Caro, Emma, Scott, Vince en co zich helemaal onder in de wereld van de Devils, de nationale voetbalploeg die door Olivier Dubois gecoacht wordt. Iedereen verwacht dat de Devils ook dit seizoen kampioen zullen spelen, ze verpletteren de tegenstander immers keer op keer. De verrassing is dan ook groot wanneer de ploeg plots een match verliest. En daarna nog een… De bende besluit dat er iets niet pluis is en trekt op onderzoek uit. Gelukkig krijgen ze hulp van Robbe, de hoofdkeeper van de Devils. Samen ontdekken ze dat er een saboteur aan het werk is, die de Devils wil boycotten. Kunnen de vrienden nog voor het grote kampioenschap de boosdoener ontmaskeren? En zijn hun bondgenoten wel echt wie ze zijn? Ontdek het allemaal in het nieuwe, spannende #LikeMe-strip!

Bestel Wie speelt er vals? op Bol.com of bij Amazon.

#LikeMe Strips 5

Inmiddels is ook het vijfde stripboek van #LikeMe aangekondigd. De strip Vrienden in gevaar verschijnt – volgens Bol.com – op 25 april 2023. Dat duurt nog eventjes, maar je kunt het boek alvast reserveren.

Vrienden in gevaar

Het is weekend. Caro, Vince, Yemi, Emma, Scott en co gaan naar een jaren ’80 party in een oud, leegstaand hotel. Aan de ingang worden ze tegengehouden door een vreemde, verwarde man die hen waarschuwt voor de komst van een monster. De bende slaat die waarschuwingen in de wind, maar Yemi is er toch niet helemaal gerust is. Als wat later alle elektriciteit in het hotel plots uitvalt gebeuren er vreemde dingen waardoor de vrienden in gevaar komen. Zal Yemi, samen met het meisje op de rolschaatsen, hen kunnen redden?

Reserveer Vrienden in gevaar op Bol.com of bij Amazon.

Makers #LikeMe strip

De #LikeMe stripboeken zijn geschreven door Tom Bouden en Joyce Beullens. De tekeningen zijn gemaakt door Michael Vincent. Op de achterkant van de strip wordt iedere keer ook een nieuw stripboek van Like Me aangekondigd. Of er dus na nummer vijf ook nog een zesde strip van Like Me komt, durven we nog niet te zeggen. Begin januari worden natuurlijk de laatste #LikeMe afleveringen uitgezonden.

Op VlaamsKijken schrijven we natuurlijk meer over #LikeMe – klik hier voor het overzicht.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

14 december 2022 /