Thijs Zeeman Confronteert: Stalkers bij RTL 5

Thijs Zeeman confronteert stalkers in het tweede seizoen van Zeeman Confronteert: Stalkers. Het tweede seizoen start op woensdag 28 april 2021 om 20.30 uur bij RTL 5.

Zeeman Confronteert Stalkers

In Zeeman Confronteert: Stalkers gaat Zeeman het gesprek aan met stalkers die niet willen stoppen met het herhaaldelijk lastigvallen en bedreigen van hun doodsbange slachtoffers. Voor Thijs Zeeman bekende problematiek waarvoor hij in zijn nieuwe programma een nieuw podium biedt. In deze eerste programmareeks voor RTL wordt Thijs bijgestaan door zijn trouwe kompaan Nico van den Dries (privédetective en ex-marechaussee). 

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Thijs Zeeman – Zeeman Confronteert

Thijs Zeeman vertelt over het eerste seizoen: “Onder de noemer Zeeman Confronteert zet ik confrontatie als gerechtvaardigd middel in om mensen die vastlopen te helpen met hun schrijnende problemen. Mijn team en ik behandelen bewust problematiek die wat ons betreft nog hoger op de politieke agenda zou moeten staan. Ik vind het belangrijk om in dit eerste seizoen, Zeeman Confronteert: Stalkers, het onderwerp stalking centraal te stellen omdat het materie is die me, zoals bekend, erg na aan het hart ligt. Dit probleem is vandaag de dag helaas relevanter dan ooit.”

Stalking

Ruim 20.000 Nederlanders per jaar ondervinden last van langdurig stalken. Een schrikbarend cijfer dat alleen maar groeiende is. Zeeman Confronteert: Stalkers gaat verder dan een confrontatie en het vertellen van een verhaal. Zo wordt er ingezoomd op wat het inhoudt om een stalker te ontmaskeren, hoe moeilijk het is om stalking überhaupt aan te tonen en hoe intensief het onderzoek is om het bewijs te leveren. 

Leven in constante angst

In de eerste aflevering van het tweede seizoen Zeeman Confronteert: Stalkers gaat Thijs Zeeman langs bij de Groningse Miranda. Haar ex doet er alles aan om haar in zijn macht te houden. Naast Miranda houdt hij er nóg twee gezinnen op na. Dit weerhoudt hem er niet van om zijn eigen dood in scène te zetten. Op deze manier probeert hij steeds weer dichter bij Miranda te komen. In een heftige confrontatie spreekt Thijs hem aan, want deze stalker móet gestopt worden voordat hij nog meer slachtoffers maakt.

Dit programma wordt geproduceerd door No Pictures Please (Fremantle) en is vanaf woensdag 28 april om 20.30 uur te zien bij RTL 5. In België heeft Jan Kooijman eerder het programma Opgejaagd over stalking gemaakt. Daarnaast zag je Olcay Gulsen recent op tv met Gestalkt.

Foto: RTL.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

10 november 2020 /