Alloo bij de Verkeerspolitie seizoen 2 op VTM kijken

Luk Alloo is sinds donderdag 8 september weer terug bij VTM met Alloo bij de Verkeerspolitie seizoen 2. Volgens de tv-maker blijft het ‘opvallend dat weggebruikers enorme risico’s blijven nemen’. Het nieuwe seizoen van Alloo bij de Verkeerspolitie is iedere donderdag om 21.40 uur te kijken bij VTM (na Het Jachtseizoen).

Alloo bij de Verkeerspolitie seizoen 2

Luk Alloo komt in Alloo bij de Verkeerspolitie seizoen 2 weer een nieuw arsenaal aan overtredingen tegen: te snel rijden in de bebouwde kom, foutparkeerders, illegaal rijden… Luk Alloo volgt de lokale verkeersagenten van Gent en Sint-Niklaas (net als in het eerste seizoen) terwijl ze ingrijpen, bemiddelen en verzoenen, maar ook beboeten, achtervolgen en oppakken. 

Hoge verkeersboetes

De overtredingen en bijgevolg de verkeersboetes zijn niet van de minste. In een straat die wegens wegenwerken is afgesloten, negeren verschillende chauffeurs het verbodsbord. Ze krijgen een boete van 174 euro. “Anders moet ik 3 kilometer omrijden, dus neem ik het risico”, luidt het bij chauffeur Martin. Verkeersboetes worden steeds hoger. Zo wordt het gebruik van een smartphone achter het stuur nu bestraft met een boete van eveneens 174 euro. Toch blijken weinig bestuurders wakker te liggen van hoge(re) verkeersboeters; zo kunnen we ook weer zien in dit nieuwe seizoen van Alloo bij de Verkeerspolitie.

Dodelijk ongeval & gsm achter stuur

Wist je dat 25% van de Belgische bevolking zijn gsm gebruikt tijdens het rijden? 8% van de dodelijke ongevallen houdt verband met het gebruik van de gsm achter het stuur. “Ik was niet aan het bellen”, “Iedereen doet het”, “Het is sterker dan mezelf”, klinkt het dan bij bestuurders. “Eigenlijk zouden de boetes nog hoger mogen zijn. Het schrikt de mensen niet af, ze blijven hun zin doen”, besluit politieagent Duncan.

Illegaal rijden

Verder krijgt Luk Alloo te maken met illegaal rijden. In Sint-Niklaas wordt een achtervolging ingezet door de politie en wordt de auto aan de kant gezet. De bestuurder heeft geen rijbewijs. Zijn auto wordt getakeld en hij wordt meegenomen naar het politiekantoor. Die nonchalante mentaliteit blijft Luk Alloo verbazen: “Opvallend dat weggebruikers enorme risico’s blijven nemen.”

Alloo bij de Verkeerspolitie kijken

Wil jij het nieuwe seizoen van Alloo bij de Verkeerspolitie kijken, dan kan dat vanaf 8 september om 21u40 bij VTM en natuurlijk ook op VTM GO. Hier kun je ook het eerste seizoen nogmaals kijken, net als diverse andere programma’s van Luk Alloo. Denk bijvoorbeeld aan Alloo bij… en Alloo en tot ziens. Wil je vanuit Nederland kijken, dan kan dit via de VTM Go-site. Loop je tegen de landbeperking op, gebruik dan een VPN Verbinding.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

8 september 2022 /