Luk Alloo spreekt spraakmakende gasten opnieuw in Alloo en tot ziens

Presentator Luk Alloo spreekt spraakmakende gasten uit zijn programma’s op nieuw voor zijn nieuwe show Alloo en tot ziens. Dat programma is sinds donderdag 3 maart wekelijks te kijken om 21.35 uur op VTM. Donderdag 17 maart is de aflevering er om 22.15, direct na Oekraïne 12-12. In Alloo en tot ziens bezocht Luk Alloo bijvoorbeeld Benjamin Feys, die je kunt kennen uit Alloo in de Buitenlandse gevangenis.

Alloo en tot ziens

In zijn reportagereeksen haalde Luk Alloo de voorbije jaren heel wat mensen voor de camera. Stuk voor stuk deelden ze hun bijzonder verhaal met hem en met de kijkers. Maar hoe gaat het ondertussen nog met deze mensen? Dat zie je in het nieuwe VTM-programma Alloo en tot ziens. Hierin belicht Luk Alloo de verrassende wendingen in het leven van getuigen die hij eerder interviewde.

Luk Alloo

Luk Alloo vertelt: “Het leven na een televisieopname of een uitzending op tv houdt niet op. Getuigen blijven vaak onder je huid zitten en ik houd graag contact. Vaak bezoek ik getuigen, maar nu keer ik terug met mijn camera omdat ik benieuwd blijf naar hun nieuwe leven. Het is opvallend hoe een mensenleven evolueert en vaak nieuwe wendingen neemt. Voor een programmamaker blijft het intrigerend om levenswegen van mensen te volgen. Ik ben benieuwd hoe het met mijn getuigen na vijf, zes of elf jaar vergaat.”

Spraakmakende gasten

De meest spraakmakende figuren uit Alloo in de Gevangenis, Alloo in de Vrouwengevangenis, Alloo in de Buitenlandse Gevangenis, Alloo in de Psychiatrie, Alloo in de Liefde, Alloo in de Nacht, Alloo en Alloo bij de Wegpolitie zoekt de presentator zoveel jaren later weer op. Luk Alloo is benieuwd hoe het nu gaat met de spraakmakende deelnemers aan zijn shows. Heeft hun aangrijpende en heftige verleden sporen nagelaten? Of leiden zij momenteel een totaal nieuw leven? Je kunt dan ook een hoop verrassende wendingen verwachten in Alloo en tot ziens.

Benjamin Feys

In de eerste aflevering gaat Luk Alloo langs bij Benjamin Feys. De jongeman zat in 2015 in Bolivië vast voor cocaïnehandel. Tot hij gepakt werd voor het smokkelen van drugs leidde hij een rijk gevuld jetset leven. Anno 2022 heeft Benjamin Feys een heel ander leven. De voormalig drugssmokkelaar woont in België en schreef het boek Meer dan coke over zijn turbulente leven. Zijn tijd in de Boliviaanse gevangenis ziet Benjamin Feys niet als verloren: “Het heeft me gevormd tot wie ik nu ben.” Nu geeft hij key note-lezingen over zijn ervaringen. En is hij achter de schermen bij tv werkzaam.

Gasten Alloo en tot ziens

Ook Tony is een oude bekende van Luk Alloo. In 2016 verbleef hij nog in de psychiatrie en vond hij het leven zinloos. Anno 2022 woont hij in een mooie woning vol antieke trouvailles, maar is hij nu gelukkig? Hoe gaat het met nachtraaf Mark, die in 2017 nog stripper was? Neemt Michel, die 4 jaar geleden aan de antidepressiva moest omdat zijn Braziliaanse vrouw niet mocht overkomen, nog steeds medicatie? Heeft Piet, die in 2019 tegen zijn 200ste boete aanliep op de ring van Antwerpen, zijn leven gebeterd? Dat ontdekken we allemaal in Alloo en tot ziens.

Spectaculaire achtervolging

In de tweede aflevering van Alloo en tot ziens gaat Luk Alloo op bezoek bij enkele spraakmakende figuren uit zijn voorbije reeksen. Politie-inspecteur Luc blikt terug op de spectaculaire achtervolging van 4 jaar geleden uit ‘Alloo bij de Verkeerspolitie’. Een gestolen Nederlandse Jaguar reed toen aan een enorme snelheid via de autosnelweg het centrum van Antwerpen binnen. “We hebben de achtervolging ingezet tot we hem klem reden. De dader nam enorme risico’s en reed zelfs dranghekkens en mensen aan. Ons doel was om die man zo snel mogelijk te neutraliseren. Achteraf bleek dat de dader al 39 verkeersovertredingen en 9 correctionele veroordelingen op zijn kerfstok had. Het was dus geen doetje”, vertelt de inspecteur.

25 jaar in gevangenis voor moord

Patrick zat 25 jaar in de gevangenis voor moord en is nu al negen jaar op vrije voeten. Luk zocht hem thuis op om te zien hoe het nu met hem gaat. Roger woont nog altijd in het Schipperskwartier. De eerste keer dat Alloo hem ontmoette in Alloo in de Nacht ging Roger elke avond op café, dronk hij dagelijks 15 pinten en bezocht hij een prostituee. Leeft Roger nog steeds een uitbundig leven of toch niet?

Schizofrenie

In de derde aflevering op donderdag 17 maart om 22u15 gaat Luk Alloo in Alloo en tot ziens op bezoek bij Marijke. Zij was vroeger kapster, maar ging na de zelfmoord van haar moeder er mentaal volledig onderdoor. Na onderzoek werd haar het ziektebeeld schizofrenie opgekleefd. Sinds 1989 heeft ze psychiatrische begeleiding. Anno 2022 is ze één brok energie en heeft ze erg veel aan haar familie bij wie ze inwoont. “Ik voel me veel beter, maar het doet me ook deugd dat ik elke week naar daar kan gaan”, aldus Marijke. Wandelen met haar rottweiler Milan, is voor haar ook een vorm van therapie. Waarop Luk voorstelt om meteen te gaan wandelen. Maar wanneer Luk iets te dicht bij Marijke komt tijdens de wandeling, gaat het mis.

Van het Schipperskwartier tot een gevangenis in de Seychellen

Frank getuigde in Alloo over de tweeduizend vrouwen die hij heeft bemind. De playboy van 85 jaar moest door corona het Schipperskwartier links laten liggen: “Nu corona is gaan liggen, kan ik eindelijk weer naar de meisjes!” Natascha zat jarenlang in de gevangenis op de Seychellen nadat ze er voor drugstrafiek werd veroordeeld. Luk Alloo zoekt haar op en polst hoe het met haar gaat sinds haar aankomst in België. Kon ze wegblijven uit de gevangenis of belandde ze opnieuw in de criminaliteit?

Vrouwengevangenis

In de vierde aflevering van Alloo en tot ziens op 24 maart zien we An. Zij zat in 2013 in de vrouwengevangenis voor onvrijwillige doodslag. Nu is ze vrij en wil ze haar leven op de rails krijgen. “Ik heb 5 jaar in een Belgische gevangenis gezeten en zat nu net 3 jaar in een Engelse cel omdat ik met een koffer vol drugs werd betrapt. Ik heb mijn straffen netjes uitgezeten. Maar nu wil ik echt het goede pad opgaan”, vertelt ze.

Bekende trekhaak

Chris is één van de meest beroemde sportartsen van België en dat heeft niet met zijn job, maar met de trekhaak van zijn Porsche te maken. In ‘Alloo bij de Wegpolitie’ in 2014 was die haak niet gekeurd. “Ik heb die wagen en die trekhaak nog. Ik word er nog steeds op aangesproken. Dat is ongelooflijk. Iedereen lacht als ze mij en mijn trekhaak zien staan aan een rood licht. Ik breng de mensen aan het lachen en maak ze dus gelukkig.”

Dissociatieve stoornis

Luk Alloo bezocht Evelien Victor toen ze met een dissociatieve stoornis was opgenomen in de psychiatrie. Nu woont ze zelfstandig en schreef ze ondertussen een boek. Ze is ervaringsdeskundige, geeft lezingen en speelt theater: “Theater is een betere therapie dan alle mogelijke therapieën die ik al heb gekregen in de psychiatrie. Hier word ik gewaardeerd”, aldus Evelien Victor.

SM-meesteres

Luk Alloo gaat in de vijfde aflevering van Alloo en tot ziens langs bij SM-meesteressen Zoë en Sasha. Vijf jaar geleden bezocht hij de dames in Alloo in de Nacht. Nog steeds kan je bij Zoë en Sasha terecht voor een SM-sessie. In tussentijd kocht het duo ook heel wat nieuwe attributen aan, zoals een taser. Waarop Luk zich meteen kandidaat stelt om deze eens uit te proberen. Maar ook de klankman moet eraan geloven…

Gevangenis in Bolivia

Vijf jaar geleden ging Luk op bezoek bij Johan, die toen anderhalf jaar in de Boliviaanse gevangenis van San Pedro zat voor drugshandel. Nu woont hij al vier jaar terug in België. “Door mijn naïviteit en goedgelovigheid ben ik opgepakt omdat mijn huisgenoten drugs dealden. Ik ben nu al 6 jaar thuis, maar verteerd heb ik die gevangenisstraf niet”, vertelt de man. Kan Johan zich nu focussen op de toekomst of speelt zijn ervaring hem nog parten?

Geert wordt monnik

Luk Alloo gaat in de aflevering van Alloo en tot ziens van 7 april langs bij Geert. Hij leefde in 2014 nog een geïsoleerd bestaan in een mobilhome, zoals te zien was in Alloo in de Nacht. Hij was toen volledig in de ban van Hare Krishna. Acht jaar later woont hij samen met dochter Shanty in Oostende en is hij nog steeds aanhanger van de spirituele beweging: “Ik ben nu vrachtwagenchauffeur, maar vergis u niet, over enkele maanden neem ik resoluut afscheid van alles en word ik monnik! Ik ga in een kamertje wonen van drie op vier meter in Château de Petite Somme, in Durbuy. Daar zal ik gelukkig zijn…” Dochter Shanty begrijpt de keuze van Geert, Luk evenwel niet…

Brandstichting was eigenlijk fraude

Luc zat zeven jaar vast in de gevangenis in Leuven Centraal wegens brandstichting en fraude. Ondertussen is hij al tien jaar op vrije voeten: “Ik ben nu 71 jaar. Het is belangrijk voor mij om te voelen dat ik nog meetel, mede door vrijwilligerswerk te doen. Van de zeven jaar gevangenisstraf heb ik geen spijt. Het is gebeurd. Ik ben veroordeeld voor brandstichting, maar nu na de straf mag ik eerlijk zijn. Het was eigenlijk fraude. Ik wilde gratis elektriciteit aftappen en daardoor ontstond een brand.”

PTSS na celstraf in Dominicaanse Republiek

In 2015 bezocht Luk Alloo Danny, die vastzat in een Dominicaanse gevangenis voor drugsbezit. Alloo riskeerde het toen om undercover te filmen aangezien de toelating om te filmen op het laatste moment werd ingetrokken. “Achteraf bekeken was dat niet zo verstandig. Indien de bewakers ons hadden opgemerkt met onze piepkleine opname-apparaten, dan hadden we wel enkele maanden vast gezeten…”, blikt Alloo terug op de gebeurtenis. Na 3,5 jaar gevangenisstraf is Danny terug op vrije voeten. Luk Alloo polst in de aflevering van Alloo en tot ziens van 14 april hoe het nu met Danny gaat. “Het gaat niet goed. Ik heb last van posttraumatisch stresssyndroom omdat ik 7 medegevangenen heb zien overlijden. Ik probeer te werken, maar het blijft moeilijk…

Nachtclubs en stripteasebars

In de reeks Alloo in de Nacht leerde Luk Roald kennen, een man die lange tijd nachtclubs en stripteasebars frequenteerde. “Er is veel veranderd sinds 2020”, zegt Roald. “Ik zou er nog van genieten hoor, maar meespelen doe ik niet meer. Er is een technisch probleem, mijn lichaam wil niet meer mee. Als het niet echt goed kan, hoeft het niet meer voor mij. Er zijn genoeg andere manieren, zoals tederheid en liefde.”

33 jaar in Amerikaanse gevangenis

Luk Alloo gaat op 21 april in Alloo en tot ziens langs bij Sylvain. In 2017 nam Luk hem mee naar een Amerikaanse gevangenis waar zijn zoon Rudy levenslang opgesloten zat voor dubbele moord. Het was een ontroerend weerzien, Sylvain zag zijn zoon immers voor het eerst in 27 jaar terug. Maar hoe gaat het nu met Sylvain? “Het contact tussen mij en Rudy is fel verminderd, sinds mijn vrouw Janine aan kanker is gestorven. Ik probeer iets van mijn dagen te maken, maar de eenzaamheid is zeer moeilijk om dragen. Het gaat goed met Rudy, heb ik gehoord. Maar hij maakt geen kans om vrij te komen, in Amerika bestaat dat niet”, vertelt hij emotioneel.

Palliatieve zorg

Verder gaat Luk Alloo opnieuw langs bij Kobe, die al jarenlang op de dienst palliatieve zorgen in het Jan Yperman ziekenhuis werkt. Luk bezocht hem twee keer voor zijn reeks Alloo in de nacht. Kobe hoopte ooit een muziekalbum te maken en dat is hem ondertussen gelukt. Luk bezoekt hem tijdens een optreden. Kobe vertelt: “Mensen zijn nog niet doodverklaard als ze hier binnenkomen. Er mag gelachen worden, uiteraard is het stervensbegeleiding, en we moeten alles uit een dag halen.”

Alloo en tot ziens is ook (terug) te kijken op VTM Go.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 maart 2022 /