Pak De Macht seizoen 2 met Tim Hofman kijken

Je kunt vanaf vanavond – zondag 28 augustus – om 22.00 uur bij BNNVARA op NPO3 kijken naar Pak De Macht seizoen 2 met Tim Hofman. De presentator, die we natuurlijk ook allemaal kennen van BOOS, gaat opnieuw op zoek naar waar de macht in Nederland nou écht zit.

Pak De Macht

Tim Hofman bijt zich in het tweede seizoen van Pak De Macht vast in de soms roestige machtssystemen en individuen met macht. Want er zijn nog altijd veel machtige mensen en invloedrijke organisaties. Het is tijd voor verantwoording, want een betere wereld begint niet bij jezelf, maar bij de machthebbers. De normaal onzichtbare machthebbers worden in de spotlights gezet, van aandeelhouders tot projectontwikkelaars en van de anticonceptiekloof tot Schiphol.

Pak De Macht seizoen 2

Alle onderwerpen hebben één gemene deler: macht. Want steeds weer keert dezelfde vraag terug: wie trekken er achter de schermen aan de touwtjes en waar lopen de machtssystemen vast? Toch kunnen we zelf wél een steentje bijdragen. Nieuw in deze serie is daarom ook hoe we de macht kunnen terugpakken. Wat zou er bijvoorbeeld gebeuren als alle studenten van de pechgeneratie die de afgelopen jaren een enorme schuld hebben opgebouwd, die studieschuld massaal niét zouden terugbetalen? En waar draag je precies aan bij als je doorgaat met coke snuiven, of het normaal vindt dat je vrienden dat doen? 

Schiphol en studiefinanciering

In de eerste aflevering van Pak De Macht duikt Tim Hofman in de dossiers van studiefinanciering en Schiphol. Waarom zit de CEO van Schiphol nog steeds op z’n plek, ondanks overlast, uitbuiting en de recente chaos op de luchthaven? En is de opgelegde krimp wel een echte krimp? Tim Hofman gaat bij Dick Benschop op bezoek om verhaal te halen. Verder zoekt hij uit wat er zou gebeuren als de pechgeneratie, die dubbel de pineut is, de opgebouwde studieschuld massaal niet zou terugbetalen. 

Tim Hofman

Tim Hofman is al jaren één van de vaste gezichten bij BNNVARA. Zo presenteert hij het indrukwekkende Over Mijn Lijk, maakte hij de documentaire over euthanasie bij jongeren en zorgde met BOOS verder voor meer opschudding met zijn reportages over bijvoorbeeld The Voice. Daarnaast heeft hij ook verschillende boeken geschreven. Tim Hofman heeft een relatie met filmmaakster Lize Korpershoek, die je dan weer kent van de documentaire Mijn seks is stuk.

Pak De Macht kijken

Het nieuwe BNNVARA-programma Pak De Macht kun je vanaf zondag 28 augustus wekelijks om 22.00 uur kijken bij BNNVARA op NPO 3. De aflevering komt daarnaast ook op NPO Plus en NPO Start. Als je buiten Nederland woont, kun je alleen via de NPO Start website kijken als je gebruik maakt van een VPN Verbinding, die je op Nederland zet.

Foto: BNNVARA – Ed van de Pol

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

28 augustus 2022 /