Over Mijn Lijk seizoen negen kijken | Dit zijn de deelnemers

Over Mijn Lijk seizoen negen is vanaf vanavond – woensdag 5 januari – om 21.30 uur bij BNNVARA Op NPO 1 te kijken. Tim Hofman volgt in seizoen negen van Over Mijn Lijk deelnemers Patrick, Jip, Kiki, Roy, Francis en Irene.

Over Mijn Lijk seizoen negen

Je bent jong en in de kracht van je leven, maar dan krijg je te horen dat je doodgaat. Wat gebeurt er dan? In Over Mijn Lijk ontmoet Tim Hofman zes jonge mensen die ongeneeslijk ziek zijn en alles uit de laatste fase van hun leven proberen te halen. In dit negende seizoen volgen we Patrick, Jip, Kiki, Roy, Francis en Irene. Hoe leven ze met de gedachte dat ze niet lang meer te leven hebben? Welke dromen hebben ze nog? En hoe halen ze ondanks hun ziekte alles uit het leven? Je ziet het in dit – altijd – indrukwekkende programma. Maak alvast kennis met de deelnemers van Over Mijn Lijk seizoen negen. Wil je weten hoe het anno 2022 met ze gaat, dan heb ik onderaan dit artikel een update over de deelnemers aan dit seizoen van Over MIjn Lijk toegevoegd.

Op zondagmiddag kun je ook kijken naar Hallo, ik heb kanker, waarin kinderen vertellen over hun leven met kanker.

Patrick Evers

In 2019 vertrekt Patrick Evers (31) met zijn grote liefde Tibby naar Aruba om een nieuw leven te beginnen. Maar al snel krijgt Patrick last van krampen en een versnelde stoelgang. Hij blijkt een zeldzame vorm van darmkanker te hebben en de artsen kunnen weinig zeggen over zijn levensverwachting. Zijn moeder is ook overleden aan darmkanker en Patrick is bang dat hij op dezelfde manier overlijdt als zij. Maar wachten op de dood doet hij niet. Patrick houdt van motorrijden, snowboarden en zijn zoontje Norwin is zijn alles.

Jip Schreibers

Jip Schreibers (26) is een vrije vogel en wil de wereld ontdekken. Tijdens een wandeling in 2013 krijgt ze plots een epileptische aanval en in het ziekenhuis blijkt dat ze een hersentumor heeft. Jip besluit op reis te gaan en in India wordt ze stapelverliefd op Max. Ze trouwen, reizen samen verder in een busje en ze krijgen samen een dochter: Ava. Als Jip in 2020 een slechte uitslag krijgt, start ze met chemotherapie en bestralingen om zo lang mogelijk van Ava en Max te kunnen genieten.

Kiki Toll

Kiki Toll (16) leidt een normaal tienerleven: ze is net overgegaan naar havo 4 en in haar vrije tijd speelt ze op haar ukelele en zingt en acteert ze erop los. Ze merkt wel dat ze vermoeid is, maar dat lijkt normaal met een druk schooljaar achter de rug. Maar als ze, in juli 2019, met haar familie op jungletocht in Thailand is, begint ze zich slechter te voelen. In het ziekenhuis van Bangkok krijgt ze een onverwachte en schokkende diagnose: leverkanker. Voor Kiki is het een achtbaan om haar leven in zo’n korte tijd te zien veranderen. Maar ze besluit niet bij de pakken neer te gaan zitten. Ze haalt haar schooldiploma en stelt daarna een bucketlist op.

Roy Oude Rikerink

Roy (30) is een echte levensgenieter. Hij houdt van gezelligheid, carnaval en bier drinken met vrienden. Sinds 2015 is hij samen met Annick, ze werken allebei hard en het leven lacht hen toe. Tot Roy in 2018 meerdere epileptische aanvallen krijgt. In het ziekenhuis blijkt dat hij een hersentumor heeft en in 2020 geven de artsen hem nog een halfjaar de tijd om zijn dromen waar te maken voordat zijn zware behandelingen beginnen, nadat hij al twee wakkere operaties heeft gehad. Hij wil trouwen met Annick en hoopt dat hun kinderwens in vervulling gaat.

Francis Pattiruhu

Nadat Francis Pattiruhu (32) terug is van een wereldreis, merkt ze dat ze steeds vaker moe is en intense hoofdpijn heeft. Na verschillende onderzoeken blijkt dat ze een tumor in haar hoofd heeft. Nu ze veel thuis is, heeft ze een hondje gekocht en die vrolijkt haar erg op. Ook is ze heel hecht met haar vrienden, ouders en twee kleine nichtjes. Francis wil nog zoveel mogelijk van de wereld zien en heeft als doel om 35 jaar te worden.

Irene

Irene (28) leidt een wild leven; ze is actief bij een studievereniging, werkt bij een coffeeshop, is penningmeester van de bewonersvereniging en is barkeeper in een studentenflat. Dit leven stopt abrupt als ze in 2018 te horen krijgt dat ze uitgezaaide borstkanker heeft. Na een intensief behandeltraject is haar lichaam schoon. Maar in de zomer van 2020 krijgt niet alleen Irene te horen dat de kanker terug is, haar moeder krijgt hetzelfde nieuws. Ze ondergaan allebei behandelingen en nemen alles met de dag.

Deelnemers Over Mijn Lijk seizoen 9?

Hoe gaat het anno 2022 met de deelnemers van Over Mijn Lijk seizoen 9? We zien het natuurlijk tijdens de afleveringen. Maar voor wie toch al meer wil weten, zetten we het – waar we het weten – op een rijtje.

  • Patrick Evers is eind oktober 2020 overleden.
  • Jip Schreibers pakt haar behandeling op haar eigen manier aan. Ze is nog steeds gelukkig met Ava en Max.
  • Kiki Toll is op 14 juli 2021 overleden; zij is het meisje waar Chantal Janzen ook over schreef in haar editorial.
  • Roy Oude Rikerink heeft hele hoge pieken en diepe dalen; hij heeft alle behandelingen gehad die er zijn. Hij kan nog één laatste behandeling doen, vertelde hij in de talkshow Beau.
  • Francis Pattiruhu plaatste op 1 januari nog een mooi bericht op haar Facebook-pagina: zij wil veel donaties ophalen voor Stophersentumoren, zodat er nog meer geld ter beschikking komt voor onderzoek naar hersentumoren en betere behandelingen.
  • Over Irene kon ik (nog) niet meer vinden.

Foto: BNNVARA / Skyhigh TV

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

5 januari 2022 /