Bed & Breakfast seizoen 16 bij omroep MAX met deze deelnemers

Bed & Breakfast seizoen 16 start vanavond – vrijdag 8 april – om 20.30 uur op NPO1 bij omroep MAX. In het programma testen bed & breakfast-eigenaren elkaars onderneming. Ze logeren bij elkaar en bepalen zelf wat ze hun verblijf waard vinden. In totaal ontdek je in het voorjaar van 2022 acht nieuwe afleveringen van Bed & Breakfast mét deze deelnemers. Per afleveringen zetten we ze op een rijtje.

Bed & Breakfast seizoen 16

De formule van Bed & Breakfast is ook in seizoen 16 hetzelfde gebleven: per aflevering logeren drie stellen een nachtje in elkaars bed & breakfast. De b&b-eigenaren proberen hun gasten zo goed mogelijk in de watten te leggen, terwijl de gasten hun verblijf aan een grondig onderzoek onderwerpen. Na een leuk uitje en een nacht in andermans bed & breakfast, bepalen de gasten wat zij hun bezoek waard vinden.

Bed & Breakfast zie je op de plek waar je de afgelopen weken naar Flikken Maastricht kon kijken. Had je dat deze week ook weer verwacht en ben je op zoek naar wat spannenders, dan hebben we drie tips. Kijk bijvoorbeeld naar de nieuwe Vlaamse serie De Kraak op Veronica of naar De Verraders op RTL4. Of zoek op Netflix naar Dirty Lines.

Dieren

In de eerste aflevering van seizoen 16 (vrijdag 8 april) van Bed & Breakfast beginnen we bij Reinie en Jos in Noord-Brabant. Dit stel is ontzettend trots op hun b&b en misschien nog wel meer op al hun dieren. Vooral alpaca’s Manco en Macho hebben een hoge aaifactor. Een wandeling door de regen moet voortijdig worden afgebroken. Daarna zijn de deelnemers te gast bij Sylvia en Willar in Zuid-Holland. Ook hier een dierenthema: namelijk koeien. Als laatste gaan de b&b-eigenaren op bezoek bij Roelof en Theo in een Zuid-Hollandse badplaats. Zij hebben een uniek pand midden tussen de jaren 80-hoogbouw.

Bijzondere B&B’s in Nederland

We maken in de tweede aflevering van het nieuwe seizoen Bed & Breakfast kennis met stuk voor stuk hele bijzondere onderkomens. Els en Lodovic runnen hun b&b in een prachtig pand in de provincie Gelderland. Hun gasten krijgen een warm onthaal en in het hart van de woning is het altijd gezellig. Daarna mogen de gasten logeren bij Vincent en zijn bonusdochter Zoë in Brabant. Hun verblijf ligt op het water. Zij runnen twee boten waar je met z’n tweeën in kan logeren. Resi en Matthias sluiten deze aflevering af. Zij hebben een kasteel in hun achtertuin liggen waar zij een bed & breakfast runnen. Tijdens het uitje probeert het stel de deelnemers onder te dompelen in kasteelsfeer.

Deelnemers Bed & Breakfast net gestart

Miriam en Robin runnen pas net hun bed & breakfast in een Brabants dorpje. De gasten die zij deze aflevering ontvangen zijn dus ook nog een beetje proefkonijn van deze deelnemers aan Bed & Breakfast. Miriam en Robin hopen op wat goede tips van hun collega’s. Daarna mogen Belma en Joost de gasten ontvangen in hun monumentale pand in een piepklein dorpje in Zuid-Holland. Belma is dol op koken en Joost op zijn dorpje en dat zie je terug in hun uitje. Gwen en Yvo mogen hun trots als laatste showen. Zij hebben in hun enorme tuin in Gelderland twee gezellige verblijven gemaakt. Hun uitje gaat op de fiets naar de uiterwaarden, waar wel een hele bijzondere ontmoeting plaats vindt met de wilde paardenfamilie die daar rond loopt.

Droom jij zelf van het starten van een B&B? Lees dan Droomplek Geluk.

Prachtige panden

In Flevoland runnen Dinie en Ton hun bed & breakfast. Even leek het er op of ze buiten de polder hun b&b zouden starten, maar gelukkig vonden ze een boerderij vlakbij de plek waar ze woonden. Na een flinke verbouwing ziet het er tiptop uit. Dan is het de beurt aan Alea en Tim. Zij huren de voormalige directeurswoning van de gevangenis in Drenthe. Een prachtig pand dat Alea en Tim helemaal naar eigen smaak hebben kunnen inrichten. De aflevering wordt afgesloten door Jenny en Fokke uit Friesland. In het geboortehuis van Fokke runt het stel hun b&b. Nu de kinderen allemaal zijn uitgevlogen, is er plek zat.

B&B in geboortehuis van Albert Cuyp

In het geboortehuis van Albert Cuyp runnen Yvonne en Rob hun bed & breakfast zo zien we in de vijfde aflevering van het nieuwe seizoen Bed & Breakfast op Omroep Max. Vooral Yvonne vindt het heel leuk om dat gegeven overal in de b&b terug te laten komen. Voor het uitje hoeven ze alleen maar de deur uit te stappen. Zij wonen namelijk midden in een historische centrum. Daarna verwelkomen Nienke en Arend hun gasten op het platteland bij Gelderland. In de verbouwde stal heeft het stel vijf kamers kunnen realiseren. Harold en Kees mogen de afsluiter verzorgen verderop in een dorpje in de provincie Gelderland

B&B’s in Noord-Nederland

In deze aflevering doen we maar liefst drie Noordelijke provincies aan. In Friesland trappen we deze aflevering van Bed & Breakfast af. Wilma en Geert hebben drie jaar geleden een kerkgebouw gekocht, waar ze nu een b&b in runnen. Als uitje neemt het stel hun gasten mee naar een museum waar ze terug in de tijd duiken. Dan mogen de gasten aanschuiven bij Eliane en Niels in de provincie Groningen. Zij verhuren behalve een kamer ook een pipowagen. Moeder Ingrid en dochter Annemarie sluiten af in Drenthe. Behalve een b&b runnen de twee ook nog een paardenfokkerij, waar de gasten worden rondgeleid.

Kapelletje, boomhut en sprookjesbos

Anita en Marcel hebben boven op zolder twee b&b-kamers gemaakt, nu de kinderen het huis uit zijn. In het Noord-Hollandse dorp runt vooral Anita de kamers en Marcel helpt haar. Het uitje gaat naar de Grote Kerk in Alkmaar waar het gezelschap een huiveringwekkende rondleiding krijgt. Mathijs en Linda zijn nog niet zo lang samen, maar wel dolverliefd. En ook op hun prachtige plek in Friesland. Een klein kapelletje en een boomhut fungeren daar als b&b. Jeannette en Rob mogen tenslotte hun net geopende onderneming aan de gasten laten zien. Zij zijn vooral heel erg trots op hun eigenhandig aangelegde tuin met sprookjesbos en waterpartijen. Kortom: unieke plekken in de zevende aflevering van Bed & Breakfast seizoen 16.

Bed & Breakfast in Limburg

Deze laatste aflevering van Bed & Breakfast neemt ons mee naar Limburg. In het noorden van trappen we af. Bij Jolande en Aad kun je terecht voor luxe kamer en basis kamers. Dat is precies wat de collega’s ook ervaren. Het ene stel logeert in de blokhut en moet even op pad voor het sanitair, het andere stel logeert in de luxe kamer met twee grote bedstedes. Bij vader John en dochter Maaike is juist een stadse villa het decor. En door ’t mooie weer kan er ook nog gezwommen worden in het zwembad in de tuin. Nicole en Ron nemen de gasten zelfs mee naar ’t buitenland. Net over de grens bij Maastricht in België runnen zij met verve hun bed & breakfast. Op de fiets mogen de gasten meedoen aan een wijnproeverij.

Foto: Bed & Breakfast – aflevering 1 (2022 – seizoen 16): Theo, Roelof, Reini, Jos, Willar, Sylvia | © MAX

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

8 april 2022 /