Oekraïne 12-12 op Eén, VTM en Play4

Danira Boukhriss-Terkessidis, Koen Wauters en James Cooke presenteren samen Oekraïne 12-12 om 20.40 uur op Eén, VTM en Play4. Ze ontvangen enkele gasten die aan de lijve ondervinden hoe wreed deze oorlog kan zijn. En ze schakelen over naar oorlogsverslaggevers Rudi Vranckx en Robin Ramaekers die uit eerste hand getuigen over de toestand in Oekraïne.

Zo’n televisie-actie werd vorige week al in Nederland georganiseerd. Hier lees je er meer over.

Oekraïne 12-12

Danira Boukhriss-Terkessidis, Koen Wauters en James Cooke krijgen hulp van heel wat collega’s. Zo gaat Dina Tersago (die je op dit moment op tv ziet met het nieuwe seizoen Boer zkt vrouw) op bezoek bij een Vlaams gastgezin dat Oekraïense vluchtelingen opvangt. Elodie Ouedraogo en Jeroom langs bij enkele solidariteitsacties. Philippe Geubels trekt naar een Russisch restaurant in ons land waar de uitbaters ook erg meeleven met de slachtoffers. Ook Erik Van Looy en Tom Waes maken verrassende reportages.

Belpanel met bekende Vlamingen

Wie een steentje wil bijdragen, kan de hele show lang bellen naar een uniek belpanel met gezichten van de verschillende zenders, gaande van Siska Schoeters over Kamal Kharmach en Julie Van den Steen tot Pedro Elias, Paul De Grande en Andy Peelman.

Optredens Oekraïne 12-12

Olympisch kampioene en winnares van Dancing with the Stars, Nina Derwael, trekt voor deze bijzondere gelegenheid de dansvloer terug op: ze danst een ingetogen rumba op live muziek van Pommelien Thijs. Ook heel wat andere Vlaamse muzikanten laten donderdag hun hart spreken. Jaap Reesema en Koen Wauters brengen een breekbaar duet, Bazart en ook Pommelien, Maksim, Camille en Francisco van #LikeMe treden op.

Anna Hodorvskaya 

Anna Hodorvskaya, winnares van de Oekraïnse versie van The Voice in 2013, is live aanwezig in de studio. Zij krijgt voor haar optreden gezelschap van de Vlaamse The Voice-winnares Grace, Laura Tesoro en Songfestivalkandidaat Jérémie Makiese.

Radio 12-12

Net als in Nederland is ook in Vlaanderen al de hele dag een speciale radio-actie gaande. Op Radio 12-12 wordt al sinds zes uur ’s ochtends muziek gemaakt, door collega’s van Radio 2, MNM, Studio Brussel, Qmusic, Joe en Nostalgie. Dat doet ze live vanaf de studioe op de Groenplaats in Antwerpen. Nog tot 21.00 uur kun je luisteren naar Radio 12-12.

Goede doelen actie Oekraïne

Met deze dag vol solidariteit op televisie, radio en online willen VRT, DPG Media, SBS en Mediahuis de inwoners van Oekraïne een hart onder de riem steken. Daarnaast willen ze zoveel mogelijk geld inzamelen om hen te helpen via de hulporganisaties die verenigd zijn in Consortium 12-12.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

17 maart 2022 /