Derek de Lint presenteert In Levenden Lijve op MAX

Acteur en presentator Derek de Lint heeft voor MAX het nieuwe programma In Levenden Lijve gemaakt. Hierin worden grote namen uit de geschiedenis tot leven gebracht. Denk aan Cleopatro, Sint Nicolaas, Maria, Marco Polo, Jeanne d’Arc en tot slot Shakespeare. We kennen ze allemaal, maar wat weten we echt van ze? In Levenden Lijve is vanaf vanavond – vrijdag 11 februari – om 22.15 uur bij MAX op NPO2 te kijken.

Derek de Lint

De lezers van VlaamsKijken kennen Derek de Lint waarschijnlijk vooral als acteur. Hij was zelfs in de tv-serie van Philippe Geubels te zien: Geub. Maar je zag hem ook in Redbad en heel wat jaren geleden in Van de koele meren des doods. Zijn bekendste rollen zijn die in Soldaat van Oranje en De Aanslag. En zo zijn er echt nog tal van series en films met Derek de Lint.

In Levenden Lijve

Derek de Lint reist stad en land af, ontmoet wetenschappers, onderzoekers en locals om alles te weten te komen over deze bijzondere mensen. Om deze beroemdheden echt te leren kennen, reist hij af naar de plekken waar ze hebben geleefd. Hij treedt in hun voetsporen en kruipt in hun huid om zo dicht mogelijk bij ze te komen.

Experts In Levenden Lijve

Historicus Saskia Noot helpt Derek bij zijn zoektocht, zij zoekt overal in Nederland naar belangrijke aanwijzingen en verrassende uitkomsten. Aan Mao Lin Liao, ‘s werelds beste 3d-designer, de extreme uitdaging om al deze informatie om te zetten tot een daadwerkelijk persoon die we in een spannende onthulling eindelijk mogen ontmoeten.

Tv-zenders duiken op dit moment graag in het verleden. Het doet me ook denken aan het razend populaire Het verhaal van Nederland en de Jekels Jacht.

Figuren uit geschiedenis In Levenden Lijve

Derek de Lint duikt voor In Levenden Lijve in de geschiedenis van Cleopatro, Sint Nicolaas, Maria, Marco Polo, Jeanne d’Arc en William Shakespeare. Hieronder lees je wat je van de aflevering kunt verwachten en nog belangrijker: wanneer je de uitzending van In Levenden Lijve kunt kijken.

Cleopatra

Nooit eerder had Rome zo op zijn grondvesten geschud als in de tijd van deze dame en door toedoen van deze dame; Cleopatra. Men denkt bij haar meteen aan schoonheid. Cleopatra was de laatste farao van Egypte. Maar was ze werkelijk zo mooi als altijd wordt beweerd? Wie was ze en hoe zou ze eruit hebben gezien? (Aflevering 1: Cleopatra – vrijdag 11 februari, 22.15 uur, NPO 2.)

Sint Nicolaas

Sint Nicolaas; Over de hele wereld is hij beter bekend als Santa Claus, wij kennen hem in Nederland als Sinterklaas: de goedheiligman uit Spanje. Wij denken heel goed te weten hoe hij eruitziet, maar weten we dat wel? (Aflevering 2: Sint Nicolaas – vrijdag 18 februari, 22.15 uur, NPO 2.)

Maria

Maria is de meest afgebeelde vrouw op aarde. Ze is de moeder van Jezus en een vrouw die nog steeds miljoenen mensen inspireert. Maar wie was deze vrouw en hoe zag ze eruit? (Aflevering 3: Maria – vrijdag 25 februari, 22.15 uur, NPO 2.)

Marco Polo

Marco Polo, de ontdekkingsreiziger, geboren in Venetië in 1254. Op zijn zeventiende vertrok hij naar het oosten met zijn vader en broer, en bleef 24 jaar weg. Hij verbleef aan het hof van Kublai Khan en kwam terug als een rijk man. Zijn leven staat beschreven in Il Milione, ofwel de Wonderen van de Orient. Maar wie was Marco Polo en hoe zag hij eruit? (Aflevering 4: Marco Polo – vrijdag 4 maart, 22.20 uur, NPO 2.)

Jeanne D’Arc

Jeanne D’ Arc; De heldin van Frankrijk. Als jong meisje speelde zij een belangrijke rol in de Honderdjarige Oorlog tussen Engeland en Frankrijk. Toch kwam ze op de brandstapel terecht. Wie was deze jonge Franse heldin, en hoe zag ze eruit? (Aflevering 5: Jeanne D’Arc -vrijdag 11 maart, 22.20 uur, NPO 2.)

Shakespeare

Shakespeare is Engelands grootste schrijver ooit, bekend van Romeo en Juliet, Macbeth en Hamlet. Hij heeft een grote invloed gehad op de Engelse taal. Maar wie was Shakespeare als mens en hoe zag hij eruit? (Aflevering 6: Shakespeare – vrijdag 18 maart, 22.15 uur, NPO 2.)

Foto: MAX

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

11 februari 2022 /