Ali Bouali – documentaire op Videoland over Ali B | Boek De Ali B Methode

Het leven van Ali B speelt zich al bijna twintig jaar af in de schijnwerpers, maar wat weet Nederland echt van hem? Iedereen kent hem als Ali B, maar wie is Ali Bouali? De nieuwe vierdelige documentaire Ali Bouali laat de man achter Ali B zien. Je kunt ‘m sinds vandaag – zaterdag 16 oktober – om Videoland bekijken. Daarnaast ontdek je hier ook alles over zijn boek, dat verschijnt volgende maand.

Ali Bouali

Ali B geeft in de Videoland Original een uniek kijkje in zijn privéleven en vertelt voor het eerst over heftige gebeurtenissen in zijn leven, van verslavingen tot geweld. Over de band met zijn ouders, Marokko, zijn kinderen en waar zijn drive vandaan komt. Hoe hij het vanuit een achterstandswijk schopte tot De Knuffelmarokkaan van Nederland en zich ontplooide tot rapper, veelzijdig TV-personality en ondernemer.

Confronterend portret

Naast Ali Bouali zelf komen zijn vrouw, familie en jeugdvrienden voor het eerst aan het woord. En ook collega-vrienden Marco Borsato, Boef, Waylon en Brace vertellen eerlijk over hun relatie met hem. Voor Ali zelf is het een persoonlijk, kwetsbaar, maar ook confronterend portret geworden:“Deze docu voelt als een spiegel waarin ik nooit heb gekeken.”

Geweld, drugs en gokverslaving

In de documentaire serie Ali Bouali is te zien dat zijn succes absoluut niet vanzelfsprekend is. Ali en zijn broer werden op jonge leeftijd verlaten door hun vader. Doordat hun moeder altijd aan het werk was, belandden ze al snel op straat. Geweld, drugsgebruik en een gokverslaving later belandt Ali bij zijn familie in Marokko om af te kicken. Daar besluit hij dat het roer volledig om moet. Eenmaal terug in Nederland volgt zijn officiële doorbraak, maar voor Ali B is dat pas het begin. Nu Ali Bouali veertig jaar wordt, reflecteert hij op zijn leven en vraagt hij zich openhartig af of hij wel geslaagd is en wat zijn volgende stap zal zijn.

Documentaire Videoland

De vierdelige documentaireserie Ali Bouali is vanaf vandaag 16 oktober, de dag dat Ali veertig wordt, in zijn geheel te zien bij Videoland. Het rauwe, persoonlijke portret is geregisseerd door Mark Leene en geproduceerd door NewBe in samenwerking met SPEC. Kijk daarnaast ook naar andere Videoland-documentaires, zoals Tijd is geld en Rudi Dekkers; Achtervolgd door 9/11.

De Ali B methode

In de documentaire zie je al dat Ali B keihard werkte aan zijn persoonlijke ontwikkeling. En nu kun jij zelf zijn lessen ook volgen. Hij heeft namelijk het boek De Ali B-methode geschreven. Hij laat zien welke ideeën, inzichten en theorieën zijn leven hebben veranderd en hoe ze impact hebben gehad op zijn carrière. En hoe je, met De Ali B-methode, van alles en iedereen kan leren, zodat je zelf verder kan groeien. Tegelijkertijd krijg je een openhartige blik achter de schermen van een van de grootste mediapersoonlijkheden van Nederland. Of het nou om rap, The Voice, cabaret, goede doelen, het Koninklijk Huis, de reclame- of tv-wereld gaat: waar Ali B komt, drukt hij zijn stempel. Dit boek bewijst dat dit allesbehalve toeval is.

Boek Ali B

Ali richt zich hierbij ook op mensen die niet opgegroeid zijn met boeken om zich heen en voor wie de wereld persoonlijke ontwikkeling niet vanzelfsprekend is. In de woorden van Ali: Dit boek gaat over persoonlijke ontwikkeling, niet voor al die ‘persoonlijke ontwikkelaars’ maar voor iedereen. De mensen die er het meest aan hebben die krijgen het nu niet. Ik wil mensen inspireren om van hun achterstand een voorsprong te maken. Twintig jaar geleden stapte Ali voor het eerst in zijn leven een boekhandel in Almere binnen, en kreeg van een boekverkoper een tip die zijn leven veranderde. Ali begon met lezen in Eckhart Tolle en Deepak Chopra, ging van Covey naar Tony Robbins, en al snel was het hek van de dam. Ali B leest niet alleen boeken, hij leeft ze aan de hand van zijn motto: ik groei pas als ik toepas.

Foto: Shotbysud

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

16 oktober 2021 /