Vakantiehuis for Life met Julie Van den Steen op VTM | deelnemers

Vijf duo’s strijden voor hun Vakantiehuis for Life in het gelijknamige, nieuwe programma van VTM. Deze show – die vanaf maandag 5 juli om 22.00 uur te zien is bij VTM – wordt gepresenteerd door Julie Van den Steen. Ontdek alles over de deelnemers.

Vakantiehuis for Life

In Vakantiehuis for Life staan vijf duo’s voor een uitdagende opdracht: ze moeten een pittoreske chalet in de Ardennen restaureren én een groot deel van hun materiaal verdienen met survival-opdrachten in de nabijgelegen natuur. Presentatrice Julie Van den Steen leidt alles alvast in goede banen. In de laatste aflevering beslist een vakjury wie de uiteindelijke winnaar wordt. Deze bestaat uit Francisco Sanchez (de werfleider uit ‘The Block’), Dina Tersago die al meermaals op bouwwerven (niet alleen privé, maar ook voor Huis Gemaakt) heeft gestaan, en twee technische specialisten van Hubo en BerryAlloc. De inzet is groot: het winnende duo mag gedurende 20 jaar zijn vakantie doorbrengen in zijn volledig gerenoveerde vakantiewoning. Moge de sterkste, de slimste én de handigste winnen!

Erwin en Amy

Zo vader, zo dochter. Althans bij Amy (26) en Erwin (52), het onafscheidelijke duo uit Gent. Amy is digital marketeer en Erwin is sinds kort aan de slag als verhuizer nadat hij jarenlang als loodgieter werkte. Amy heeft nog nooit verbouwd en zal gecoacht moeten worden door haar vader. Ze zijn bereid om hard te werken, maar willen vooral ook veel lachen en plezier maken. Amy en Erwin zijn klaar om in Durbuy aan het avontuur van hun leven te beginnen!

Christopher en Hannah

Christopher (27) uit Deurne en Hannah (27) uit Leuven zijn al 6 jaar een koppel. Ze hebben net hun eigen huis verbouwd in Holsbeek. Hannah werkt als verpleegkundige op de intensieve zorgen voor kinderen en weet daardoor altijd haar hoofd koel te houden in stressvolle situaties. Christopher werkt als administratief medewerker en heeft één grote hobby: verbouwen. Na 2 jaar zijn ze eindelijk klaar in hun eigen huis, maar ze hebben alweer zin in een nieuw project. Een chalet renoveren op hun favoriete vakantiebestemming: check!

Ewoud en Tim

Ewoud (39) en Tim (37) zijn al 7 jaar gehuwd en kennen elkaar door en door. Tim is door zijn job als event manager een goede planner en een bezige bij. Ewoud ontwerpt protheses en houdt meer van gezelligheid en rust in het leven. Decoreren is echt een hobby voor dit liefdevolle koppel, dat zie je aan hun prachtige woonst in Damme. De twee hebben al veel verbouwingen meegemaakt, maar daar gaven ze vooral instructies. Nu moeten ze dus zelf de handen uit de mouwen steken. Spannend! Het duo is klaar voor dé uitdaging van hun leven.

Pauline en Melissa

Pauline (24) is afkomstig van de kust en Melissa (31) uit de Kempen. Pauline werkt als content creator, Melissa als leerkracht en is fotografe in bijberoep. Ze leerden elkaar kennen op een event en het klikte meteen. Beide dames hebben samen met hun partner al de nodige verbouwingen achter de rug, dus hard werken schrikt hen niet af. Door de afstand lopen de twee vriendinnen bij elkaar de deur niet plat, maar dat is volgens hen geen probleem. Een chalet verbouwen in Durbuy past perfect in het plan elkaar meer te zien. Girlpower!

Lodewijk en Marcel

Het jongste duo van de bende zijn Lodewijk (24) en Marcel (23). Deze boys zijn huisgenoten in het Gentse met als gezamenlijke hobby spikeball. Lodewijk is opvoeder in de jeugdzorg en Marcel werkt als tuinman. Samen steken ze graag de handen uit de mouwen. Het feit dat ze amper ervaring hebben met verbouwen, compenseren ze graag met hun groot enthousiasme en doorzettingsvermogen om er dag én nacht voor te gaan.

Eerste aflevering Vakantiehuis for Life

In de eerste aflevering worden de deelnemers al meteen serieus getest. De vijf duo’s zitten vastgeketend aan een boom en aan elkaar. Van zodra ze de cijfercombinatie van het hangslot vinden en zichzelf bevrijden, volgt een tocht van zo’n 8 kilometer door de bossen naar de chalet van hun dromen. Onderweg krijgen ze al meteen twee opdrachten: het zoeken van het renovatiebudget én de sleutel van één van de vijf chalets. 

De twee Gentse Rambo’s Lodewijk en Marcel kunnen zich als eersten bevrijden en lopen hun renovatie tegemoet. Christopher en Hannah hebben net hun eigen huis verbouwd in Tielt-Winge. Zij werkt als verpleegster, hij is administratief medewerker. Het koppel heeft een dik half uur nodig om het hangslot los te krijgen en starten als laatsten aan de tocht. Op het einde van de uitputtende zoektocht heeft elk duo de sleutel van zijn chalet in handen en ontdekken ze de staat van de huisjes: een vernield dak, een ontbrekende trap naar de bovenverdieping, uitgebroken vloeren, een beschimmelde badkamer,… er is duidelijk veel werk aan de winkel!

Kunnen deelnemers samenwerken?

Tegelijk duiken de eerste twijfels op: “Van modepopje naar dokwerker, dat gaat niet goed komen” aldus papa Erwin over dochter Amy. Vader en dochter zijn twee handen op één buik met veel Gentse humor en… veel Gentse ambras. Ook Ewoud en Tim, een ondernemend koppel uit Damme en creatieve duizendpoten met een voorliefde voor styling, hebben hun bedenkingen bij hun renovatie skills maar ze zijn overtuigd van hun andere troeven: “We gaan ervoor zorgen dat onze chalet zó mooi is dat we alle andere proeven mogen verliezen.” De twee hartsvriendinnen Pauline en Melissa kiezen voor de chalet met de meeste trappen. “Dat is goed voor de poep!” lachen ze. Wanneer alle duo’s hun te renoveren chalet ontdekt hebben, wacht hen de volgende taak: ze krijgen 24u de tijd om hun werfplan op te maken voor de komende weken.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

5 juli 2021 /