De Nationale 2021 Test met déze deelnemers | Speel zelf ook mee

Hoeveel weet jij van 2021 – doe De Nationale 2021 Test op donderdag 30 december om 20.25 uur bij BNNVARA op NpO3. Deze show wordt gepresenteerd door Emma Wortelboer en Natasja Gibbs. Natuurlijk ontbreekt ook bekende deelnemers niet. Lees snel verder om te ontdekken wie dat zijn.

De Nationale 2021 Test

Wat waren de hoogte- en dieptepunten van 2021? De Nationale 2021 Test blikt terug op het Nederlandse nieuws van afgelopen jaar. Hoeveel Olympische Gouden Plakken namen we mee naar huis? Wie werden een setje op het Songfestival? Wat was er mis met het stembiljet? Wanneer werd de eerste prik gezet en wie danste op tafel?

Emma Wortelboer en Natasja Gibbs

In De Nationale 2021 Test testen Emma Wortelboer en Natasja Gibbs de kennis van het Zoompubliek en een panel vol bijzondere gasten aan de hand van 25 vragen. De presentatoren vragen hun gasten het hemd van het lijf over het afgelopen jaar in de politiek, sport, muziek en media.

Deelnemers De Nationale 2021 Test

De bekende Nederlanders die de strijd met elkaar aangaan in de studio zijn: Lale Gül, Jetze Plat, Jeangu Macrooy, Marcel van Roosmalen, Lisa Loeb, Lucille Werner en Edson da Edson da Graça. Ook voor deze bekende deelnemers aan De Nationale 2021 Test was 2021 een bijzonder jaar.

  • Schrijfster Lale Gül schreef met haar autobiografische debuutroman Ik ga leven een ware bestseller. Ze won hiermee de NS Publieksprijs en werd door Elsevier Weekblad uitgeroepen tot Nederlander van het Jaar 2021.
  • Paralympisch kampioen Jetze Plat won in Tokio een gouden medaille op de Parathriatlon. In Rio de Janeiro won hij die olympische medaille ook en werd toen zelfs derde in de wegwedstrijd. Hij mocht dit jaar de Nederlandse vlag dragen tijdens de openingsceremonie van de Paralympische Zomerspelen. Dat deed hij samen met atlete Fleur Jong.
  • Zanger Jeangu Macrooy vertegenwoordigde ons land op het Eurovisiesongfestival met het nummer Birth of a New Age. Nederland eindigde met 11 punten op de 23e positie.
  • Columnist en schrijver Marcel van Roosmalen zagen we dit jaar op tv in Media Inside.
  • Cabaretier Lisa Loeb won in de zomer van 2021 de achttiende editie van De Slimste Mens. Inmiddels is ook seizoen 19 van start.
  • Lucille Werner zit sinds 31 maart in de Tweede Kamer voor het CDA. Bij het grote publiek is zijn bekend geworden als presentatrice van Get the Picture, Lingo en de Mis(s)verkiezing.
  • TV-presentator Edson da Graça zorgde voor opschudding met zijn programma Gewoon. Bloot. Maar hij was nog in veel meer programma’s te zien. Op VlaamsKijken schreven we dit over Edson da Graça.

Meespelen

Wie weet het meeste van 2021 en pakt dit jaar de winst? De kijker thuis kan live meespelen via de NPO 3-app. Voor het publiek is er vanuit huis ook een mooie prijs te winnen: de winnaar ontvangt twee concertkaarten voor wanneer de zalen weer opengaan!

Foto: Valentina Vos/Tom Cornelissen/BNNVARA

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

29 december 2021 /