Het wielerjaaroverzicht 2021 én meer sport bij Sporza op Eén

Goed nieuws voor de sportliefhebbers; aan het eind van het jaar heeft Sporza op Eén heel wat programma’s in petto. Daarnaast zijn er ook tal van wedstrijden te zien op tv, net als een documentaire over Nina Derwael én natuurlijk het bekende wielerjaaroverzicht. We trappen vanavond – zondag 19 december – af met Het wielerjaaroverzicht 2021, deel 1 om 19.30 uur te kijken op Eén en VRT NU.

Sportjaaroverzicht

Ook de sportliefhebbers kunnen deze weken terecht op Eén. In de laatste twee zondagen van december brengt Sporza op Eén het wielerjaaroverzicht. Je ziet in twee afleveringen wat er het afgelopen jaar gebeurde in zowel de mannen- als de vrouwenkoers. In de eerste twee zondagen in januari is het de beurt aan het Olympisch jaaroverzicht, dat terugblikt op de fantastische prestaties van zowel de Olympische als Paralympische atleten.

Wielerjaaroverzicht 2021

Het eerste deel van het wielerjaaroverzicht 2021 brengt een mix van wat er het afgelopen jaar gebeurde in zowel de mannen- als de vrouwenkoers. Van Omloop Het Nieuwsblad tot en met Luik-Bastenaken-Luik. In het tweede deel (te kijken op zondag 26 december om 19.30 uur) is het dan de beurt aan de periode van de Ronde van Italië tot en met de Ronde van Lombardije. Het wielerjaaroverzicht 2021 is een programma van Rutger Vanseveren en Wim Hertoghe.

Voor wielerliefhebbers zijn ook de documentaires over Wout van Aert en Remco Evenepoel (die terug te kijken zijn op VTM GO) absoluut de moeite. Op VRT NU ontdek je ook de documentaire Alles voor goud.

Wedstrijden en documentaires bij Sporza op Eén

Daarnaast zendt Sporza op Eén verschillende wedstrijden  en documentaires uit, waaronder:

  • Zondag 26/12 (13.30 uur): veldrijden: Wereldbeker Dendermonde. De eerste confrontatie tussen ‘de grote drie’: Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock
  • Zondag 26/12 (16.25 uur): docu ‘Gouden Nina’. Een terugblik op de gouden oefening van gymnaste Nina Derwael op de Olympische Spelen van Tokyo. Eerder zag je al de documentaire over de voorbereiding op de Olympische Spelen van Nina Derwael in Team Belgym – 2021: een evenwichtsoefening.
  • Woensdag 29/12 (20.40 uur): veldrijden: Superprestige Diegem
  • Donderdag 30/12 (16.25 uur): Jumping Mechelen
  • Zaterdag 1/01 (14.15 uur): veldrijden –  Grote prijs Sven Nys in Baal
  • Zondag 2/01 (13.30 uur): veldrijden: Wereldbeker Hulst
  • Zaterdag 8/01 (13.30 uur): veldrijden: Belgisch Kampioenschap Middelkerke (mannen: junioren & vrouwen: beloften en elite)
  • Zondag 09/01 (13u30 uur): veldrijden: Belgisch Kampioenschap Middelkerke (mannen: beloften en elite)

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 december 2021 /