Snackmasters Kerst – kerstspecial met bekende Vlamingen als kok

VTM brengt Snackmasters Kerst; een kerstspecial waarin bekende Vlamingen als kok – in duo’s – aan de slag gaan. Koen Wauters en Ruth Beeckmans presenteren deze show. Ontdek hier meer over de deelnemers van de Snackmasters kerstspecial. Je kijkt Snackmasters Kerst vanaf vanavond – donderdag 16 december – om 20.40 uur bij VTM en VTM Go.

Deelnemers Snackmasters Kerst

In totaal doen er acht bekende Vlamingen mee aan Snackmasters Kerst. Dat zijn koppel Sieg Dendoncker en Maureen Vanherberghen versus boezemvrienden Sergio Quisquater en Sam Gooris. En in de tweede aflevering cabaretiers Kamal Kharmach en William Boeva versus Familie-acteurs én koppel Bieke Ilegems en Erik Goossens (die we recent ook samen zagen in de kerstspecial van Code van Coppens).

Finale Snackmasters Kerst

De finale van Snackmasters Kerst gaat tussen Bieke Ilegems en Erik Goossens vs Sam Gooris en Sergio Quisquater. Sam en Sergio, de masters of disasters, verbaasden in de halve finale niet alleen de jury, maar ook zichzelf en al wie ooit al eens bij hen mocht gaan eten. Erik en Bieke draaiden bij de vorige ronde dan weer zonder verpinken Kamal Kharmach en William Boeva in de (kroket)puree. 

Traditionele kerstbûche van IJsboerke namaken

Koen Wauters en Ruth Beeckmans schotelen de finale snack van deze week voor: de traditionele kerstbûche van IJsboerke. Er wordt fameus gevloekt bij beide duo’s wanneer ze hun opdracht ontdekken en het verbetert er niet op bij het lezen van alle ingrediënten. Sergio doet een poging: “Sabli… Sabli watte? Spreekt dat eens uit! Ik word er nu al mottig van!” en hij besluit dan maar de hulp in te roepen van Ann, de uitbaatster van een ijssalon bij hem in de buurt. Zij helpt het duo maar al te graag uit de nood en ook Koen komt al even langs: “Hier zitten ingrediënten in, Koen, ik kan het niet uitspreken…!”, klinkt het bij Sergio terwijl hij in een grote pot roert. Maar dan merkt Ann plots iets op: “Ge moet roeren want uwen boel is aan het aanbranden!”

Hulp van Loïc Van Impe

Erik en Bieke hopen op een gouden tip van Loïc Van Impe, die ooit een ronde van Snackmasters won met de Cornet d’Amour. En ook hun buren blijken reddende engels te zijn want het koppel mag hun ijsmachine lenen mét een recept om in slechts 30 minuutjes perfect ijs te kunnen maken. Maar kunnen ze hiermee dé kerstbûche evenaren…? Het wordt hoe dan ook een gesmos van jewelste in beide keukens. En dan breekt het moment van de waarheid aan: tijd voor de cook off. Wie wint de ultieme finale van Snackmasters Kerst?

Tweede aflevering Snackmasters Kerst

Kamal Kharmach en William Boeva nemen het in de tweede aflevering van Snackmasters Kerst op tegen Bieke Ilegems en Erik Goossens. Erik heeft slechte herinneringen aan zijn laatste wedstrijd tegen Kamal: in 2018 moest hij het onderspit delven in Boxing Stars. Gelukkig verloopt Snackmasters Kerst iets minder fysiek.

Dennenappel kroketjes

Deze week schotelen Koen Wauters en Ruth Beeckmans de duo’s een essentieel onderdeel van elke Vlaamse kersttafel voor: de dennenappel kroketjes. De honger om te winnen is bij de duo’s sowieso aanwezig en Erik Goossens heeft alvast zijn strategie uitgedokterd: “Bieke kookt, ik kijk en ik corrigeer waar ik denk dat ze in de fout gaat.” William Boeva en Kamal Kharmach nemen het anders aan: als hulplijn bellen ze naar Roger van Damme.

Erik Goossens en Bieke Ilegems

Wanneer Koen gaat kijken naar de vorderingen van Bieke en Erik, bakken ze ter demonstratie hun eerste probeersels in het frituurvet. Om dan tot een verrassende vaststelling te komen: “Oei! Das weg! Patat verdwijnt dus!” klinkt het vol ongeloof. En na het wegsmelten van hun baksels, krijgen ze iets later met een ander probleem te maken: ontploffende kroketten! Tja, er is duidelijk nog veel werk aan de winkel.

William Boeva en Kamal Kharmach

De twee comedians zien de opdracht ondertussen helemaal zitten en dromen al van hun eigen frituur. De naam hebben ze ook al: ‘Club Vet’. Kamal Kharmach ontpopt zich tot een rasechte friturist en William Boeva offert zich op om alles te proeven. Ook daar is het tijd voor de eerste probeersels en Kamal dekt zich alvast in: “Ik heb mij niet gefocust op de inhoud, alleen op het uiterlijk. Zo heb ik ook mijn vrouw leren kennen”, lacht hij. Na heel wat mislukte pogingen, komt hij plots tot een verrassende ontdekking: “Nu zie ik het: een aardappel is geel! Dat is exàct dezelfde kleur als de originele! Er is volgens mij geen beslag.” En laat dat nu net iets zijn dat ook Ruth in de fabriek van Ranst ontdekt. Lukt het de duo’s om in één uur vier kroketjes te maken?

Sergio Quisquater en Sam Gooris

Welk BV-duo kan een bekende snack zo goed mogelijk namaken? Het koppel Sieg De Doncker en Maureen Vanherberghen neemt het in de eerste aflevering op tegen boezemvrienden Sergio Quisquater (die op dit moment op tv te zien is met Natalia in De Sterkste Handen) en Sam Gooris. Sergio en Sam, Vlaamse oer-entertainers die meer vertrouwd zijn met een podium dan met hun eigen keuken, hebben er alvast zin in. Sam Gooris: “Ik kan nog geen ei bakken, of deftig een boterham smeren. En nu vragen jullie aan mij en mijne copain hier om Snackmasters te doen? Dát is pas een uitdaging en daarom doe ik mee!”

Sieg De Doncker en Maureen Vanherberghen

Om in de kerstsfeer te blijven, presenteren Koen Wauters en Ruth Beeckmans kersthapjes op het menu en ze starten met de zalmhapjes van Mora. Gaan Sieg De Doncker en Maureen Vanherberghen inderdaad makkelijk winnen? De Ketnet-helden zijn er nog niet zeker van. Sieg vertelt: “Ik denk dat Sam niet eens weet van waar een ei komt, maar Sergio zou ik niet onderschatten. De smaak zal wel juist zijn, maar van schoonheid gaat dat op niks trekken: die hebben allebei krokodillenpoten.”

Zalmhapjes van Mora

De duo’s beginnen er aan en bij Sam Gooris en Sergio Quisquater duikt al meteen een eerste probleem op: 140 ml water: hoe moet je dat in godsnaam wegen? En bladerdeeg… Hoe begin je daaraan? Google to the rescue! Sam en Sergio leren er onder andere dat het deeg met een houten lepel gemengd moet worden, anders krijg je énorme plakhanden. “Allé, serieus?!” klinkt het bij Sergio die er met zijn handen vol deeg bij staat. En dan is het tijd om hun hapjes voor te stellen aan de jury waaronder de enige echte Cora van Mora. Welk duo is het neusje van de zalm en stoot als eerste door naar de finale?

Finale Snackmasters Kerst

In de eerste wedstrijd hebben Sam Gooris en Sergio Quisqater gewonnen. Tegen wie nemen zij het op in de ultieme finale van Snackmasters Kerst? Dan moeten ze namelijk de ongekende kerstbûche van IJsboerke na te maken.

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

16 december 2021 /