Nieuwe afleveringen van De Smurfen op Ketnet (met deze stemmen)

Ketnet zendt vanaf vandaag – vrijdag 29 oktober – nieuwe afleveringen van De Smurfen uit. Wat mij betreft is dat puur jeugdsentiment en dus ook heel erg leuk om met mijn eigen kindje te kijken. Deze nieuwe Smurfen reeks voor Ketnet is de eerste animatiereeks voor televisie, waarin de Smurfen – net als in de meest recente film – in de 3D-versie te zien zullen zijn.

Nieuwe afleveringen De Smurfen

De Smurfen kunnen rekenen op heel wat grappige en spannende avonturen. Net als bij andere nimatiereeksen zorgt Ketnet voor een volledig Vlaamse stemmencast met onder andere Louis Thyssen (Brilsmurf), Sander Gillis (Knutselsmurf), Joyce Buellens (Smurfin), Charlotte Leysen (Smurfbloesem), Govert Deploige (Gargamel) en vele anderen.

Stemmencast

Als je zo de namen van de stemmencast van De Smurfen leest, dan valt meteen op dat verschillende acteurs en actrices op dit moment ook leuke andere projecten hebben. Zo is Louis Thyssen eind dit jaar te zien in de nieuwe Nachtwacht film. Govert Deploige zal te zien zijn als Steve in de nieuwe 8eraf-film. Daarnaast zag je ‘m recent op de planken van musical Mamma Mia! Een musical waarin hij weer samenspeelde met Tinne Oltmans, die hij natuurlijk al kende van zijn tijd bij telenovelle Lisa.

Ketnet als coproducent

Ketnet is voor deze nieuwe reeks van De Smurfen aan boord als coproducent. Op die manier wil Ketnet de Belgische animatiesector actief stimuleren door te investeren in animatiereeksen van eigen bodem. Zo was Ketnet de voorbije jaren al coproducent van Belgische reeksen als Suske en Wiske Junior (Grid), Stoppeltje (Belvision) en Mijn Ridder en ik (Thuristar). Deze series steken ook vlot de landsgrenzen over, waardoor het voor Belgische animatiestudio’s mogelijk is om zich internationaal nog meer op de kaart te zetten.

Belgisch erfgoed

Annemie Gulickx, netmanager Ketnet. “De Smurfen zijn al sinds de jaren ’80 een vaste waarde op de VRT en op Ketnet, en met deze nieuwe afleveringen zal dat nog jaren zo blijven. We zijn ontzettend fier dat we als Ketnet deel uitmaken van dit project en op die manier bijdragen om nieuwe generaties ons Belgisch erfgoed te laten koesteren.”

Jeugdsentiment

Véronique Culliford, voorzitter van IMPS- de Smurfen, en de dochter van Peyo. “Sinds vele jaren vormen de Smurfen en de VRT (of het toenmalige BRT) een onwrikbare tandem. Het is ons een grote eer om deze bijzondere relatie in de komende jaren verder te mogen zetten. Vele ouders van vandaag zijn in de jaren ’80 en ’90 opgegroeid met de Smurfen. Nu kunnen ze met veel plezier hun kroost op Ketnet zien smullen van de nieuwe Smurfenavonturen. We zijn bijzonder trots op deze nieuwe tv-serie en hopen dat jong en oud er samen smurfelijk van kunnen genieten!” Eerder vertelde ze al blij te zijn met dit nieuwe seizoen.

De Smurfen zijn een samenwerking tussen Ketnet, Peyo Productions, KiKA, TF1, OUFTIVI en Dupuis Audiovisuel​. De Smurfen zijn vanaf 29 oktober te bekijken via Ketnet, Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app.

Foto: VRT – De Smurfen

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

29 oktober 2021 /