Deelnemers tweede seizoen Drag Race Holland | dit is de jury

Ontdek alles over de deelnemers aan het tweede seizoen van Drag Race Holland. De show die wordt gepresenteerd door Fred van Leer is sinds vandaag – vrijdag 6 augustus 10.00 uur – weer te kijken op Videoland. Marieke Samallo, Carlo Boszhard en Raven van Dorst zijn de vaste juryleden in Drag Race Holland 2.

Drag Race Holland

Na het succes van het eerste seizoen Drag Race Holland kon een tweede reeks niet uitblijven. Ontdek welke tien queens kans maken om Envy Peru op te volgen. Wie weet te overtuigen in de diverse diverse uitdagingen, performances en runway shows. Hun charisma, uniekheid, lef en talent zijn bepalend voor welke deelnemer Drag Race Holland wint.  

Winnaar tweede seizoen Drag Race Holland

Iedere week nemen de twee queens die het minst hebben gepresteerd het tegen elkaar op in de legendarische ‘Lip Sync For Your Life’. Wie wint: “Shantay you stay!”, wie verliest: “Sashay Away!”. Naast de iconische titel van de tweede Nederlandse Drag Race Superstar wint de winnende queen een geldprijs van €15.000, een kroon en scepter van Fierce Drag Jewels, een eigen stage op Milkshake Festival 2022 en een beauty editorial in Cosmopolitan. “May the best drag queen win!”

Jury Drag Race Holland

Fred van Leer zwaait als presentator met de scepter. Hij krijgt hulp van vast jurylid Marieke Samallo. Zij zal de drag queens beoordelen op hun charisma, uniekheid, lef en talent. Carlo Boszhard en Raven van Dorst zijn daarnaast ook meerdere keren te zien achter de jurydesk en wisselen elkaar af..

Marieke Samallo

Zeg je Milkshake dan zeg je Marieke Samallo, als bedenker en directeur van Milkshake Festival en als creatief ondernemer en eigenaar van het creatief bureau D.O.L. HOUSE kent  ze de drag scéne als geen ander. Veel queens hebben al een podium door haar gekregen. Marieke Samallo  is iedere week in Drag Race Holland te zien als vast jurylid naast Fred van Leer.

Carlo Boszhard

Presentator Carlo Boszhard is geen onbekende van Drag Race Holland. Hij wisselt dit seizoen af met Raven van Dorst. In het eerste seizoen was hij al gastjurylid. En wist je dat hij Make Up Your Mind heeft bedacht en gepresenteerd. In dit programma durfde bekende Nederlandse mannen het aan om zich om te laten toveren tot drag queens.

Raven van Dorst

Ook artiest/presentator Raven van Dorst was al te zien in het eerste seizoen van Drag Race Holland. Dat is zo goed bevallen, dat die terug is gevraagd om meerdere keren naast Fred van Leer en Marieke Samallo plaats te nemen achter de jurydesk.

Gastjuryleden Drag Race Holland seizoen 2

Naast de vaste juryleden komen er ook divere gastjuryleden voorbij, denk bijvoorbeeld aan Elise Schaap (die dit najaar te zien is in Undercover seizoen 3), Soundos El Ahmadi (nu in de bioscoop met Meskina), Buddy Vedder, Alex Klaassen. Maar ook bij de verschillende opdrachten die de queens krijgen worden ze verrast door bekende gasten en artiesten.

Deelnemers tweede seizoen Drag Race Holland

De deelnemers aan het tweede seizoen van Drag Race Holland zijn: Tom Haegens (The Countess), RyanTino Troenokarso (Ivy-Elyse), Mishel Bronx (Juicy Kutoure), Bobby Snijder (Keta Minaj), Pierre Alexandre (Love Masisi), Boris Schreurs (My Little Puny), Bram Louts (Reggy B), Edson de Randamie (Tabitha) en Tim Loohuis (Vivaldi). Vanessa Crokaert (Vanessa Van Cartier) is de enige Vlaamse queen dit jaar. Hieronder zetten we alle queens uit Drag Race Holland seizoen 2 op een rijtje en maak je uitgebreid met ze kennis.

Tom Haegens – The Countess

De 22-jarige Tom Haegens uit Amsterdam is ware klassieker The Countess. Ze is tijdloos en schakelt moeiteloos van modern en glamourous naar klassiek met een fetish randje. Haar grote droom is te flaneren over de runways tijdens fashionweek en te defileren in de mooiste couture. The Countess heeft een hart van goud, maar laat de kaviaar niet van haar toastje eten. Want hoe ze vorig seizoen nog de make-up van Fred deed, staat ze nu zelf in de startblokken in de race naar de kroon!

RyanTino Troenokarso – Ivy-Elyse

De 35-jarige RyanTino Troenokarso geeft gestalte aan Ivy-Elyse; één van de weinige Asian queens in de Nederlandse drag scene. Ze is van Surinaams-Javaanse afkomst. Met haar heritage wilt ze een voorbeeld zijn voor Nederland en de Asian community. Ze is een waar podiumbeest met scherpe klauwen en geeft performances die je versteld doen staan. Samen met Drag Race Holland finalisten Envy Peru en Miss Abby OMG vormt zij de groep The Mermaid Mansion. Deze fishy queen gaat geen uitdaging uit de weg en gaat voor niets minder dan de winst!

Mishel Bronx – Juicy Kutoure

Met Mishel Bronx (24 uit Amsterdam) aka Juicy Kutoure verveel je je nooit! Ze is sappig, levendig en super pittig. Drag geeft haar de kracht om zichzelf te zijn en haar dromen waar te maken. Deze creatieve queen is van alle markten thuis en laat iedereen zien hoe je in het leven zou moeten staan. Met haar looks laat ze een volkse, sexy en eigenzinnige indruk achter, waar je alleen maar van kunt houden!

Bobby Snijder – Keta Minaj

De 39-jarige Bobby Snijder is performer in hart en nieren; maak kennis met Keta Minaj aka The Dutchess. Ze is Krachtig, Elegant, geTalenteerd en een klein beetje Achterlijk; een echte TRUT. Het is altijd feest met Keta.Ze neemt je mee in een waanzinnige trip, waarin ze je betovert met haar sexy moves, aanstekelijke energie en indrukwekkende outfits. Haar stijl is vooral conceptueel en ze transformeert zich naar de gelegenheid en gaat altijd voor het ‘wow-effect’! Met haar internationale allure behoort ze tot de top van de wereldwijde drag scene. 

Pierre Alexandre – Love Masisi

De 40-jarige Pierre Alexandre uit Amsterdam is Love Masisi. Er was eens een jongetje uit Port-au-Prince, Haïti. Dit jongetje kleedde zich in een jurk en noemde zich Masisi. Toen dit jongetje opgroeide was Love Masisi, een Caribbean queen en entertainer, geboren. Love Masisi heeft opgetreden op de grootste podia, evenementen en musical theaters ter wereld en won ooit een award voor beste billen ter wereld. Daarnaast was zij recentelijk te zien in de RTL-programma’s ‘Make Up Your Mind’ & ‘I Can See Your Voice’ waar zij liet zien ook nog eens over een prachtige stem te beschikken.

Boris Schreurs – My Little Puny

Meet My Little Puny – aka de 39-jarige Boris Schreurs uit Amsterdam – een fierce performer, die als nieuwe queen snel haar naam vestigde in de Amsterdamse drag scene. My Little Puny is een ode aan de vrouwelijkheid en zal nooit twee keer hetzelfde laten zien. Ze is niet in een hokje te stoppen en vindt dat er geen regels moeten zijn binnen drag. Ze ziet zichzelf dan ook als een ware concept queen, waarbij ze moeiteloos schakelt van genderfuck naar femme en everything in between! Met een achtergrond in theater en dans is zij daarom zeker one to watch!

Bram Louts – Reggy B

De 25-jarige Bram Louts uit Amsterdam wist van kleins af aan al wat hij wilde worden: entertainer. Wat dat precies inhield wist hij nog niet, tot hij Miss Abby OMG tegenkwam en Reggy B geboren was. Na één gastoptreden bij een show van haar is het heel snel gegaan en staat Bram als Reggy B in de schijnwerpers. Reggy is vals en heeft een grote mond, maar stiekem een klein hartje. Zij is het ultieme voorbeeld van een fierce baby queen met humor, geïnspireerd door de moderne popcultuur. Zij host het liefst een show waarbij het publiek de hele avond geëntertaind wordt; een ware performance queen!

Edson de Randamie – Tabitha

Edson de Randamie uit Amsterdam is als Tabitha een ware legende in de drag scene. Een sexy en tikkeltje hoerige showqueen en een entertainer in hart en nieren. Ze is super camp, soms fishy of een clubkid. Tabitha staat bekend om haar directe humor en ze heeft het hart op haar tong, waardoor ze door iedereen geliefd is. Een graag geziene queen in het Amsterdamse nachtleven, waar ze ook een podium biedt voor beginnende queens. Naar eigen zeggen is ze allesbehalve een one trick pony en kan niet wachten om dat te laten zien aan de wereld. Tabitha gaat ons Tabitha 2.0 geven.

Vanessa Crokaert – Vanessa Van Cartier

De enige Vlaamse queen dit jaar, met Italiaanse roots, is Vanessa van Cartier. Vanessa Crokaert is 41 en komt uit Zele. Internationaal heeft ze, naast België, Nederland en Europa, haar sporen verdiend in de drag scene door de winst te pakken als eerste post-op transgender binnen de Miss Continental verkiezing in Chicago. Maar Vanessa is vooral legendarisch vanwege haar prachtige lip syncs en haar gepolijste stijl van drag. Zij is de drag moeder van Envy Peru, winnares van seizoen 1, en ze vertegenwoordigt met trots de trans community waar ze nog steeds dagelijks voor vecht. Ze probeert altijd een verhaal te vertellen en een boodschap te delen. Deze queen verovert je hart! 

Tim Loohuis – Vivaldi

De 22-jarige Tim Loohuis uit Enschede leren we kennen als Vivaldi; een ware artiest, die alles weet van pruiken en make-up. Dat kun je zien. Ze transformeert van glamour naar spooky en dit doet ze moeiteloos. Door veel queens wordt ze gezien als een grote concurrent, waarvoor je moet oppassen. In seizoen 1 verzorgde Vivaldi de pruiken van Fred, maar dat is geen garantie voor succes. De strijd is begonnen en geen queen is veilig voor deze creatieve en kunstzinnige ‘hairqueen’.

Tweede seizoen Drag Race Holland kijken

Het tweede seizoen van Drag Race Holland, geproduceerd door Vincent TV, is vanaf vrijdag 6 augustus 10.00 uur wekelijks exclusief te kijken bij Videoland. Het eerste seizoen van Drag Race Holland werd later ook uitgezonden in Vlaanderen bij Play5. Ik ben dus heel benieuwd of Drag Race Holland seizoen 2 ook te kijken is bij Play5 dit najaar (of later in het voorjaar van 2022).

Foto: Mark Engelen/Nick van Ormondt

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

6 augustus 2021 /