Meer dan Goud met o.a. Danny Blind, Maartje Paumen en Edith Bosch

Danny Blind, Maartje Paumen, Annemarie Verstappen, Michel Mulder, Edith Bosch en Hennie Kuiper delen hun verhaal in Meer dan Goud. Het tweede seizoen van het EO-programma is vanaf maandag 19 juli 19.00 uur bij de EO op NPO 1 te kijken. Dit is een productie van POSVIDEO.

Meer dan goud

Danny Blind, Maartje Paumen, Annemarie Verstappen, Michel Mulder, Edith Bosch en Hennie Kuiper zijn deze zomer te zien in een nieuw seizoen van het televisieprogramma Meer dan Goud. Ook zijn ze te horen in de speciale podcast die gemaakt wordt bij het programma. Jarenlang hebben de oud-topsporters alles op alles gezet om de beste te worden én te blijven. In het EO-programma blikken ze aan de hand van foto’s terug op bijzondere momenten uit hun sport- en privéleven. Openhartig praten ze over unieke prestaties, zwaarbevochten overwinningen en ontroerende gebeurtenissen. Daarnaast gaat EO-presentator Kefah Allush in gesprek met de sporters en een door hen gekozen speciale gast in de Meer dan Goud podcast.

Flinke erelijst

De erelijst van de deelnemers van dit tweede seizoen van Meer dan Goud is indrukwekkend. Bij elkaar vertegenwoordigen de zes oud-topsporters 12 olympische medailles, 9 wereldtitels, 9 Europese titels en de UEFA Champions League. Danny Blind, Maartje Paumen, Annemarie Verstappen, Michel Mulder, Edith Bosch en Hennie Kuiper verbleven voor de opnames van Meer dan Goud een week lang met elkaar in kasteel Rechteren in Dalfsen. Ondanks hun diverse sporten en achtergronden herkennen ze veel in elkaars leven en ervaringen.

Kasteel Rechteren

Tijdens het ontbijt en het diner delen ze kostbare kleine en waardevolle grote momenten uit hun sport- en privéleven. In de karakteristieke setting van het kasteel in Overijssel lachen en huilen de deelnemers met elkaar. Samen herbeleven ze grote pieken, maar ook de dalen die ze in hun actieve carrière hebben doorgemaakt. Ook spreken ze de ander moed in, houden ze elkaar waar nodig een spiegel voor en genieten ze van gezamenlijke activiteiten waarbij hun winnaarsmentaliteit soms toch weer de overhand krijgt.

Liefhebber van deze verhalen? Kijk dan ook naar Olympische Dromen en De beloften.

Oprechte verhalen

“In de wereld van topsport telt alleen de winst. Maar voor de atleten zijn sommige momenten kostbaarder dan het winnen van goud”, vertelt EO-hoofdredacteur Herman Wegter. “We horen van zes absolute kampioenen wat de medailles en de sport hen hebben opgeleverd, gekost en geleerd. Hoe verliep de weg naar de gewonnen en misgelopen medailles? Dankzij de oprechte verhalen en de intieme setting krijgen we een goed beeld van de mens achter de sporter. Ook horen en zien we hoe zes sporters uit verschillende disciplines topsport beleven.”

Danny Blind

Voormalig profvoetballer Danny Blind trapt af; hij staat centraal in de eerste aflevering van ‘Meer dan Goud’ op 19 juli. Blind is één van de weinige voetballers die alle Europese clubprijzen én de wereldbeker wist te winnen. In ‘Meer dan Goud’ vertelt hij onder meer over de bewuste keuze voor Sparta, het plotselinge overlijden van zijn broer en het ‘tijdperk Ajax’.

Maartje Paumen

Vervolgens is het de beurt aan Maartje Paumen. Ze won twee keer goud en één keer zilver op de Olympische Spelen. Daarnaast won ze meerdere Europese- en Wereldkampioenschappen en is ze Oranje-topscoorder aller tijden. Een paar jaar geleden is haar biografie verschenen; die heet niet voor niets ‘Altijd tot het uiterste’.

Hennie Kuiper

Hennie Kuiper is een van de beste Nederlandse wielrenners aller tijden. Hij vertelt over zijn enorme gedrevenheid, grote successen maar deelt bovenal: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Deze wielrenner wordt ook wel de ‘Kampioen wilskracht’ genoemd. Over Hennie Kuiper – de kampioen van het volk – zijn verschillende boeken verschenen.

Annemarie Verstappen

Annemarie Verstappen won in haar carrière drie olympische medailles, werd op 16-jarige leeftijd al wereldkampioen en won meerdere medailles tijdens Europese kampioenschappen. In ‘Meer dan Goud’ vertelt ze over jeugdige bescheidenheid in grote successen en over diep verdriet.

Michel Mulder

Oud-schaatser Michel Mulder won tijdens de Olympische Spelen van 2014 als eerste Nederlander een gouden olympische medaille op de 500 meter langebaan. Ook won hij olympisch brons op de 1000 meter en werd hij tweemaal wereldkampioen sprint. In zijn aflevering vertelt hij over het heilige vuur en broederliefde.

Edith Bosch

Edith Bosch is de beste vrouwelijke judoka van Nederland. In haar carrière won ze een zilveren en twee bronzen olympische medailles, een wereldtitel en vier Europese titels. In de aflevering met Bosch gaat het om haar zoektocht: ‘ben ik wel goed genoeg’? Een onderwerp wat ook in haar biografie Expeditie Edith aanbod kwam. De ondertitel van dat boek is niet voor niets: Hoe het gevecht met mezelf goud opleverde.

Meer dan Goud – de podcast

Nieuw bij dit tweede seizoen van Meer dan Goud is de podcast. Hierin worden alle sporters samen met een voor hen speciale gast uitgebreid geïnterviewd door EO-presentator Kefah Allush. Allush: “Omgaan met druk, discipline oefenen, het beste uit jezelf halen, afzien; de topsport zit boordevol vaardigheden. Maar welke levensles uit die tijd is het meest belangrijk in het leven van een sporter na die indrukwekkende carrière?”

Daley Blind

Kefah spreekt bijvoorbeeld Danny Blind samen met zoon Daley over onder andere vaderschap en voetbal. Zo zegt Daley Blind: “Ik denk dat je wel eens hebt gebaald als ik liever met mama een filmpje ging kijken, ook al was er voetbal op tv. Maar ik baalde ook wel als ik na een slechte training thuiskwam en jij alweer met je pionnetjes aan tafel zat om er over te praten. Het ging dan wel eens oor in oor uit.”

Ronald Mulder en José de Cauwer

Andere speciale gasten die Kefah interviewt zijn Ronald Mulder, in de aflevering met Michel Mulder en wielercommentator José de Cauwer in de aflevering met diens beste vriend Hennie Kuiper. De podcasts zijn vanaf de uitzending te beluisteren via eo.nl/meerdangoud en de bekende podcastplatforms.

Foto’s EO

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 juli 2021 /