De match van de waarheid met Gilles De Coster

Gilles De Coster, Erik Van Looy en Pedro Elias zijn klaar voor De match van de waarheid. Deze sportieve quiz in aanloop naar het EK Voetbal 2021 was eerder al te zien op Play Sports Open. Vanaf maandag 31 mei wordt de show ook uitgezonden bij Play4. Je ziet het om 21.15 uur.

De match van de waarheid

De match van de waarheid is een quiz waarin teamkapiteins Erik van Looy en Pedro Elias in aanloop naar het EK, de potentiële EK-tegenstanders van onze Rode Duivels vrolijk van hun voetstuk duwen. Wie kan immers het Italiaanse elftal nog vrezen in de wetenschap dat één van hun spitsen Kevin Lasagna heet? Inderdaad, dat gaat niet. ‘De match van de waarheid’ is de ideale EK-voorbereiding voor kenners en liefhebbers. Gilles De Coster is de quizmaster.

Voetbalquiz

Wat je kunt verwachten van De match van de waarheid? Denk aan interessante weetjes over onze tegenstanders, legendarische fragmenten uit de oude doos en de terugkeer van oude gloriën. Een show waarmee je kunt lachen, want het is een voetbalquiz met een knipoog…

België-Engeland

In de eerste aflevering neemt België het op tegen boeman Engeland. Belgisch ploegkapitein Erik Van Looy is gebeten om te winnen; hij wil revanche voor zijn grootste voetbaltrauma ooit: de goal van David Platt die Engeland in 1990 in de 119de minuut genadeloos voorbij de Duivels trapte. Van Looy kan hierbij rekenen op de steun van comedian Bart Cannaerts en gentleman Patrick ‘Patje’ Vervoort. Al moet hij eerlijk zijn, Erik Van Looy had liever Antwerps clubicoon Ritchie De Laet in zijn team gehad. Die vormt samen met Pedro Elias en Alex Agnew (zoon van een Engels profvoetballer, maar zelf absolute voetballeek) het Engelse team.

Slagen de alternatieve Duivels erin hun eerste match te winnen? Of helpt de kuisvrouw van Pedro Elias Engeland alsnog aan de overwinning? Wat hebben Leicester-speler Jamie Vardy en dancing La Rocca met elkaar gemeen? En wat doet dat truitje van David Platt plots in de studio?

België-Turkije

Tijdens Euro 2000 zorgde Turkije er nog voor dat België als eerste gastland ooit de groepsfase van het EK niet overleefde. Ook nu kan Pedro Elias als Turks bondscoach op een sterk team rekenen. Beringnaar en stand up comedian Erhan Demirci blijkt een voetbalkenner te zijn en vrijschopspecialist Pierre Van Hooijdonk was zelfs even assistent-bondscoach van Turkije. Een droomteam, al wordt het onderling ook een strijd tussen een Galatasaray-fan en een gewezen Fenerbahce-speler… Erik Van Looy kan dan weer rekenen op de expertise van 13-voudig Rode Duivel Bob Peeters. Jeroom zorgt dan vooral voor de goede sfeer binnen de ploeg.

Wat heeft het Turkse volkslied te maken met pizza en haarklinieken? En kan Erhan zich ooit nog in het openbaar laten zien na het zingen ervan? Gaat het er straks vriendschappelijk aan toe of kijkt een van de kwissers straks net zoals een Turkse sterspeler tegen een honkbalknuppel aan? Is Bob Peeters inderdaad maar de helft van Pierre Van Hooijdonk waard? En welk topschilderij leverde Toby Alderweireld ooit af?

België-Italië

De Squadra Azzuri, dat is niet alleen volksliederen die passioneel uit volle borst gezongen worden. Italië is ook altijd al een lastige klant geweest voor de Duivels. Gelukkig kan bondscoach Erik Van Looy op een sterk team rekenen. Franky van der Elst scoorde slechts 1 goal als Rode Duivel, maar is met zijn 86 caps, 4 WK’s en 2 Gouden Schoenen een voetbalicoon. Hij wordt bijgestaan door schrijver Herman Brusselmans die ooit als de ‘Hazard van Hamme’ aan de vooravond van een profcarrière stond bij Sporting Lokeren. De sterke Belgische ploeg neemt het op tegen Kat Kerkhofs, presentatrice én de vrouw van Dries Mertens die bij Napels 4 leden van de Italiaanse nationale ploeg onder zijn teammates mag rekenen. Het Napels van Diego Maradona is ook de stad waar voetbalcommentator Filip Joos zijn liefde voor Italië opdeed. Het belooft een strijd op het scherpst van de snee te worden.

Kan teamcaptain Pedro Elias eindelijk zijn eerste interland winnen? Waarom is het de Italiaanse kapitein die met alle aandacht wegloopt op een foto van Cristiano Ronaldo en heeft Franky van der Elst werkelijk een discotheek onveilig gemaakt met schunnige uitspraken? Welk meubel is sinds 1975 verplicht in elke Italiaanse badkamer? Deze en andere voetbalweetjes staan op het menu van alweer een boeiende Match van de Waarheid.

België-Duitsland

Het is al van 1954 geleden dat België Duitsland kon verslaan. Lukt het vandaag wel? Duitsland beschikt alvast over een erg sterk team. El Sympatico Jean-Marie Pfaff is een levende legende in München en ver daarbuiten en kan rekenen op de steun van de in Duitsland gevierde acteur Filip Peeters. Het kan bijna niet meer fout lopen voor kapitein Pedro Elias. Tenzij oud-Karlsruhespeler Gunther Schepens en oud-Royal Knokke FC-speler Rik Verheye roet in het eten gooien. Bondscoach Erik Van Looy zal alvast de teugels strak in handen moeten houden met een Buffalo en een Club Brugge-fan in hetzelfde team.

Van wie kreeg Filip Peeters ooit een boze blik toen hij hem tackelde in een match voor het goede doel? Welke Rode Duivel leende ooit de Fiat Panda van een buurman om tijdig op training te raken? Schuilt er een Jean-Marie Pfaff in Rik Verheye? En wie loopt al enkele jaren met een streepjescode op de arm? Ontdek het in deze ongemeen spannende clash tussen België en de Mannschaft.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

30 mei 2021 /