3 Vlaamse series voor een romantisch avondje

Tijd maken voor elkaar is belangrijk in een relatie. Het komt er zo vaak niet van en dat is doodzonde, want je bent toch om een goede reden samen: je hebt elkaar lief! Plan daarom eens wat vaker een date night in voor jullie om samen om in romantische setting te genieten van elkaars aanwezigheid. Omdat vooral mannen niet van het uitgebreid bijkletsen zijn, kunnen wat tips voor bijbehorend entertainment goed van pas komen. Daarom hebben we een aantal Vlaamse series op een rijtje gezet op Netflix én Videoland voor jullie romantische avondje.

Code 37

Het mag dan veelal over geweld gaan, maar de steengoede politieserie Code 37 heeft zeker ook iets sensueels. Dat komt door Veerle Baetens, die de hoofdrol heeft als stoere powervrouw Hannah Maes die een door mannen gedomineerde afdeling voor zedenzaken leidt, terwijl ze er ook nog wat eigen onderzoek buiten de boekjes op nahoudt. Als je wilt, is het een serie die je op allerlei spannende ideeën kan brengen, maar het is vooral ook zeer onderhoudend voor niet één maar meerdere spannende avonden op de bank. Je vindt alle drie de seizoenen van Code 37 op Videoland.

De Bende van Jan de Lichte

Deze serie is een soort Robin Hood-verhaal compleet met de bijbehorende romance, en daarmee prima materiaal voor een romantisch avondje. Jan de Lichte geeft leiding aan een rommelige bende anarchistische rovers die zich in het bos buiten het achttiende-eeuwse Aalst verschanst hebben. Daar is ook zijn grote liefde Héloise, die aan een ander waar ze niet van houdt uitgehuwd wordt door haar ouders, voor wie sociale status erg belangrijk is. Een serie van één seizoen met wat klassieke romantiek die je terug kunt vinden op Netflix.

Romantisch avondje tv kijken met Vlaamse series

Chaussee d’Amour

Een serie die zich grotendeels afspeelt in een bordeel met diensten die in beeld gebracht worden; je kunt het er soms best een beetje warm van krijgen. Chaussee d’Amour speelt zich af op een berucht stuk typisch Belgische steenweg bij de Limburgse stad Sint-Truiden. Het zit daar vol met bordelen. Eén daarvan wordt geërfd door Sylvia, een vrouw van middelbare leeftijd die in scheiding ligt en noodgedwongen met haar kinderen boven het bordeel gaat wonen. Ze probeert er zo goed en zo kwaad als mogelijk het beste van te maken en leiding te geven aan het bordeel. Weer een powervrouw dus. Maar vooral een serie vol interessante karakters met een unieke sfeer die zowel inspirerend als onderhoudend kan zijn. Helaas maar één seizoen, en dat vind je terug op Videoland.

Wat hapjes en een wijntje erbij en genieten maar met z’n tweetjes! Leidt het verder dan enkel tot de bank, dan is dat natuurlijk extra fijn. Gooit de mannelijke anatomie daarbij roet in het eten? Dan hoeft het daarmee niet afgelopen te zijn. Gelukkig is er het hulpmiddel Cialis Once a Day dat mannen kan helpen om alsnog intiem te zijn als het lichaam niet wil meewerken.

Meer ontdekken over het (romantisch) aanbod aan Vlaamse series op Netflix, Videoland of Amazon klik dan op de desbetreffende streamingdienst. Er zijn absoluut nog meer series te vinden voor een romantisch avondje.

30 maart 2021 /