Wendy van Wanten met Clément en Estelle naar 1972

Wendy Van Wanten is vanavond voor het eerst samen met kinderen Clément en Estelle op tv. Ze is om 20.40 uurbij VTM te zien in Groeten Uit 1972. “Heerlijk om jeugd samen met hen te herbeleven.”

Wendy van Wanten (Iris Vandekerckhove)

Het is feest in Groeten Uit keert zangeres Wendy Van Wanten samen met haar man Frans en kinderen Clément en Estelle terug naar 1972. In dat jaar was Wendy nog de 12-jarige Iris Vandekerckhove. Het belooft meteen een feestelijke editie te worden, want Clément blaast tijdens het weekend 20 kaarsjes uit.

Andy Peelman & Kamagurka

Andy Peelman en Luc Zeebroek, beter bekend als Kamagurka, vervoegen het feestcomité. Die laatste heeft een poëtische attentie voor de jarige meegebracht: een gedicht dat hij zelf schreef in 1972. “Dit is het beste cadeau dat ik in heel mijn leven heb gehad’, lacht Clément na de voordracht. Al is het voor Frans nog raden naar de ware betekenis achter het gedicht… “Ik versta het nog altijd niet!”

Blinde keuntjes: gestoofde aardappelen met uien

Voor het feestmaal duikt Wendy – die naar eigen zeggen geen keukenprinses is – zelf de keuken in. Ze maakt ‘blinde keuntjes alla Wendy’ of simpelweg gestoofde aardappelen met uien. “Dat is een gerecht uit de oorlog en toen hadden ze nog niet veel hé!”, licht Wendy van Wanten toe wanneer ze haar lievelingsgerecht op tafel zet. Het brouwsel kan op weinig enthousiasme rekenen van het gezelschap: “Ik moet plots naar een begrafenis of een babyborrel”, lacht Andy Peelman. En ook de jarige Clément is niet overtuigd: “Het leek braaksel met stukjes in.”

Carnaval hoogtepunt van schooljaar

Als verjaardagscadeau mag het gezin de verkleedkoffer induiken en carnaval vieren op het schoolpleintje in de buurt. “Als klein meisje was dat het hoogtepunt van mijn schooljaar. Ik herbeleefde dat moment en was er echt door aangedaan.” En dat is niet het enige moment dat Wendy van Wanten raakt… Tijdens de zondagse picknick heeft ze een speciaal verzoekje. Wendy wil een foto van zichzelf en haar ouders toen ze 12 was overdoen met Estelle, die nu ook exact 12 jaar is. “Ik had het moeilijk maar ik ben zo blij met het resultaat! Het is heerlijk om mijn jeugd te herbeleven met Clément en Estelle”, vertelt Wendy van Wanten, die op haar twaalfe dus gewoon door het leven ging als Iris Vandekerckhove.

De afleveringen van Groeten Uit zijn ook terug te kijken op VTM GO. Daar ontdek je bijvoorbeeld Groeten Uit met Peter van den Begin en Tine Reymer, met Gene Thomas en Kristel Verbeke en Ann van Elsen en haar samengestelde gezin.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

26 januari 2021 /