25 jaar Dit Was Het Nieuws (40 seizoenen en 250e aflevering)

Dit Was Het Nieuws viert drie mijlpalen in het nieuwe seizoen. Dit is inmiddels het 40e seizoen. Het programma bestaat 25 jaar. En op 11 februari kun je kijken naar de 250e aflevering. Harm Edens presenteert de show. Teamcaptains zijn Jan Jaap van der Wal en Peter Pannenkoek.

Dit Was Het Nieuws 25 jaar

Op 17 mei 1996 werd de allereerste aflevering van Dit Was Het Nieuws uitgezonden. Het jubileumseizoen van Dit Was Het Nieuws, waarin presentator Harm Edens en teamcaptains Jan Jaap van der Wal en Peter Pannekoek het nieuws van de afgelopen week onder de satirische loep leggen, is te zien vanaf donderdag 14 januari op NPO 1. 

Jan Jaap van der Wal en Peter Pannenkoek

Dit Was Het Nieuws heeft in die 25 jaar verschillende teamcaptains voorbij zien komen. Raoul Heertje, Thomas Acda, Peter Heerschop, Marc-Marie Huijbregts, Daniël Arends en Martijn Koning zijn allemaal de revue gepasseerd. Vanaf 2017 zijn Jan Jaap van der Wal en Peter Pannekoek de vaste teamcaptains van het programma. Wist je dat je Jan Jaap van der Wal ook in de Vlaamse tv-serie Fiskepark zag?

Harm Edens

Presentator Harm Edens is er al die jaren bij geweest. Hij heeft slechts één aflevering van Het Laatste Nieuws moeten missen in verband met een dubbele longontsteking. Wat een prestatie 25 jaar! En ook gaaf dat een omroep zoveel vertrouwen in een programma blijft houden. Het is hiermee echt een van de langstlopende shows op tv.

Gasten van het jubileumseizoen

Teamcaptains Jan Jaap van der Wal en Peter Pannekoek ontvangen verschillende bekende gasten. Denk aan Sinan Can, Bram Krikke, Alexander Klöpping, Fons Lambie, Danny Vera, Alex Ploeg, Tygo Gernandt, Andrea van Pol, Gwen van Poorten, Nellie Benner, Adriaan van Dis, Roué Verveer, Noortje Veldhuizen en Alberto Stegeman.

Vanaf vanavond – 14 januari – om 21.30 uur bij AVROTROS op NPO 1. Deze programma’s worden nog meer uitgezonden vanavond en later op tv...

Foto: Elvin Boer

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

14 januari 2021 /