Make 2020 Great Again voor Kinderarmoedefonds

Francis Lefebure (die we in Nederland op Videoland kunnen zien in Een Goed Jaar) zet zich in een speciale slotuitzending van Make 2020 Great Again in voor het Kinderarmoedefonds. De afgelopen drie weken heeft ze campagne gevoerd samen met tal van bekende Vlamingen (als An Lemmens, Ann Van Elsen, Gloria Boateng) om cadeautjes te kunnen kopen voor kinderen in armoede.

Update: Make 2020 Great Again brengt maar liefst €2.389.940 op voor kinderen in armoede.

Make 2020 Great Again

Net geen drie weken geleden lanceerde Frances Lefebure een oproep naar Vlaanderen om het sombere jaar 2020 een tikkeltje meer kleur te geven. Met haar inzamelactie Make 2020 Great Again, in samenwerking met het Kinderarmoedefonds, riep ze iedereen op om massaal een cadeautje te kopen voor kinderen die in armoede leven. De actie krijgt een apotheose in een speciale slotuitzending die Frances samen met haar superverspreiders An Lemmens, Gloria Boateng en Ann Van Elsen presenteert op dinsdag 29 december om 20.40 bij VTM. Daarin maken ze live bekend hoeveel de actie in totaal heeft opgebracht.

In eerste week al meer dan 1 miljoen euro opgehaald

Frances Lefebure, Ann Van Elsen, Gloria Boateng en An Lemmens overlopen in de slotuitzending welke acties de voorbije weken zijn opgezet om het thema onder de aandacht te brengen. Amper één week na de lancering werd er maar liefst €1.067.217 ingezameld, waardoor er al heel wat cadeautjes verdeeld konden worden over de verschillende armoedeorganisaties. Eén van de gelukkigen die al een cadeautje heeft gekregen is Kenji, het 4-jarig zoontje van alleenstaande mama Tanja. Kenji wilde voor kerst heel graag een step. Een wens die dankzij de vele giften en kerstelf An in de uitzending mogelijk wordt gemaakt.

Dominique Van Malder groeide op in armoede

De superverspreiders haalden de voorbije weken alles uit de kast om hun boodschap zo breed mogelijk te verspreiden. Ann Van Elsen presenteerde afgelopen zaterdag een speciale uitzending rond armoede op radiozender Joe. Daarin getuigde ook Albatros acteur/maker Dominique Van Malder (die in het nieuwe jaar The Bachelorette zal presenteren) over hoe hij zelf in armoede opgroeide. In de slotuitzending van Make 2020 Great Again brengt Ann samen met Dominique een bezoek aan zijn oude school. Hij vertelt over de rol die leerkrachten kunnen spelen en over hoe belangrijk lezen in die periode voor hem was. De acteur wordt zelf ook verrast door één van zijn oud-leerkrachten.

Acteur Dominique Van Malder groeide op in armoede en vertelt hierover in Make 2020 Great Again
Acteur Dominique Van Malder groeide op in armoede

Dominique Van Malder over opgroeien in armoede

Dominique Van Malder vertelt over opgroeien in armoede het volgende. “Ik heb nooit honger gehad, maar er waren wel verschillende dingen die in ons gezin niet vanzelfsprekend waren. Een eigen kamer hebben, laat staan meegaan op Romereis met mijn vrienden, dat zat er allemaal niet in. Wegdromen in verhalen, boeken lezen… dat is écht mijn reddingsboei geweest in mijn kindertijd en jeugd. Net daarom vind ik het zo belangrijk om aan deze actie mee te werken en mensen, die in de mogelijkheid zijn, te mobiliseren om ook een cadeau te kopen voor een kind in armoede. Want je koopt niet gewoon wat speelgoed, je koopt een potentiële reddingsboei.”

Make 2020 Great Again-benefietsong

An Lemmens ging samen met Helmut Lotti van deur tot deur om een speciale Make 2020 Great Again-benefietsong te maken. De titel van deze benefiet song is We Can Make It Great Again. Die volledige song en bijhorende videoclip tonen ze voor het eerst in de slotuitzending. Er zijn gastrollen voor Dina Tersago, Kürt Rogiers, Birgit Van Mol en Laura Tesoro.

Influencers helpen mee

Gloria Boateng trommelde heel wat bekende influencers zoals Stien Edlund, Average Rob, Pommelien Thijs en Celine & Michiel op. Deze influencers hebben een bijzondere unboxingvideo gedeeld met hun volgers. Ook Ann Van Elsen haalde op haar sociale media een prank uit voor het goede doel, met haar eigen dochters June en Jackie-Lou.  Al deze acties hadden één doel voor ogen: zoveel mogelijk mensen een cadeautje doen kopen voor kinderen in armoede. Het totale bedrag dat Make 2020 Great Again uiteindelijk heeft opgebracht, maken Frances, An, Gloria en Ann graag bekend in de slotuitzending.

Foto’s VTM

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

29 december 2020 /