LEGO MASTERS Kerstspecial met BN’ers Tweede Kerstdag

Tweede Kerstdag kun je om 20.00 uur bij RTL kijken naar de LEGO MASTERS Kerstspecial. Hierin nemen Fien Vermeulen en Fernando Halman, Nicolette Kluijver en Kaj Gorgels, Heleen van Royen en Bart Meeldijk, Moïse Trustfull en Kaj van der Voort en ook Emma Deckers en Christiaan Bauer het tegen elkaar op. Ruben Nicolai presenteert; Jonathan Bennink is de Brickmaster.

LEGO MASTERS Kerstspecial

Op 26 december gebeurt er iets bijzonders in de studio van LEGO MASTERS. Vijf duo’s van Bekende Nederlanders betreden de brickshop om te gaan bouwen aan een uitdagende opdracht. Onder de wervelende leiding van Ruben Nicolai en het jurerende oog van brickmaster Jonathan Bennink zullen ze al hun creativiteit, technische kennis en fantasie in moeten zetten om het beste steentje bij te dragen aan een inspirerend bouwwerk. 

Brickmaster Jonathan Bennink en presentator Ruben Nicolai van Lego Masters

Brickmaster Jonathan Bennink

Uit het eerste seizoen van LEGO Masters – dat destijds in samenwerking met VTM werd gemaakt – kennen we Brickmaster Bas Brederode. Zijn plekje wordt in de kerstspecial overgenomen door Brickmaster Jonathan Bennink. Deze Nederlander werkt in Denemarken bij LEGO als Design Manager op het LEGO Creative Play LAB; met zijn team heeft hij bijvoorbeeld vier jaar lang gewerkt aan LEGO Super Mario. Een nieuw concept waarbij elementen van Nintendo en LEGO samenkomen. Tijdens mijn Google-rondje ontdekte ik dat hij mee heeft gewerkt aan de bekende LEGO Dimensions met Warner Bros. Kortom: deze brickmaster is niet zomaar een Nederlander die bij LEGO werkt. Nee, dit is net als Bas Brederode een absolute brickmaster.

Ken jij de nieuwe LEGO Art lijn al? Misschien vind je dat ook leuk vermaak voor tijdes de lockdown…

Waar is Brickmaster Bas?

RTL heeft wel een toelichting gegeven waarom Bas Brederode niet aanwezig is. Hij woont in Denemarken en wil dit jaar meer tijd doorbrengen met zijn familie. Daarom heeft hij besloten om niet aan te sluiten bij deze LEGO Masters Special. Of dat ook betekent dat Jonathan Bennink hem vervangt in het tweede seizoen van LEGO Masters, dat durf ik niet te zeggen… We gaan het zien.

BN’ers kerstspecial LEGO Masters

De BN’ers die met LEGO gaan bouwen in de kerstspecial zijn

 • Fien Vermeulen en Fernando Halman
 • Nicolette Kluijver en Kaj Gorgels
 • Heleen van Royen en Bart Meeldijk
 • Moïse Trustfull en Kaj van der Voort
 • Emma Deckers en Christiaan Bauer

Deze BN’ers bouwen met LEGO

Misschien zeggen die namen je op het eerste gezicht niet zoveel. Maar die doen allemaal toch een hoop. Laat ik je kort even bijpraten.

 • Fien Vermeulen is radio-dj bij Qmusic – ze heeft recent een boek geschreven over de periode waarin ze kanker had.
 • Fernando Halman is ook radio-dj; hij werkt bij FunX.
 • Nicolette Kluijver heeft denk ik geen introductie nodig; deze presentatrice gaat in het nieuwe jaar de Perfecte Verbouwing presenteren.
 • Kaj Gorgels presenteert op dit moment samen met Monica Geuze Temptation Island: Love or Leave.
 • Heleen van Royen is al jaren een bestsellerschrijfster. Haar nieuwste boek is net uit.
 • Bart Meeldijk is de veel jongere vriend van Heleen van Royen; hij was vroeger drummer bij Rigby.
 • Moïse Trustfull is de dochter van oud-voetballer Orlando Trustfull en Koffietijd-presentatrice Quinty Trustfull.
 • Kaj van der Voort is de vriend van Moïse Trustfull; hem ken je als zanger. Als tienjarige zong hij een duet met Dana Winner. Daarna zat hij in Kinderen voor Kinderen, maar de meesten kennen ‘m van B-Brave. Hij presenteert en acteert ook steeds vaker.
 • Emma Deckers is de dochter van Daphne Deckers en Richard Krajicek. Ze was te zien in de film Alles is zoals het zou moeten zijn.
 • Christiaan Bauer is de zoon van Frans Bauer en Mariska Bauer.

Stichting Het Vergeten Kind

Met hun deelname aan de LEGO Masters kerstspecial vragen de bekende Nederlanders aandacht voor een bijzondere donateursactie van Stichting Het Vergeten Kind voor de bouw van Hotel Heppie Veluwe: draag je steentje bij! 

Hotel Heppie Veluwe bouwen in LEGO

Als inspiratie voor het Heppie fantasiehotel hebben een aantal kinderen, die een moeilijke kindertijd doormaken, tekeningen gemaakt over hoe het hotel in hun dromen eruit zou moeten komen te zien. Gaat het de duo’s lukken om deze tekeningen tot leven te wekken? Welk duo heeft de beste LEGO skills? En wie gaan naar huis met de eeuwige roem?  

Waarom Hotel Heppie (van Stichting het Vergeten Kind)

Je ziet ze misschien niet, maar ze zijn er wel: de vergeten kinderen van Nederland. Thuis is het onveilig of onleefbaar en missen ze liefde, veiligheid en structuur. Soms is het zo ernstig dat ze niet meer bij hun ouders kunnen wonen. Voor hen bouwen we Hotel Heppie Veluwe, een plek waar ze op adem kunnen komen en alle positieve aandacht krijgen die ze nodig hebben.

Natasja Froger

Natasja Froger, ambassadeur van Het Vergeten Kind, vertelt waarom Hotel Heppie zo belangrijk is: “Elk kind verdient het om even onbezonnen kind te zijn; daarom ben ik ook ambassadeur van Het Vergeten Kind. Bovendien is het voor deze kinderen heel belangrijk om omringd te worden door kinderen die op een bepaalde manier ‘hetzelfde’ zijn als zij. Ze hebben het allemaal moeilijk op hun eigen manier; maar het zijn natuurlijk gewoon kinderen. Op een Heppie Vakantie of Weekend krijgen ze de aandacht die ze verdienen, zien ze elkaar en voelen ze dat zij er ook mogen zijn. Ze kunnen vriendjes maken, krijgen zelfvertrouwen en dat nemen ze ook weer mee naar hun ‘gewone’ leven.”

Foto’s RTL

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

26 december 2020 /