Als De Brandweer volgt Nederlandse brandweer | Te kijken op Play4

Als De Brandweer volgt Nederlandse brandweerlieden en geeft een allesomvattend en heldhaftig beeld van hun werk. Deze nieuwe workplace reality werd eind oktober 2020 uitgezonden bij RTL5. Vanaf vanavond – zondag 16 januari 2022 – kun je ‘m om 19.55 uur kijken op Play4 in België.

Als De Brandweer

Nederlandse brandweerlieden laten in het nieuwe programma Als De Brandweer (op Play4 De Brandweer NL genoemd) zien wat het werk van de brandweer allemaal behelst en omvat. Voor veel mensen is de brandweer er voor het blussen van branden en het redden van een kat uit de boom, maar deze realityserie laat een compleet beeld zien van de zichtbare en minder zichtbare kanten van het beroep. Van hevige branden en emotionele reanimaties tot aan spectaculaire reddingsoperaties, als brandweerman moet je van alle markten thuis zijn.

Volgens mij zijn ze in Nederland geïnspireerd door de Vlaamse Helden van Hier-reeksen (die ook op Videoland te zien zijn) en programma’s als De MUG en Niveau 4.

Bodycams

Reddingen op hoogte, uit een wrak onder water, bekneld in een auto, een koe in de sloot, reanimaties – het is zoveel meer dan alleen ‘een brandje blussen’. Door het gebruik van bodycams komt de kijker dichterbij noodsituaties dan ze ooit zouden komen. Ik moet hierbij ook denken aan het boek van Mariëtte Middelbeek ‘Verhalen van de brandweer‘.

Zeventien kazernes door Nederland

Er worden brandweerlieden gevolgd van zeventien kazernes, verspreid over de veiligheidsregio’s Rotterdam-Rijnmond, Flevoland, Haaglanden, Hollands Midden en Utrecht. De kijker staat in de schoenen van de brandweermensen wanneer ze een allesverzengende brand moeten blussen of in een kanaal springen om een gewond persoon uit een voertuig te redden. Branden in alle soorten en maten komen langs maar ook de onbekende, niet minder indringende kant van de brandweer.

Voor elkaar door het vuur

In de indringende serie zien we ook hoe brandweermannen én vrouwen voor elkaar door het vuur gaan en horen we uit eerste hand hoe ze een heftig incident beleven. Van de 112 noodoproep in de meldkamer, de uitruk op de kazerne tot de redding ter plekke. Niet eerder kwam je als kijker zó dicht op het vuur te zitten.

Als De Brandweer wordt geproduceerd door Screentime Entertainmenten.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

26 oktober 2020 /