Elke Clijsters wordt The Bachelorette in België

Elke Clijsters wordt The Bachelorette in België; dat heeft VIER zojuist bekendgemaakt. In 2021 brengt de zender een geheel eigen versie van het populaire programma The Bachelorette naar Vlaanderen. Dominique Van Malder is de presentator van De Bachelorette.

Bachelorette Elke Clijsters

In België is het de beurt aan Elke Clijsters; in The Bachelorette zal een groep mannen strijden om haar liefde. Na een woelig liefdesparcours – waarbij ze getrouwd was met voetballer Jelle van Damme – is de zus van tennisster Kim Clijsters op zoek naar een nieuwe liefde. De Limburgse Elke is 35, mama van twee en weet precies wat ze zoekt in een partner. Ze is helemaal klaar voor de volgende stap in haar leven: zich openstellen voor een nieuwe liefde in één van de grootste internationale liefdesshows van dit moment.

  • Wist je dat Elke Clijsters een boek heeft geschreven over hoe verder te gaan na een relatiebreuk? In Dancing Solo vertelt ze hoe je je relatiebreuk kunt verwerken.

Elke Clijsters over date avontuur

“Ik kijk enorm uit naar dit liefdesavontuur, want ‘The Bachelorette’ wordt één groot avontuur. Met het hart wagenwijd open. Een spannende zoektocht voor mezelf, voor de mannen en – fingers crossed -voor de man van mijn dromen. Naar wat voor iemand ik op zoek ben? Een oprechte man met veel humor, en iemand die niet terugschrikt voor deze ervaring”, aldus Elke Clijsters.

Benieuwd of ze hem gaat vinden. Dit zijn de vijftien deelnemers aan De Bachelorette.

Opzet programma The Bachelorette

Tijdens dates en activiteiten leert The Bachelorette – in Vlaanderen dus Elke Clijsters – de mannelijke kandidaten steeds beter kennen. Tijdens de wekelijkse rozen ceremonie bepaalt de dame wie van de vrijgezelle mannen er meer tijd krijgt om haar liefde te winnen. In Nederland zagen we hoe actrice en influencer Gaby Blaaser met achttien mannen naar Zuid-Afrika vertrok. Een wedstrijd waarin de deelnemers er alles aan doen om haar hart te stelen, maar de momentjes die ze met de prachtige bachelorette hebben, zijn echt schaars.

De Bachelorette in Nederland

De Nederlandse versie van De Bachelorette, waarbij actrice Gaby Blaaser op zoek ging naar de man van haar dromen, wordt nu ook uitgezonden op Play5 in Vlaanderen. In de voorlaatste aflevering is te zien dat Gaby Blaaser kiest voor de jonge Limburger Joey van Herle. Tijdens de laatste aflevering blijkt dat de twee niet meer bij elkaar zijn. De actrice noemt het een ‘vakantieliefde’ en zegt spijt te hebben dat ze niet voor Jordy heeft gekozen. Wat volgt is een soort van soap, waarbij alle kandidaten zich toch wel voor schut gezet voelen. Gaby Blaaser zou namelijk al een nieuwe relatie hebben (Bas Schothorst).

Weg met alle vooroordelen

Ik vond het in ieder geval mooie tv, waarbij je ook de deelneemster van een andere kant leert kennen. Over Gaby Blaaser had ieder ook wel zijn woordje klaar, maar in dit programma zie je zoveel kanten van haar (al is alle opschudding, zoals in de intro omschreven natuurlijk niet echt goed voor de geloofwaardigheid van The Bachelorette). Ik denk dat we in deze Belgische editie ook een andere kant van Elke Clijsters gaan zien.

Roddels over Elke Clijsters

De roddelblaadjes hebben de afgelopen tijd al veel over Elke Clijsters geschreven. En natuurlijk ook over haar bizarre relatiegeschiedenis met voetballer Jelle van Damme. Daarnaast ligt ze als dochter van wijlen profvoetballer Lei Clijsters, en zus van de populaire Vlaamse tennisster Kim Clijsters natuurlijk nog meer onder een vergrootglas. Ik ben dan ook heel benieuwd naar hoe we deze mama gaan leren kennen. Sowieso verwacht ik dat deze show in Vlaanderen ook een groot succes wordt; dat is een show als Blind Getrouwd tenslotte ook.

Grote herkenbaarheid bij kijkers

Programmadirecteur Annick Bongers is erg enthousiast over het nieuwe programma dat in 2021 op VIER te zien zal zijn. “Er bestaat geen universeler thema dan liefde. En er is geen groter en internationaler format dan The Bachelorette. Elke Clijsters zorgt met haar levenservaring voor een grote herkenbaarheid: er zijn bovendien weinig mensen zo authentiek en zonder masker als Elke. Ze hoopt vanuit het diepste van haar hart de man van haar leven te vinden. En wij hopen en duimen mee.”

40 seizoen The Bachelorette

Wist je dat er inmiddels al veertig seizoenen van The Bachelorette zijn gemaakt? In dertien landen en negen talen wordt het programma sinds 2003 uitgezonden. Na Amerika, Australië, Canada, Finland, Duitsland, India, Japan, Nieuw Zeeland, Roemenië, Zweden, Nederland en Zwitserland is het nu aan België. VIER brengt het programma naar Vlaanderen.

Inschrijven voor The Bachelorette met Elke Clijsters

Zie jij Elke Clijsters als de vrouw aan jouw zijde? Ben je er van overtuigd dat jij haar gelukkig gaat maken. Dat jij de man van haar dromen bent. En ben je ouder dan 24 jaar? Dan kun je je nu inschrijven als deelnemer voor The Bachelorette in Vlaanderen met Elke Clijsters.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

8 juni 2020 /