Jonas Van Geel presenteert laatste Blijf In Uw Kot

Jonas Van Geel presenteert morgen – vrijdag 17 april – samen met Vincent Fierens de laatste Blijf In Uw Kot op VTM. Na 65 uur live tv, 537 virtuele gasten, 125 vragen aan Marc Van Ranst en (minimaal) 10 hoogtepunten is het tijd om af te sluiten. Een opmerkelijke keuze? Misschien wel, want de maatregelen tegen het coronavirus gelden natuurlijk nog steeds. En niet te vergeten: 1,8 miljoen Vlamingen keken! Je ziet de laatste Blijf In Uw Kot-show van 10.00 tot 12.00 uur.

Laatste aflevering van Blijf in uw kot; de ronde tegen corona hoogtepunt

Nieuwe fase Blijf In Uw Kot

“Toen duidelijk was dat de eerste coronamaatregelen flink wat impact hadden en veel mensen ineens thuis moesten blijven, hebben we Blijf in uw Kot snel uit de grond gestampt om mensen zoveel mogelijk te inspireren en met elkaar te verbinden. (…) We gaan nu een nieuwe fase in. Mensen hebben ondertussen hun draai wat meer gevonden thuis, de meeste jongeren gaan weer – online – les krijgen na de paasvakantie… We sluiten het programma mooi af morgen en ik wil vooral iedereen bedanken die eraan heeft meegewerkt in deze atypische tv-tijden”, aldus Maarten Janssen, channelmanager VTM.

Vincent Fierens

“What a ride it was! Eentje vanuit ons ‘kot’ weliswaar, maar net zoals op de radiovloer altijd met een serieuze portie improvisatie en rock & roll. Verhalen werden massaal gedeeld, beantwoord, en de yogasessies van Ingeborg ga ik nooit vergeten. Eén ding is zeker: mijn hart werd er de voorbije maand warm van, dankjewel! We maken er nog een mooie laatste uitzending van morgen en tot nader order: Blijf in uw kot!”, aldus Vincent Fierens, die je ook kunt kennen als dj bij Qmusic.

Koen Wauters met Vincent Fierens blijf in uw kot

Jonas van Geel

Vincent Fierens krijgt morgen hulp van Jonas Van Geel. Ze nemen in deze laatste uitzending niet alleen afscheid. Ook topkok Sergio Herman, dj Netsky en Ingeborg zijn op virtuele afstand aanwezig. Ingeborg zal voor een laatste keer in het programma de mensen thuis een tip geven over hoe ze deze quarantaine best een plaats kunnen geven. Vincent Fierens en Jonas Van Geel maken ook een laatste ‘reis rond de wereld’, waarbij ze enkele Belgen in het buitenland virtueel te gast hebben om over de situatie in hun land te praten. Kijkers kunnen natuurlijk ook nog één keer rechtstreeks hun vragen stellen aan viroloog Marc Van Ranst.  

Marc van Ranst pop Blijf in uw kot

Hoogtepunten Blijf In Uw Kot-show

In al de uren live televisie probeerden Vincent Fierens en zijn co-hosts, zoals Koen Wauters, Jens Dendoncker en Niels Destadsbader, zoveel mogelijk mensen hun verhaal te laten delen om elkaar te helpen in deze moeilijke tijden. Dat zorgde elke dag voor heel wat emotionele, hartverwarmende maar ook heel grappige momenten. 

Niels Destadsbader belt met meme in blijf in uw kot

Een overzicht van 10 hoogtepunten van de afgelopen weken: 

  1. Er waren heel veel getuigenissen van zorgverleners en mensen in de frontlinie. Zo deed verpleegster Sydney een emotionele oproep. “Als jullie zoveel respect voor ons hebben, hang dan niet alleen witte lakens buiten, maar blijf aub binnen.” 
  2. Niels Destadsbader verraste de ene week zijn ‘mémé’ in het rusthuis. De andere week belde hij met zijn tante Sabrina die al meer dan 700 mondmaskers maakte. 
  3. Er was een speciale aflevering met Koen Wauters en Freek Braeckman voor ‘De Ronde tegen Corona’. Hiervoor vlogen VTM en HLN met een helikopter over Vlaanderen. Meer dan 700.000 Vlamingen hebben dit gevolgd.
  4. Marc Van Ranst beantwoordde minstens 125 vragen van kijkers en kreeg er als bedankje een wollen mini-Van Ranst voor. Kun je Marc Van Ranst nu niet missen, blijf dan het programma Helden van Hier: Corona volgen. Deze viroloog blinkt wat mij betreft echt uit in zijn heldere uitleg van het virus. En kijk onderaan dit bericht ook zeker even de ode aan Marc van Ranst. Te grappig om niet te delen.
  5. Koen Wauters kreeg na zijn yogasessie met Ingeborg een sms van zoon Nono. “Pa, doe eens normaal!”, stond er in, zoals we allemaal konden horen op nationale tv.
  6. Er werd live een huwelijk voltrokken tussen Charlotte en Pieter. En een volledige straat zong ‘Happy Birthday’ als verrassing voor de 12-jarige Julie.
  7. Heel wat Familie-acteurs en kijkers namen deel aan ‘Het Grote Familie Quarantaine-spel’. Waarbij onder andere Familie-acteurs Jo Hens en David Cantens hun muzikaal talent aan Vlaanderen toonden. En Jan Van den Bosch zijn woonkamer omtoverde tot een ski-oord. Dat David Cantens niet alleen acteur, maar ook muzikant is, deelden wij hier al eerder.
  8. Nathalie Meskens bracht de ene week nog een ‘Beste Quarantaine Kijkers’ van bij haar thuis. Een week later toonde ze haar laatste ‘werk’, haar dochtertje Lima.
  9. Dina Tersago toonde dat haar straat één van de meest enthousiaste straten van Vlaanderen is.
  10. Er zorgde elke dag een artiest voor een kort quarantaine-concert. Van intieme sessies van The Starlings, Ibe en Kommil Foo. Tot steviger werk van Johannes Genard, Flip Kowlier en Mathieu van Bazart

Alle afleveringen van Blijf in uw Kot zijn gratis te herbekijken via VTM GO. Als je alle uitzendingen hebt gezien, kun je verder gaan met één van de meer dan vijftig tv-series op VTM GO.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

16 april 2020 /