Corona maatregelen gaan in, in Helden van Hier

De tweede aflevering van Helden van Hier: Corona gaat over het ingaan van de maatregelen in België. Te zien maandag om 21.45 uur op VTM. Maar liefst 835.000 mensen hebben de eerste aflevering bekeken. Helden van Hier: Corona geeft een unieke blik achter de schermen bij de coronacrisis. Kijk mee met hulpverleners, zorgverstrekkers en experts.

Corona maatregelen

In de tweede aflevering van Helden van Hier: Corona is te zien hoe overal in België de corona maatregelen ingaan. Zo gaan restaurants, winkels en scholen. België loopt daarmee iets voor op Nederland.

Jessa Ziekenhuis

In het Jessa Ziekenhuis in Hasselt komen verschillende patiënten met de ziekenwagen toe. Ze worden getest in een container en gaan dan naar T0. Dat is een nieuw opgerichte afdeling waar patiënten wachten op de resultaten van hun test. 

Marc van Ranst

Viroloog Marc Van Ranst haast zich ondertussen van nieuwsuitzending naar nieuwsuitzending. Hij krijgt te horen dat er fraude is gepleegd met de beloofde mondmaskers. Ze moeten op zoek naar een alternatief. In de coulissen spreekt hij met Burgemeester Bart De Wever. Ze hebben het over de moeite die het kost om mensen zich aan de regels te laten houden. 

Actie ondernemen

Ook andere instanties zoals de politie en basisscholen ondernemen actie. De politie in Oostende komt tussen bij een winkel. De uitbater heeft een standje met mondmaskers op straat geplaatst. Dat mag niet. In Basisschool De Lettertuin in Koekelare proberen leerkrachten en directie in te schatten hoeveel leerlingen ze mogen verwachten. 

Uitvaarten

En het coronavirus heeft ook een grote impact op onze uitvaarten. Begrafenisondernemer Jill De Ras bereidt samen met haar team de eerste begrafenis voor in intieme kring. Dit is een extra klap voor veel families. Er komt maar een beperkt aantal mensen groeten en die zullen op afstand moeten blijven. Ook voor de pastoor vragen de corona maatregelen een aanpassing. 

Lees hier meer over programma’s en initiatieven die voortkomen uit de coronacrisis.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

29 maart 2020 /