Verhaal van Eén reeks GR5

Verhaal van Eén reeks GR5. De tv-serie die morgen om 21.00 uur van start gaat. De afgelopen weken was dat de plek van De Twaalf en het tweede seizoen van Over Water. Niet gek dus dat velen – inclusief ik – veel van deze nieuwe serie verwachten.

Verhaal GR5 – Indra Cauwels en Violet Braeckman

De toen 21-jarige Lisa Mahieu (Indra Cauwels) vertrok vijf jaar geleden alleen voor een lange wandeltocht langs de GR5. Deze wandelroute loopt van Hoek van Holland aan de Noordzee naar Nice. Haar vriendin Zoë Everaert (Violet Braeckman) zou eigenlijk meegaan, maar moest op het laatste moment afhaken door een knieblessure. Ergens onderweg verdween Lisa zonder een spoor na te laten. Haar verdwijning is nooit opgelost.

Boris Van Severen en Laurian Callebaut

Nu leggen haar vrienden Zoë, Michiel Boodts (Boris Van Severen) en Ylena Janssens (Laurian Callebaut) diezelfde tocht af om Lisa te herdenken. Van de Noordzee in Nederland, door Vlaanderen en de Ardennen, de Vogezen en de Franse Alpen tot aan de Rivièra. Allemaal hopen ze op die manier hun verwerkingsproces te kunnen afsluiten, maar ieder van hen heeft ook zo zijn eigen reden om mee op reis te gaan. Michiel, die cineast is, zal een documentaire maken over hun tocht.

Lucas van den Eynde en Violet Braeckman

Lucas Van den Eynde

Op het laatste moment besluit Piet Mahieu (Lucas Van den Eynde) – de vader van Lisa – om ook mee te gaan. Een keuze waar niet iedereen even gelukkig mee is. Hij wil onderweg nog een laatste keer proberen uit te zoeken wat zijn dochter is overkomen.

Michai Geyzen en Saïd Boumazoughe

En Piet is niet de enige die ongevraagd aansluit. Bart (Michai Geyzen), de partner van Ylena, volgt onverwacht enkele etappes van de tocht. Ook Asim Lakdar (Saïd Boumazoughe), nog een jeugdvriend van Lisa en de anderen, voegt zich later bij de groep. Aan de hand van de dagboeknotities van Lisa en nieuwe getuigenissen onderweg hopen de reisgenoten te weten te komen wat er met Lisa is gebeurd.

Foto’s: VRT / Zodiak Belgium


* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

21 maart 2020 /