Kürt Rogiers betere kapper dan Kim in Beat VTM?

Kürt Rogiers gaat vanavond in Beat VTM de strijd aan met de 47-jarige Kim uit Tielrode. Wie wordt de beste kapper? Je ziet het op 3 februari om 20.35 uur bij VTM.

Team VTM staat na de eerste aflevering van Beat VTM op voorsprong. Guga Baúl won zijn spectaculaire worstelgevecht. Tijd dus voor de 47-jarige Kim om de onbekende Vlamingen op een gelijkstand te zetten. Zij daagt tegenstander Kürt Rogiers uit om in 100 dagen tijd de beste dameskapper te worden. Een ‘geknipte’ opdracht voor de acteur – en presentator van LEGO Masters, zo bleek in de kick-off aflevering.

Kapper

Dameskapster worden was voor Kim altijd al een meisjesdroom en ook bij Kürt Rogiers roept het beroep kapper een zekere fascinatie op. De techniek van het knippen, föhnen, brushen: de 2 kappers in spe moeten het allemaal onder de knie krijgen. Terwijl Kim thuis oefent op haar eigen papa, stelt Kürt zijn vrouw Els aan als proefkonijn. “Ik denk dat er toch een lichte relatiecrisis zit aan te komen”, klinkt het tijdens het knippen. De moeilijke trainingen doen het grote enthousiasme van Kürt en Kim even temperen. Dit worden 100 dagen van hard labeur, frustratie, irritatie en eindeloos knippen.

Pascal Van Loenhout en Sevda Durukan

Coaches Pascal Van Loenhout, de beste kapper ter wereld, en Sevda Durukan, de beste kapper van 2019, nemen Kürt en Kim onder hun vleugels. Terwijl Sevda vanuit haar kapsalon in Heusden voor een strenge no-nonsenseaanpak gaat, kiest Pascal in Antwerpen voor een hoog rock-‘n-rollgehalte. Kürt en Kim zijn er op gebrand om hun veeleisende coaches niet teleur te stellen. Tijdens het finaleduel moeten ze in 3 uur tijd 2 make-overs tot een goed einde brengen. “Ik heb in mijn 25 jaar loopbaan nog nooit van iets wakker gelegen, maar wel van dit”, geeft Kürt toe. Kan Kim het allereerste punt voor team Vlaanderen binnenhalen of vergroot Kürt de voorsprong van team VTM?

VTM GO met kapper Kürt Rogiers

BEAT VTM gaat na elke aflevering verder met BEAT VTM TALKS, dat exclusief te zien is op VTM GO. In BEAT VTM TALKS blikken de bekende en onbekende Vlamingen terug op hun parcours, hun voorbereidingen, de ups & downs, … Kürt Rogiers en Kim nestelen zich naast elkaar in de tweede online aflevering. BEAT VTM TALKS toont bovendien ook extra beelden die niet op tv te zien waren.

Zelf ben ik erg nieuwsgierig naar deze aflevering, want op social media zag ik ook voorbij komen dat Berni Ottjes ook voorbij komt. Dit is echt de beste kapper van Nederland wat mij betreft. En ik heb al een aantal keer bij hem in de stoel mogen zitten (en ging naar zijn salon toen ik nog in Zeeuws-Vlaanderen woonde).

Kapper Kurt Rogiers

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 februari 2020 /