Over water met Tom Dewispelaere en Kevin Janssens najaar 2018 op Eén

Over Water met onder andere Tom Dewispelaere en Kevin Janssens wordt in het najaar 2018 op Eén verwacht. Ook Tom Van Dyck (die trouwens een geweldige rol heeft neergezet in de Netflix-serie De Bende van Jan de Lichte), Natali Broods en Jeroen Perceval spelen onder andere een rol. Scenario werd geschreven door Tom Lenaerts en Paul Baeten Gronda, regie in handen van duo Norman Bates, die op dit moment een exclusieve Belgische Nettflix Original maken.

Tom Dewispelaere als John Beckers

Over water draait rond John Beckers (Tom Dewispelaere), ooit Vlaanderens favoriete tv-ster. Hij heerste tijdens zijn gloriedagen over het kleine scherm en het publiek sloot hem in het hart. Maar zware verslavingen aan drank en gokken sleurden hem mee naar een duister dal. John verloor bijna alles wat hij had opgebouwd. Populariteit, vrienden en succes verdwijnen sneller dan ze kwamen.

Haven van Antwerpen

John Beckers krijgt van zijn vrouw (Natali Broods) en hun twee kinderen een allerlaatste kans om zijn leven weer op de rails te krijgen. Lukt het hem om hun vertrouwen terug te winnen? Na een zoveelste verblijf in rehab gaat John dan ook met vernieuwde moed aan de slag bij de firma van zijn schoonvader. De tv-vedette gaat voor de haven werken. En dat gaat met vallen en opstaan. Tot de dag komt waarop hij de haven voor hem laat werken.

(Ex-) verslaafde

Maar zal John Beckers zijn oude demonen in bedwang kunnen houden? En kan hij nieuwe verleidingen in deze nieuwe, bikkelharde wereld weerstaan? Kan hij zo het vertrouwen en de liefde van vrouw en kind terugwinnen? Over water laat zien hoe een (ex-) verslaafde man met goede intenties toch verkeerde keuzes maakt. En hoe hij op die manier uitgroeit van groene nieuwkomer tot spilfiguur in de lucratiefste, maar ook veruit gevaarlijkste trafiek aan de Antwerpse dokken.

Panenka en Eén

Over Water is een productie van Panenka en Eén, in coproductie met Telenet in het kader van de stimuleringsregeling voor de audiovisuele sector. Met de steun van de Stad Antwerpen en het Havenbedrijf Antwerpen. Daarnaast investeerde ook het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz en onder andere Belga Films via de Belgische Tax Shelter maatregel. ZDF Enterprises investeert in de reeks als internationale distributiepartner.

Morgen lees je nog meer over de cast op mijn blog. Want wow, wat zitten daar grote namen bij!

Foto: Tom Dewispelaere / fotograaf Toon Aerts

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

4 maart 2018 /