Denk jij na over je werk door tv-programma’s?

De laatste tijd is er op tv steeds meer aandacht voor het werk dat mensen doen. We zien hoe deelnemers zich compleet laten verrassen door een nieuwe baan in Blind Gesprongen. In Out of Office zien we dan weer mensen die even niet zo lekker in hun vel zitten (op de werkvloer). En in een programma als Meiden die rijden gaan we met vrouwen de weg op. Mij zet dat wel eens aan het denken over mijn werk. En jij? Denk jij ook na over je werk door tv-programma’s?

Meiden die rijden

Als ik naar Meiden die rijden kijk, dan heb ik alleen maar ontzettend veel waardering voor wat zij doen. Niets is voor deze dames te gek. Ze laden volle pallets uit alsof het niets is. En dat geldt niet alleen voor de Nederlandse dames; ook naar hun Vlaamse collega’s in Lady Truckers heb ik vol bewondering gekeken. Of wat dacht je van de Vrouwen die bouwen? Een palletwagen besturen; de dames draaien hun hand er niet voor om. Nee, de tijd dat alleen mannen hier mee in de weer waren, ligt echt achter ons.

Blind Gesprongen

En dat maakt programma’s als Blind Gesprongen dan weer zo interessant. De tijd van mannen- en vrouwenberoepen ligt wat mij betreft achter ons. En daardoor is er dus meer ruimte om te kijken naar banen die echt bij je passen. En dan gaan ze echt out of the box in dit nieuwe seizoen. Audric mag dan visueel beperkt zijn; de experts hebben bedacht dat een toekomst als beroepsduiker misschien wel eens heel goed bij hem kan passen… En waar Sarah eerst als poetshulp werkte, heeft zij een baan gekregen als begeleidster in de gevangenis.

Out of Office

En nieuwe uitdagingen, die nog beter bij ons passen, zijn in deze tijd natuurlijk ontzettend welkom. In het programma Out of Office zien we dat veel mensen kampen met een burn-out. Maar aan de andere kant heb je natuurlijk ook mensen met een bore-out. Ook zij zitten niet meer op hun plek. Dan is het verfrissend om op andere plekken terecht te komen en te ontdekken dat je veel meer kan. In Out Of Office gaan ze tenslotte zelf een nieuw gebouw op de zorgboerderij bouwen (zonder dat ze bouwervaring hebben).

Nieuwe weg voor mij?

En wat mijzelf betreft? Ik blijf vooral veel variëren in mijn werk. Ben ik de ene dag tal van berichten voor mijn blogs aan het schrijven. De andere dagen interview ik de meest interessante cliënten voor een klant of werk ik de social media bij van een bedrijf uit de regio. Die flexibiliteit vind ik heerlijk. De techniek zie ik mezelf nog niet zo snel ingaan, maar je weet het nooit… Ik blijf de dochter van een timmerman.

Foto: Pexels – foto/mensen-kerels-gozers-mannen-4481530/

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

17 april 2024 /