Out of Office (Nederland): deelnemers open over burn-out

Joris Linssen presenteert Out of Office; een programma waarin deelnemers open zijn over hun burn-out en op bijzondere wijze aan het slag gaan op een zorgboerderij. Denk je – dat format ken ik – dat klopt, want het is de Nederlandse remake van Out of Office. Eind 2022 kon je bij VTM kijken naar Out of Office met Bruno Vanden Broecke. En nu komt het programma dus wekelijks op dinsdagavond om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO1.

Out Of Office België

Toen VTM Out Of Office met Bruno Vanden Broecke in België aankondigde, had ik meteen door dat er wel eens een Nederlandse remake zou kunnen volgen. En waar ik een remake van een Vlaams programma naar het Nederlands of vice versa soms onzin vindt (we spreken toch zo goed als dezelfde taal), begrijp ik dat bij Out Of Office compleet. Met Joris Linssen hebben ze ook nog eens de juiste presentator te pakken. Je kent hem van het inspirerende Boeddha in de polder. En wist je dat hij recent een boek schreef: Als je met de stroom meegaat, sta je zelf stil – Avonturen en levenslessen van een eigenzinnige tv-presentator *.

Open zijn over burn-outs

Dit programma inspireert namelijk om open te zijn over burn-outs. En laat dat nu iets zijn waar ontzettend veel mensen mee te kampen hebben. Niet alleen in België of Nederland, maar wereldwijd. Alle aandacht – op respectvolle wijze, zoals in dit programma – is dus welkom. Ik vond het programma echt indrukwekkend. We hebben snel vooroordelen over mensen die burn-outs hebben. Hebben ons zegje klaar als je hoort dat iemand burn-out is. Maar als je – zoals in dit programma – echt de impact ziet, dan piep je wel anders.

Out of Office Nederland kijken

Wil je Out of Office kijken, dan kan dit vanaf dinsdag 5 maart wekelijks om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO1. Dit is de publieke omroep in Nederland, dus die hoort meestal wel bij de pakketten van de Vlaamse tv-aanbieders. Out of Office Nederland gemist, dan kijk je ‘m terug via NPO Start. Wil je dit vanuit België (of elders buiten Nederland) doen,  zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op Nederland zet.

Out of Office Nederland

In Nederland hebben meer dan een miljoen mensen last van burn-outklachten. Sommigen ervaren zo veel stress dat ze letterlijk ‘Out of Office’ zijn. In het nieuwe feelgood programma Out of Office volgt presentator Joris Linssen vijf mensen die hier ook mee kampen. Zij draaien een half jaar mee op een zorgboerderij in Vorstenbosch waar zes inspirerende hulpboeren met een verstandelijke beperking elke dag met veel plezier naar hun werk gaan. Een mix van twee verschillende werelden, waarbij ze leren van elkaar en van elkaars talenten. In de Vlaamse editie van Out Of Office kwamen er daarnaast ook nog bekende Vlamingen langs.

Zorgboerderij in Vorstenbosch

De vrolijke en stressvrije hulpboeren van de zorgboerderij in Vorstenbosch hebben zo hun eigen kijk op het leven en samen met hun nieuwe collega’s steken ze de handen uit de mouwen. Samen werken ze aan een uitdagend bouwproject. Een proces van ups en downs waarin de vijf mensen die deelnemen zichzelf tegenkomen en op zoek gaan naar een juiste balans tussen werk en ontspanning. Grenzen worden verlegd, patronen worden doorbroken en nieuwe vriendschappen gesloten. De deelnemers en de hulpboeren delen in ontroerende én inspirerende gesprekken hun ervaringen met Joris Linssen.

Joris Linssen over Out of Office

“Het is mooi om te zien hoe de vijf deelnemers ‘levenslessen’ krijgen van de zes hulpboeren. Het werkt voor beide groepen emanciperend. Ik vind het heel moedig dat de deelnemers openlijk uitkomen voor hun problemen en een van de grote uitdagingen van deze tijd een gezicht geven. Daarnaast is het mooi om te zien dat ook de hulpboeren opbloeien. In de loop van de serie groeien we samen uit tot één grote familie. Ik voel me een soort ’twaalfde man’: een enthousiast supporter van dit kleurrijke elftal”, aldus KRO-NCRV-presentator en schrijver Joris Linssen *.

Nieuwe inzichten

Geeft het avontuur op de zorgboerderij in Vorstenbosch de deelnemers nieuwe inzichten? Keren ze terug naar hun oude stressvolle bestaan of slaan ze toch een nieuwe weg in? We gaan het zien. Ik zit in ieder geval iedere week voor de buis.

Foto: KRO-NCRV – Annemieke van der Togt

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

5 maart 2024 /