Help, Mijn Man is Klusser seizoen 16 met deze deelnemers

John Williams biedt met zijn klusteam hulp aan wanhopige partners van doe-het-zelvers, die vaak al jaren in onafgemaakte huizen bivakkeren. Sinds begin april 2024 kunnen ook de Vlaamse kijkers bij VTM2 het avontuur volgen van Help, Mijn Man is Klusser seizoen 16 mét deze deelnemers.

Update: VlaamsKijken auteur Patricia de Ryck heeft dit bericht (van voorjaar 2023) in april 2024 bijgewerkt, omdat het zestiende seizoen van Help, Mijn Man is Klusser nu ook op maandagavond bij VTM2 te kijken is.

Help, Mijn Man is Klusser seizoen 16

In een nieuw seizoen van Help, Mijn Man Is Klusser weer acht nieuwe afleveringen waarin radeloze deelnemers de hulp van John Williams en zijn klusteam inschakelen om hun partner tot de orde te roepen. Na jaren van ellende in half verbouwde woningen, doemt er voor hen eindelijk weer licht op aan het eind van de tunnel. Van woonkamers en keukens tot slaapkamers en badkamers. Geen klus is te lastig voor Ronald, Marcel en Ruud in alweer het zestiende seizoen van het programma.

Leestips: Fix het zelf! en Onmisbare Tips en Tricks voor de klusser.

Deelnemers Help, Mijn Man is Klusser seizoen 16

We maken in de eerste aflevering van Help, Mijn Man is Klusser seizoen 16 kennis met deelnemers Ludy en Jeroen. Het stel uit Zandvoort woont al twee jaar in een bouwval (een voormalige drukkerij); Jeroen heeft een klusblokkade en krijgt het niet meer voor elkaar. Het gezin heeft niet eens kasten voor hun spullen. Ludy kan er niet meer tegen; ze loopt rond met een wanhopig gevoel. Deze deelnemers hebben twee kinderen. Als je de eerste beelden ziet, kun je je niet voorstellen dat er in deze bouwval in Zandvoort mensen wonen.

Klusser geeft zichzelf op

In Help, Mijn Man is Klusser aflevering 2 zien we deelnemers Henk en Peggy uit Voerendaal; zij wonen al vijf jaar in een enorme bouwval. Wat uniek aan dit verhaal is, is dat klusser Henk zichzelf heeft opgegeven. Zijn vrouw Peggy denkt namelijk dat hij een klusser is en dat hij met behulp van YouTube-filmpjes het wel voor elkaar krijgt. Al aan het begin van de aflevering zien we dat de situatie escaleert, omdat Peggy helemaal niet blij is met de hulp die Henk heeft ingeroep. Hoe zal het deze deelnemers aan Help, Mijn Man is klusser seizoen 16 vergaan?

Meer dan één miljoen euro

Camilla en Juan kochten in Kedichem (provincie Utrecht) hun droomhuis. Aan de voormalige boerenwoning (inclusief caravanstalling) die ze voor meer dan één miljoen euro kochten, moet nog veel verbouwd worden. Sterker nog: ze zijn met hulp van vrienden eerst heel veel gaan slopen. Maar het opbouwen he… Het huis is inmiddels een bouwval; er is schimmel en het is vooral erg koud. Camilla en Juan slapen zelfs in de woonkamer.

Huis klaar, dan gezinsuitbreiding

In de vierde aflevering van Help, Mijn Man is Klusser 2023 staan Myrthe en Job uit Ermelo centraal. Waar de benedenverdieping af is, is de bovenverdieping nog volledig onbewoonbaar. En dat moet nu toch wel af, want Myrthe wil graag een gezin stichten. Maar wil Job dat eigenlijk ook? Of gebruikt hij de verbouwing juist om de klapperende eierstokken van Myrthe wat af te remmen… Opvallend: ook de buren bemoeien zich er mee; ze willen dat dat geklus nu eens klaar is.

Bouwput (al meer dan acht jaar)

Aflevering vijf van Help, Mijn Man Is Klusser 2023 speelt zich af in Heerlen waar we kennismaken met Lia en Jos. Ze kennen elkaar nu acht jaar en sinds het moment dat Lia bij Jos is ingetrokken, woont ze in een bouwput. Jos is een echte klusser en kan alles zelf. Alleen kan hij één ding niet: een klus afmaken; hij gaat van hot naar her door het huis. Lia slaapt zelfs al meer dan een jaar op de bank. Daarnaast is het huis ontzettend smerig, zowel beneden (waar het een bouwval is) als boven (waar er ontzettend veel spullen overal staan).

Ouderlijk huis nu bouwval

Help, Mijn Man Is Klusser 2023 aflevering 6 speelt zich af in Maasdam (Zuid-Holland). Fede en haar man Dennis kochten vijf jaar geleden het ouderlijk huis van Fede. Dennis heeft de woonkamer en de slaapkamer van hun oudste dochter verbouwd en daarna vond hij het wel genoeg. Daardoor heeft hun jongste geen eigen kamer en slaapt hij nog steeds bij zijn ouders in bed. Fede is ten einde raad.

Geld op…

John Williams en het klusteam bezoeken de deelnemers van Help, Mijn Man is Klusser 2023 aflevering 7 in het Noord-Limburgse Posterholt. Jacqueline en Robbert kochten twee jaar geleden een klushuis. Ze trekken de volledige bovenverdieping kaal. Maar dan krijgen ze te maken met een enorme lekkage en moeten ze het dak vervangen. Daarna is het geld is op en komt de klus stil te liggen.

Herseninfarct

In aflevering 8 van Help, Mijn Man is Klusser gaan John William en zijn klusteam naar het Zuid-Hollandse Heinenoord. Anneke en Ruud kopen in 2007 samen een klushuis. Nadat Ruud een paar jaar later getroffen wordt door meerdere herseninfarcten, klust hij niet of nauwelijks meer en is het huis een puinhoop. Anneke hoopt dat John en de klussers Ruud zo ver krijgen om weer te gaan klussen. Als dat niet lukt, zit er voor haar niets anders op dan voor zichzelf te kiezen…

Onleefbaar huis

John en het klusteam zijn in Bergen op Zoom bij Els. Haar 26-jarige Mark koopt twee jaar geleden zijn eerste koopwoning. Hij heeft een klein budget en geen enkele kluservaring. Hij begint met slopen en inmiddels is het huis onleefbaar. Zijn moeder en tweelingbroer Rik maken zich ernstige zorgen. Ze zien Mark afglijden en hebben nu ten einde raad John en zijn team ingeschakeld.

Leestip: Peter Heerschop en Viggo Waas hebben het boek Infarct geschreven: een verhaal over vriendschap, leven en herstel na de herseninfarct van Viggo Waas*.

Help, Mijn Man is klusser kijken

Je kunt Help, Mijn Man is klusser seizoen 16 iedere maandagavond (vanaf 8 april 2024) kijken om 20.35 uur op VTM2. In Nederland kijk je andere seizoenen, zoals 14 en 15 en het vernieuwende seizoen 17 terug op Videoland. In België worden de seizoenen op VTM2 uitgezonden.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

15 april 2024 /