Bed & Breakfast 2024 met deze deelnemers bij MAX

Je kunt vanaf dinsdag 12 maart kijken naar een nieuw seizoen van Bed & Breakfast. Om 20.30 uur op NPO1 ontdek je wat de bed & breakfast-eigenaren van elkaars onderneming vinden. Aanrader voor wie afgelopen zomer heeft genoten van het Vlaamse Met Vier in Bed 2023 met deze 36 B&B’s in België.

Bed & Breakfast 2024

In het programma testen bed & breakfast-eigenaren elkaars bedrijf. Ze logeren bij elkaar en bepalen zelf wat ze hun verblijf waard vinden. Per aflevering logeren drie stellen een nachtje in elkaars bed & breakfast. De b&b-eigenaren proberen hun gasten zo goed mogelijk in de watten te leggen, terwijl de gasten hun verblijf aan een grondig onderzoek onderwerpen. Na een leuk uitje en een nacht in andermans bed & breakfast, bepalen de gasten wat zij hun bezoek waard vinden. En nu is er dus weer een nieuw seizoen; goed nieuws voor ieder die ook genoten heeft van de nieuwe afleveringen dit voorjaar.

Leestip voor liefhebbers: Met vier in Bed – inspirerende adressen (het boek bij de reeks) en Little Escapes *

Bed & Breakfast kijken

Hoeveel afleveringen Bed & Breakfast 2024 telt, durf ik niet te zeggen. Seizoen 17 telde er tien. Helaas zijn die alleen nog via NPO Plus terug te kijken. Wil je dus vanuit België of elders buiten Nederland de afleveringen van Bed & Breakfast seizoen 18 terugkijken, doe dit dan heel snel via NPO Start (ik verwacht dat ze dan een weekje online staan). Wil je terug kijken vanuit België (of een ander land), zorg dan voor een VPN Verbinding die je op Nederland zet.

Aflevering 1

In deze eerste aflevering van Bed & Breakfast beginnen we bij Linda en haar dochter Kim. Samen runnen zij een bed en breakfast bij hun boerderij. Op de boerderij hebben ze koeien en vrije uitloopkippen. De dames hoeven dan ook niet ver te reizen voor het uitje, want ze laten vol trots hun boerderij zien. Daarna mogen de gasten logeren bij Debby en Willem. In Noord-Limburg heeft dit stel een bijzondere b&b compleet in de duizend-en-een-nacht sfeer. Laura en Michel sluiten deze aflevering af. Zij hebben een bed en breakfast op loopafstand van de historische binnenstad van Wijk bij Duurstede. Tijdens het uitje nemen zij hun gasten dan ook mee langs de highlights die dit stadje te bieden heeft. (Aflevering 1 – dinsdag 12 maart om 20.30 uur bij MAX op NPO 1).

Aflevering 2

Joys en Marco hebben een voorliefde voor het kroeg- én rock ’n roll leven. En of je dat terugziet in de inrichting van hun bed en breakfastkamers? Misschien wel als je bekend met het toerleven van een band. Vooral kijken dus. Het stel neemt hun gasten mee Tilburg in. En met hulp van gids Gerard laten zij een hele andere kant van de stad zien dan de meeste mensen kennen. Daarna is het de beurt aan Karin en Ralf om de gasten te ontvangen. Ook zij wonen in Noord-Brabant, maar dan wat meer landelijk. Daarom gaan zij met een herder op pad om hun gasten de Lieropse Heide te laten zien. Yvonne en Hein mogen als laatste de deelnemers ontvangen in hun b&b in het land van Maas en Waal. (Aflevering 2 – dinsdag 19 maart om 20.30 uur bij MAX op NPO 1) 

Aflevering 3

In deze aflevering van Bed & Breakfast zijn we te gast in Noord- en Zuid-Holland. Maaike en Feico runnen hun b&b in een opgeknapte stolpboerderij. Als uitje nemen zij hun gasten mee door Enkhuizen waar een gids uitleg geeft over de gekke straatnaambordjes. Daarna logeert het gezelschap bij Margriet en Koos aan de kust. Het vrolijke stel laat hun gasten van een winters Egmond genieten, inclusief snert eten. Als laatste heten Eelke en Mario de deelnemers welkom op hun bijzondere logeerboot midden in Rotterdam. (Aflevering 3 – dinsdag 2 april om 20.30 uur bij MAX op NPO 1)

Aflevering 4

Kim en Marco hebben hun leven in de bollenstreek vaarwelgezegd voor een leven op een boerderijtje in Gelderland. Het stel heeft twee vakantiewoninkjes die ze verhuren als bed & breakfast. Hun gasten verrassen zij tijdens het uitje met een bezoek aan ’t follybos. Daarin staan bouwwerken die totaal nutteloos zijn, maar wel grappig. Daarna mogen Sharynné en Peter de gasten vermaken in hun Jugendstil villa in Groningen. Vlakbij zit Landgoed Singraven waar de deelnemers een rondleiding krijgen. Als laatste mogen Rita en haar vriendin Sascha de gasten ontvangen. Rita runt op de bovenverdieping van haar huis een b&b met drie kamers. Alle gasten mogen gebruik maken van de uitgebreide wellness in de tuin. En dit keer mag iedereen de kleren aanhouden, want normaal runt Rita een nudistenonderkomen. (Aflevering 4 – dinsdag 9 april om 20.30 uur bij MAX op NPO 1)

Aflevering 5

We beginnen deze aflevering van Bed & Breakfast in Friesland en daar blijven we ook. Als eerste gaan we naar Anke en Chris, hun b&b is gesitueerd in een boerderij uit 1924. In 2017 hebben ze de boerderij als bouwval gekocht en in de laatste jaren is het grotendeels door hunzelf gerenoveerd. Als uitje brengen we een bezoek aan een bijzonder kasteel waarvan de eigenaar, een zeer kleurrijk persoon, de gasten met verve rondleidt door het door hem zelfgebouwde unieke kasteel. Als tweede zijn we te gast bij Lies en Nico. Bij deze bed & breakfast kijk je uit over de weilanden en de reeën wandelen zomaar voorbij. De gastheer en gastvrouw nemen hun gasten mee naar het Oorlogsmonument voor de vermiste vliegeniers uit WOII bij het IJsselmeer. We eindigen het programma bij Ella. Haar b&b is helemaal in de oude sfeer van vroeger gebouwd, inclusief bedsteden. Als uitje gaan we op pad met een huifkar. (Aflevering 5 – dinsdag 16 april om 20.30 uur bij MAX op NPO 1)

Aflevering 6

Het noordoosten van Nederland wordt in deze aflevering van Bed & Breakfast in het zonnetje gezet. Christel en Henk hebben nog geen betalende gasten gehad in hun gloednieuwe b&b. Na dertig jaar bikkelen in hun restaurant is het tijd om het roer om te gooien, maar tóch op hun mooie stekkie in Twente te blijven wonen. Met een oude stadsbus gaan ze op pad in de omgeving. Daarna zijn Willeke en haar goede vriendin Frieda de gastvrouwen. Willeke runt in een piepklein dorpje in Drenthe op de grens met Friesland haar b&b in een oud dorpscafé. Frieda heeft geholpen met de vintage styling. En of Henk écht met vijf heksen op pad is, zal blijken bij het bezoek aan de heks van Appelscha. Nicole en Alie mogen afsluiten met hun bed en breakfast in een statige oude boerderij. In hun dorp bezoeken zij de oude koren- en oliemolen die nog volop draait. (Aflevering 6 – dinsdag 23 april om 20.30 uur bij MAX op NPO 1)

Aflevering 7

Deze aflevering starten we bij Marelva en Marjorie in de provincie  Gelderland. Marelva runt de b&b en haar beste vriendin Marjorie helpt haar af en toe een handje. Ze zijn al vriendinnen sinds hun  kindertijd  in Curaçao. Omdat Marjorie enorm van dansen houdt, nemen ze hun gasten mee naar een dansworkshop. Daarna reizen we door naar Anja en Michel in Overijssel. Hun bed and breakfast bevindt zich in wat ooit een stadsboerderij was. Ze nemen hun gasten mee voor een stadwandeling en een wedstrijdje lego bouwen. En als laatste eindigen we bij de b&b van Pieter en Brenda. Zij zijn zwager en schoonzus en runnen drie lodges in een oude boerderij.  Zij nemen hun gasten mee voor een natuurhistorische wandeling langs grafheuvels en  een molen. (Aflevering 7 – dinsdag 30 april om 20.30 uur bij MAX op NPO 1)

Aflevering 8

Deze aflevering vergelijken we drie verschillende b&b’s in de provincie Noord-Brabant. We beginnen bij Mirjam en Gerald, zij hebben hun bed en breakfast in een oude molen gemaakt. De wieken kunnen nog draaien dus dat willen ze graag laten zien aan hun gasten. Daarna zijn Marjan en Riny aan de beurt. Zij runnen hun bed & breakfast in een schuur naast de ouderlijke boerderij van Marjan. Met de oude tractor trekken ze erop uit om de omgeving te verkennen. Als laatste ontvangen Corrie en Pieter hun gasten in een oude zuivelfabriek. De verbouwing is nog steeds niet af maar de kamers zijn al vol in bedrijf. Met oude Dafjes gaat het gezelschap op pad. (Aflevering 8 – dinsdag 14 mei om 20.30 uur bij MAX op NPO 1)

Aflevering 9

De zomer breekt weer aan in Bed & Breakfast. Marieke en Gert hebben een vooroorlogse boerderij in Zeeland verbouwd tot een hedendaags onderkomen met een aantal b&b-kamers. Hun gasten trakteren zij op een yogales op het strand en een oesterworkshop. Daarna ontvangen Silvia en Walther de gasten in hun pittoreske dorpje. Zij hebben twee bijzondere kamers waar een hoop te zien valt. Voor het uitje stappen ze op een fatbike om de omgeving te laten zien. Als laatste mogen Ageeth en John de gasten hun bed en breakfast laten zien aan de Loosdrechtse Plassen. Uiteraard wordt er gevaren en ook nog een frisse duik genomen door een deelnemer. (Aflevering 9 – dinsdag 21 mei om 20.30 uur bij MAX op NPO 1)

Aflevering 10

En de allerlaatste aflevering van dit seizoen starten we in Noord-Holland bij Monique en Fridjoff. Zij runnen naast hun restaurant ook een b&b met iconische foto’s van Brigit Bardot. Daarna reizen we door naar Vincent en Tassiana die een bed en breakfast runnen in een dijkwoning. Vroeger woonde Vincent hier met zijn ouders en toen was het al een b&b. Als uitje nemen ze de gasten mee naar een haringrokerij en gaan ze varen met een botter. We sluiten af bij Peter en Gretha in de Biesbos. Zij hebben een jacht als bed en breakfast waar ze tijdens het uitje natuurlijk mee gaan varen. (Aflevering 10 – dinsdag 28 mei om 20.30 uur bij MAX op NPO 1)

Foto: MAX

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

9 april 2024 /