Bed & Breakfast seizoen 17 met deze deelnemers

Bed & Breakfast seizoen 17 is opgedeeld in twee blokken van vijf afleveringen. Het eerste deel kon je kijken vanaf 20 februari; de laatste vijf afleveringen zijn te zien sinds maandag 22 mei 2023 om 21.25 uur bij MAX op NPO1. Ontdek hier alvast meer over de deelnemers aan Bed & Breakfast seizoen 17.

Dit bericht verscheen aan het begin van het voorjaar van 2023 al op VlaamsKijken; ik heb het bijgewerkt op maandag 22 mei 2023 in verband met de nieuwe afleveringen van Bed & Breakfast seizoen 17. Die volgen na de nieuwe Droomhuis Gezocht 2023.

Bed & Breakfast

In elke aflevering logeren drie stellen een nachtje in elkaars bed & breakfast. De deelnemers aan Bed & Breakfast seizoen 17 proberen hun gasten zo goed mogelijk in de watten te leggen, terwijl de gasten hun verblijf aan een grondig onderzoek onderwerpen. Na een leuk uitje en een nacht in andermans bed & breakfast, bepalen de gasten zelf wat zij hun bezoek waard vinden.

Bed & Breakfast kijken

Bed & Breakfast seizoen 17 telt tien afleveringen, waarvan de eerste vijf vanaf 20 februari wekelijks worden uitgezonden bij MAX op NPO1 om 21.25 uur. Het tweede deel van de reeks start op maandag 22 mei 2023. De afleveringen zijn terug te kijken via NPO Plus en NPO Start. Hier vind je ook de afleveringen van Bed & Breakfast seizoen 16. Wil je terug kijken vanuit België (of een ander land), zorg dan voor een VPN Verbinding die je op Nederland zet.

Meer over zaken in Bed & Breakfast seizoen 17: deel 2

Deelnemers Bed & Breakfast seizoen 17

In de Achterhoek op een steenworp afstand van de Duitse grens, logeren de koppels als eerste bij de voormalig horecatijgers Monique en Martin. De kamers bevinden zich in een b&b waar zich ooit een geldwisselwinkeltje bevond. In het dorp gaan we mee naar het Nationaal Onderduikmuseum. In de kleurrijke b&b van Karin en Mauro logeren de gasten in een theater en een huisje. Voor de activiteit blijft het gezelschap bij de bed & breakfast waar zij toneel gaan spelen onder begeleiding van Karin zelf. Bij de heren Harold en Kees logeert het b&b-kwartet vervolgens in kamers die de inrichting hebben gekregen van twee plekken op de wereld waar Harold en Kees mooie herinneringen aan hebben. Om de maatschappelijke betrokkenheid van hun dorp te tonen aan hun gasten, nemen de deelnemers het dorpsparkje onder handen door vuil te prikken. Als beloning voor hun hulp, worden ze getrakteerd op een muzikaal optreden van een lokaal bekend zangduo. Aflevering 6 – maandag 22 mei om 21.25 uur bij MAX op NPO 1.

Bed & Breakfast met themakamers

We starten de aflevering met een bezoek aan een historisch vissersstadje in Zuidwest-Friesland. Hier hebben de Limburgse Leon en zijn Veluwse vriendin Kirsten samen een bed & breakfast met wereldse themakamers. Ze gaan met hun gasten mee op de kotter van een vissersvader en -zoon. Bij terugkomst van het ruime sop, wacht het Viswijvenkoor het gezelschap op met gezang en een bittertje. Als tweede belanden we in een Overijsselse stad bij Patrick en Rick. Zij hebben een pand in Jugendstil, waar de gasten logeren in een kamer met hemelbed en een kamer met het sanitair op de gang. Met e-bikes rijden ze met z’n allen naar een Indonesisch dierenpark even verderop. Hier krijgt het gezelschap Balinese dansles, wat voor de nodige hilariteit zorgt. Op de laatste locatie in een Utrechts dorpje, logeren de stellen bij Angelique en Erik in een compleet appartement en een hooiwagen omringd door veel groen. In het centrum van Amersfoort stappen de deelnemers even in een andere wereld op een historische locatie. Aflevering 7 – maandag 29 mei om 21.20 uur bij MAX op NPO 1.

Bed & Breakfast in Noord-Nederland

In de achtste aflevering van Bed & Breakfast seizoen 17 zijn de deelnemers op bezoek bij Janneke en Richard die een bed & breakfast runnen in hun statige pand in Amsterdamse School-stijl in Drenthe. We gaan terug naar de historie van de veenarbeiders, maar brengen ook een bezoekje aan een lokale boerderij met alpaca’s waar een varken een welkomsttrucje kan. In Groningen logeren de mensen in een b&b boven de kapsalon van Monique en haar stagiaire Naomi. Vanuit de gezamenlijke huiskamer kijk je uit op een middeleeuws kerkje. Hier leidt een ware Groninger gids het zestal met bevlogenheid rond, maar daarvóór gaan ze nog voor de gezelligheid, ambachtelijk een kaars draaien. Bij het voormalige boerenstel Thea en Gerrit in Twente, logeren de koppels in een kamer in de verbouwde kippenschuur. Het tweetal neemt de gasten mee voor een onvervalst Twents potje klootschieten. Een oud clubgenoot van Gerrit begeleidt het spel bij de plaatselijke klootschietvereniging. Aflevering 8 – maandag 5 juni om 21.25 uur bij MAX op NPO 1.

Boerderij Bed & Breakfast

Maud en Joyce hebben een bed & breakfast in de boerderij die van hun grootouders was. Maud begon de b&b met hulp van haar zus Joyce en nu runnen zij die nog steeds samen. De kamers zijn zowel modern als hip en vintage ingericht. Het uitje voert het gezelschap naar bevriende kaasmakers in de buurt. Bij Jeanet en Jaap logeert het gezelschap op de bovenverdieping van een gerenoveerde boerderij in de provincie Groningen. Er wordt een Juffertoren beklommen nabij de geboorteplaats van Jaap en daarna neemt een klassieke koets de deelnemers mee naar een bijzonder museum op een historisch landgoed. Als laatste gaan de eerste koppels logeren bij Albert en Johan in hun eigenhandig verbouwde boerderij midden op het Groningse platteland. Hier slapen ze in nostalgisch ingerichte kamers. De mannen nemen hun gasten graag mee voor een wandeling door de stilte van de omgeving. Aflevering 9 – maandag 12 juni om 21.30 uur bij MAX op NPO 1.

Het Verscholen Dorp en waterpret

In deze zomerse laatste aflevering van Bed & Breakfast seizoen 17 beginnen we bij deelnemers Mirjam en Richard aan de Veluwezoom. Zij hebben een b&b in een verbouwde stal, met als extraatje een zwembad. Met een kickbike nemen ze de gasten mee naar een historische plek in de bossen, waar Het Verscholen Dorp ligt: een onderduikkamp uit WOII. Bij het tweede koppel Jacqueline en Harry, kun je ook een plons nemen in hun zwembad, maar naast die vrolijke activiteit, kun je ook meegenomen worden in de passie van Harry: zijn bijenkasten. De gasten logeren er in een omgebouwde paardenstal. Op de derde locatie bij Winanda en Marco is er geen zwembad, maar kunnen de gasten evengoed van waterpret genieten. Hun bed & breakfast ligt aan de Nieuwkoopse plassen. Hier gaat het gezelschap suppen en nemen Marco en Winanda hun gasten mee op hun eigen fluisterboot. Aflevering 10 – maandag 19 juni om 21.30 uur bij MAX op NPO 1

Meer over zaken in Bed & Breakfast seizoen 17: deel 1

Adel, vis & varkens

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen start de groep bij Inge en Carl in de gemeente Overbetuwe, zij runnen een b&b in een landhuis. Eenmaal door een poort, waan je je meteen in adellijke sferen. Daarna zijn de deelnemers te gast bij moeder Els en dochter Floor in de provincie Utrecht. Zij hebben een accommodatie met uitzicht op de jachthaven en nemen hun gasten mee met een boot het Eenmeer op. Ook mogen de gasten op de visbeurs paling proeven. Als laatste gaan de b&b-eigenaren op bezoek bij Marion en Maarten in Brabant. Voor het uitje hoeft het gezelschap niet de deur uit, want Maarten laat zijn gasten kennis maken met zijn eigen varkens. Ze gaan zelfs met de varkens op pad! – Aflevering 1 – maandag 20 februari om 21.25 uur bij MAX op NPO 1.

Bed & Breakfast in Zuid-Nederland

In de tweede aflevering beginnen we bij Rianne en Marcel in Noord-Brabant. Zij runnen een b&b in de voormalige boerderij van de ouders van Rianne. Het stel laat hun gasten dansen tijdens het uitje in een orgelmuseum. Daarna zijn de deelnemers te gast bij Chantal en haar schoonzus Annie in Limburg. Chantal runt een bed and breakfast boven de bruine kroeg van haar man, waar de gasten ‘s avonds een biertje drinken. Ook leren de gasten echte Limburgse vlaaien bakken. Als laatste gaan de b&b-eigenaren op bezoek bij Ralf en Peter in Brabant. Zij hebben een oude paardenstal en een oude Duiventil omgebouwd tot b&b kamers. Het stel neemt hun gasten mee in een tuktuk naar een bejaardentehuis waar een chef met een Michelin-ster een hapje maakt voor de b&b eigenaren. – Aflevering 2 – maandag 27 februari om 21.25 uur bij MAX op NPO 1.

Bed & Breakfast in Noord- en Zuid-Holland

In aflevering drie beginnen we bij Tanja en Jan in Noord-Holland. Zij runnen een b&b in  het voormalige bankgebouw naast hun eigen bakkerij. Het stel neemt hun gasten mee de natuur in en ze komen zelfs Schotse hooglanders tegen. Daarna zijn de deelnemers te gast bij Peter en Maureen in een oude paardenstal in Zuid-Holland. Hier mogen de gasten zelf aan de slag, want ze gaan mini bloembollen beschilderen. Als laatste gaan de b&b eigenaren op bezoek bij Elco en Arjan, ook in Zuid-Holland. Zij hebben een b&b in een oude korenmolen. Elco en Arjan zijn als vrienden dit bedrijf begonnen en kennen elkaar uit de lokale politiek. Zij nemen hun gasten mee naar het vestingstadje Nieuwpoort. – Aflevering 3 – maandag 6 maart om 21.25 uur bij MAX op NPO 1.

Tram, huifkar én duurzaamheid

In de vierde aflevering starten we bij Laura en Joshua in Noord-Holland. Het duo gaat met hun gasten een rit maken door Amsterdam in een nostalgische tram uit 1929. Daarna zijn de deelnemers te gast bij Tineke en Herman, die ook een b&b hebben in Noord-Holland. Hier worden de gasten meegenomen in een huifkar naar de zorgboerderij en gaan ze oud-Hollandse spelletjes spelen.  Als laatste gaan de b&b-eigenaren op bezoek bij Joyce in Flevoland. Zij runt een b&b met twee tiny houses. Omdat in de wijk alles draait om lokaal en duurzaam, neemt Joyce hun gasten mee naar de voedselcoöperatie in de buurt. – Aflevering 4 – maandag 13 maart om 21.25 uur bij MAX op NPO 1.

Bed & Breakfast op veerpont

In aflevering vijf beginnen we bij moeder Diana en dochter Louise in Zeeland. De dames runnen een b&b in het pand nabij hun lunchzaak, waar de gasten in de ochtend van hun ontbijt kunnen genieten. Het duo gaat met hun gasten een rit maken op een tandem naar de Plompe Toren. Daarna zijn de deelnemers te gast bij Natasja en Gerard op het Zeeuwse Tholen. Hier worden de gasten meegenomen op een elektrische chopper naar de nabijgelegen toeristenveiling. Als laatste gaan de b&b-eigenaren op bezoek bij Mechteld en Carel in Zuid-Holland. Zij runnen een b&b op een oude veerpont, de gasten wanen zich hier op een filmset van de bioscoophit Titanic. – Aflevering 5 – maandag 20 maart om 21.25 uur bij MAX op NPO 1.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 juni 2023 /